Frökex

Förra helgen åt vi kräftor, med aioli, västerbottenostpaj, rom och creme fraiche, ostar och kex. Köpekex och hembakade. Just nu vimlar det av olika recept på frökex, alla bakar sin egen variant. De är goda, hälsosamma och går enkelt och snabbt att göra. I det här receptet har jag lagt till fänkål och det blir riktigt bra.
 
1 dl linfrön
1/2 dl sesamfrön
1/4 dl solrosfrön
1/4 dl pumpafrön
1 msk majsmjöl
1 msk fiberhusk
1 1/2 dl hett vatten
1 msk olja
1 msk fänkål
 
Blanda allt det torra, häll över vattnet och oljan. Blanda och dela upp degen på två plåtar. Kavla ut mellan två bakplåtspapper så tunnt det går och strö över flingsalt. Skär skåror i brödet innan gräddning så går det lätt att dela.
 
Grädda i 125-150 grader i 30-60 minuter, det beror på ugn, men de ska bli riktigt torra. Öppna och släpp ut fukt då och då. Låt svalna i avstängd ugn.
 
 
I veckan har vi mest jobbat känns det som. Långa dagar och regniga, mörka kvällar. I går hade vi säsongens klädbytardag i Folkets hus och jag fick både sälja en del och fynda nytt. Det är en rolig dag samtidigt som det är skönt när det är klart.
 
Idag har vi fortsatt med vedbodsbygget, som stått stilla på rund av vädret. Strax ska vi på 8-årskalas och därefter vidare på 4-årskalas.

Kommentarer
Postat av: anness.se

Ser ut som riktigt mumsiga kex!
/Anne

2013-09-23 @ 20:09:58
URL: http://www.anness.se/blog
Postat av: Elizabeth

Gott med kräftor!

2013-09-26 @ 02:04:00
URL: http://www.eruiel.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0