Söndagsbild "Lyckans minut"

Det finns en uppsjö av barntavlor, doptavlor och personliga tryck som passar till dop och nyfödda. Många fina och många mindre fina. Jag som ofta tänker att jag kan själv och som tycker om att fundera och göra personligt har såklart gjort egna tavlor till mina barn. Eller egenligen är det bara storebrors som är färdig, den har hängt på hans vägg i ungefär 5 år.
 
 
Dikten är "Hjärtats allra käraste barn" av Harriet Löwenhjälm, vackra passande ord! Längst ner står storebrors hela namn, födelsedatum, längd och vikt och handen i mitten är hans egna handavtryck. Ett avtryck som jag också valt att tatuera in på min rygg, ungefär där han brukade hålla sin lilla hand när jag bar honom som mest.
 
Lilla A ska också få sin egna tavla, den är så gott som klar, ska bara monteras först. Snart. Då ska ni få se. Kanske en annan söndag. Se fler söndagsbilder hos inspirationsfabriken!
 
Rättelse: I söndagsdimman fick jag visst hjärnsläpp och skerv helt fel namn på dikten... "Det är HJÄRTATS ALLRA KÄRASTE BARN" Av: Harriet Löwenhjälm
 
 

Kommentarer
Postat av: Mia

Vad kul att du kikat in till mig! Värmer så med en liten kommentar!
Vilken otroligt fin tavla du gjort, fin idé, ska se om jag kan försöka få till något liknande. Du är verkligen jätteduktig!!

Kram, Mia

2012-10-28 @ 20:56:03
URL: http://mammamiansmission.blogspot.se
Postat av: Jenny

Underbart <3

2012-10-28 @ 21:42:03
URL: http://livetarunderbart.blogspot.se/
Postat av: Madame Edith

Så härlig!!

Kram/M

2012-10-28 @ 22:17:36
URL: http://madame-edith.blogspot.se
Postat av: Formelle Design

Verkligen fin och personlig! Kul att se!
/Milli

2012-10-29 @ 19:15:15
URL: http://www.formelledesign.com
Postat av: susanne

Hej
Vilken underbar fin tavla...bra ide ;)
kram susanne

2012-10-30 @ 21:34:40
URL: http://www.susannesgard.blogspot.se/
Postat av: Linda

Jättefin!

Kram Linda

2012-11-02 @ 09:19:48
URL: http://hemochtrevligheter.blogspot.com
Postat av: Charlotta /ohlovely.se

Hej! Vilken fin blogg du har och otroligt vilken vacker tavla. Personlig och fin ide. Jag tror minsann jag ska göra något liknande. Tack!

/C.

Svar: Vad roligt att du hittade hit! Tack, ja, gör det, lycka till!
Johanna Dolk

2012-11-03 @ 21:37:02
URL: http://ohlovely.se
Postat av: Lotten

Vilken otroligt vacker tavla!!! Så vackra ord! Ville läsa hela texten så jag googlade... Men hittade den inte... inte med de orden... Hur går dikten från början till slut?

Svar: Tusen tack! Jag måste fått hjärnsläpp helt när jag skrev inlägget... Dikten heter HJÄRTATS ALLRA KÄRASTE BARN Av: Harriet Löwenhjälm, och jag har använt en del av den på tavlan.
Johanna Dolk

2012-11-03 @ 23:16:35
Postat av: Annah

Men vilken underbar tavla. Måste fråga tusen frågor. Hur har du gjort avtrycket med handen, vad har du använt för underlag. Är det tryckt på canvas? Verkligen en riktigt fin tavla!

Svar: Tack! Vad roligt att du tycker om den! Jag stämplade min sons hand med en svart stämpeldyna och sedan fick han göra avtrycket på ett vitt papper, avtrycket blir då väldigt detalerat och fint. Sedan har jag scannat in avtrycket och gjort tavlan i InDesign. Trycket är därefter utskrivet på canvas och monterat på ram.
Johanna Dolk

2012-11-04 @ 14:11:00
URL: http://elsklingen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0