Ändrade planer

Kalashelgen blev en kaoshelg istället. Morgonen igår flöt på bra, jag och storbror bakade lite till kalasen och när det var ungefär en timme innan vi skulle åka på teatern såg jag hur det rann ut vatten under diskmaskinen. Jag var ensam hemma med barnen och båda var ganska nyfikna när jag drog ut diskmaskinen, tog bord sockeln under skåpen och började torka och torka. En halv hink senare kom pappan hem och tog över. Teatern var i farozonen ett tag men det kändes orättvist att hoppa över när det ändå är så sällan tillfället kommer. Så jag och storebror åkte och lämnade köket i kaos.
 
Väl hemma igen konstaterades att det var stopp i avloppet och vattnet var vatten som kom tillbaka bakvägen, trevligt! Telefonsamtal till jour, försäkringsbolag och högtrycksspolning samtidigt som vi fick besök av mamma och mormor som ville fira födelsedagsbarnet, de fick hjälpa till att tömma köket och fikat intogs i vardagsrummet strax innan en orangeklädd man kom och påbörjade sitt arbete. Det luktade inte hallon i köket direkt, men en stund senare och ett par tusen fattigare kunde vi åter igen använda kökskranen.
 
Eftermiddagen flöt på om än med lite mindre energi än på morgonen och vi bestämde oss för att beställa thaimat. Maten hämtades och precis när vi hade öppnat lådorna ringde telefonen och en chockad och skärrad röst bad om skjuts till sjukhuset med misstänkt spräckt skalle, 112 och oroliga samtal medan pappan åkte mitt i maten för att slutligen komma hem med lugnande besked.
 
Ja, den var väl ändå allt kan man tycka, men mitt i natten vaknade vi av att lilla A kräktes mitt mellan oss i sängen, upp, tvätta av, bädda om och sova vidare för att på morgonen berätta för storebror att barnkalaset måste flyttas och kalasbarn meddelas. Gråt och tandagnisslan en stund men humöret vände, vi bestämde nytt datum och nu är pappa och son iväg och köper pysselsaker till stora och små.
 
Ja, det var den helgen, det är tur man inte vet allt i förväg. Jag hoppas att kunna träna i eftermiddag och att jag åtminstone hinner på min massage imorgon innan jag eventuellt får ta över magsjukan. Trevlig helg!
 
 
Söndagsbidraget till inspirationsfabriken får helt enkelt bli utsikten just nu, snö och ännu mer snö utanför köksfönstret.
 
 

Kommentarer
Postat av: Mia

Pust å stön, vilken helg! Hoppas du slipper magsjukan!
Kram Mia

2013-02-24 @ 19:06:21
URL: http://palandetvidhavet.blogspot.se/
Postat av: bara anna

Fy fasiken, vad jobbigt!
Hoppas ni andra klarar er från magsjukeeländet....

2013-02-24 @ 19:50:41
URL: http://annacecar.blogspot.com
Postat av: Liw - FINA LYAN

Men åh nej! Vilken helg... hoppas att du klarar dig!


2013-02-24 @ 22:26:36
URL: http://finalyan.blogg.se/
Postat av: Mamma Elva

Nej, men oj! Vilken helg!

2013-02-24 @ 23:10:42
URL: http://elvornashem.blogspot.se
Postat av: Hannis

Alltså ibland undrar man hur mycket som kan hända på några dygn...
Så tröttsamt när det blir sådär!

Hoppas att veckan blir mycket bättre!

2013-02-25 @ 05:15:31
URL: http://www.hannishem.blogspot.com
Postat av: Fröken S

Oj, vilken helg! Ibland är det, precis som du skriver, tur att man inte vet hur helgen blir i förväg! Hoppas du slipper magsjukan!

2013-02-25 @ 14:16:10
URL: http://frokens.se
Postat av: Lissen

Fy sjutton vilken jobbig helg ni fick. Verkligen tur att man inte vet i förväg.

Stor varm kram

2013-02-25 @ 18:09:48
URL: http://lissento.blogg.se
Postat av: creando

Phu! Vilken helg! Nu hoppas jag på lugn för er! :)

2013-02-26 @ 02:06:39
URL: http://creando-kicki.blogspot.com
Postat av: Sara

Jösses, det kan man kalla oturshelg ja, men nu kan det väl bara bli bättre :)

2013-02-26 @ 13:48:38
URL: http://www.creadomi.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0