Italienskt lantbröd

Det hör inte till vanligheterna att jag bakar matbröd. Dumt, tänker jag varje gång det ändå händer, det är ju inte så krångligt eller tidskrävande som jag fått för mig. Det här brödet bakade jag i fredags när vi skulle ha middagsgäster. Lättbakade, billiga, goda och tre väldigt stora limpor får man. Vill man ha lite mer fibrer kan man byta ut lite vetemjöl mot kruskakli eller vetegroddar.

 

 

50 gram jäst

9 dl ljummet vatten

0.75 msk salt

1,5 msk olja

2,25 liter vetemjöl
 
Blanda ihop degen. Knåda ut 3 limpor, gör tre skåror med en vass kniv och låt jäsa till dubbel storlek. Grädda i 225 grader, 20-25 min.
 
Vi bjöd på vår variant på clubsandwich. Vi grillade kycklingfiléer, stekte bacon, gjorde aioli, sallad, hyvlade lite cheddar och grillade snabbt på brödskivorna lite innan servering. Supergott och enkelt i värmen. Nu är värmen borta, men jag skulle gärna göra mig en liknande macka till lunch. Jag får se till att grilla lite extra kyckling nästa gång, det är väldigt bra att ha i frysen.

Kommentarer
Postat av: Hannis

Det där är ett bröd som tar lagom tid att baka.
Har inte tålamod för dom där fyra-timmars baken=))

Ha en bra helg!

2013-05-24 @ 15:54:28
URL: http://www.hannishem.blogspot.com
Postat av: smäm

Mmmm, känner doften ända hit.

2013-05-24 @ 21:15:09
URL: http://xn--smm-rla.se
Postat av: Plywood and Pears

Vilka fina bröd! Och den där clubsandwichen låter ju riktigt god! Trevlig helg!

2013-05-25 @ 08:16:23
URL: http://www.plywoodandpears.se
Postat av: Anna

Ser fantastiskt gott ut!
Stort grattis Johanna! Du är vinnaren av två nätters boende hos oss här på Gotland. I dagsläget finns det lediga dubbelrum vecka 27-32 med undantag för 1-4/8. Du kan bara skicka ett mejl när du vet mer hur ni vill göra.!

2013-05-26 @ 08:43:33
URL: http://husprojektet.bloggplatsen.se
Postat av: *

Men MUMS!! :) Detta ska provas!

2013-05-29 @ 19:22:10
URL: http://livelearnlove.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0