Sommarmood

Juni är snart slut! Det är inte klokt vad fort det går. Vi haft en väldigt bra start på sommaren om man ser till vädret. Det har ju egentligen varit sommarvärme hela maj och juni. I tisdags hade vi nog den varmaste dagen, och kvällen, hittills.
 
Juni har varit en bra månad, med nya rutiner, men det har funkat. Vi har försökt ta till vara på tiden tillsammans ändå, några spontana kvällsfisketurer, cykelutflykter, bad och vänner. Vi har ätit gott och somrigt, mycket glass och jordgubbar. Hemgjord glass i olika smaker. Än har jag inte hunnit testa något recept ur fina boken från Linda Lomelino, men den ser lovande ut. Jag blir lite sugen på att ordna glasskalas, med en buffé av olika smaker och tillbehör.
 
 
Idag hittade vi första egna jordgubben i landet utanför köksfönstret. Storebror fick äran att provsmaka och den var som vanligt den allra godaste jordgubben! "Hemgjorda jordgubbar är mycket godare än köpta!" Och så har Ernst börjat med sina sommarprogram, ingen sommar utan Ernst liksom. Det blir spännande att se vilken slags inspiration han bjuder på i år.
 
Vår sommar blir lite speciell, maken jobbar sig igenom hela med bara några få lediga dagar. Jag jobbar också några veckor till innan jag ska vara föräldraledig med barnen tills det blir dags för skolstart. Därefter väntar ovissheten igen. Men först förhoppningsvis massor av sol, en hel del bad, mycket mer glass och jordgubbar, grillmiddagar, sandiga tår och gräsiga knän. Och så den oerhört efterlängtade, och oväntade, lilla semestern till Gotland.
 
Fabrikens torsdagstema varierar från vecka till vecka och varje medlem väljer själv hur temat ska tolkas och presenteras. För fler inspirerande inlägg, titta in hos inspirationsfabriken!
 
 

Kommentarer
Postat av: Petra/Popetotrora

Ja, juni har varit härlig men svishar förbi i ilfart som alltid. :) Och glass ja... känns verkligen som sommaren 2013 stora grej!

2013-06-27 @ 10:30:37
URL: http://www.popetotrora.blogspot.com
Postat av: Hem ljuva hem

Härlig bok det där... Jordgubbarna är ett måste nu på sommaren. Kraaam Pia

2013-06-27 @ 11:59:58
URL: http://pia-gustafsson.blogspot.se/
Postat av: Hanna / Doyoufancythis.com

Ah, men så gott med glass. Den där boken verkar vara något i särklass alltså. Mums! /Hanna

2013-06-27 @ 14:57:07
URL: http://doyoufancythis.com
Postat av: Emilia

Nice bok det där, men det är bara förnamnet på den här bloggen. Vilken pysselfröken du är!

2013-06-27 @ 16:21:54
URL: http://dagdrom.blogg.se
Postat av: Sofia

Vilken fin glassbok, måste jag köpa!

2013-06-27 @ 23:41:53
URL: http://fialinsstil.blogspot.se
Postat av: Sofia

Åh, boken såg riktigt fin ut! Gillar böcker där man har ansträngt sig för att ta inspirerande bilder.

2013-07-15 @ 09:57:47
URL: http://landinskan.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0