Tavlor i trappen

När vi flyttade in i vårt radhus 2004 var det en vanlig gulnad furutrapp från 1972, precis som i så många fler hus från samma tid. Vi gick och irriterade oss på spaljen och färgen och efter några år gjorde vi en liten enklare makeover. Eller enkel och enkel, det tog ju sin lilla tid att måla alla lager som krävdes för att täcka furufärgen. Men nu har vi alltså tagit bort spaljen och målat räcket vitt och även täcksidorna mot stegen. Själva trampytan är fortfarande furufärgad men det känns ok då golvet på övervåningen också fortfarande har samma färg.
 
 
Halvvägs upp i trappen har vi en hög vägg som länge bara var vit. Men i samband med att väggarna behövde målas om passade vi på att sätta en tapet bara på den väggen som man möts av när man ska upp och ner för trappen. Och som jag visade igår har vi alltså äntligen fått upp tavlorna också.
 
 
Tavlorna som legat i en hög i ett år nu och där motiven hunnit bytas ut under tiden. Tavlor på barnen och av barnen, storebrors hand, lilla A´s fot. Ett A. Älskade motiv som vi blir glada av flera gånger om dagen.
 
 
Nu ska jag noga gå igenom alla andra fototips hos fabrikens medlemmar. Det ska bli väldigt intressant.

Torsdagstema fototips

När jag läste vad som skulle vara veckans torsdagstema kände jag att jag nog inte har så mycket att bidra med. Jag som gärna tar emot egna tips kring fotograferande. Som vill lära mig mer om kamerans inställningar och aldrig tycks få ordning på det här med ljuset vid inomhusfotografering...
 
Visserligen har jag läst fotokurser på gymnasiet, stått i mörkrum och faktiskt till och med byggt en egen "camera obscura". Och jag fotar en hel del och dokumenterar med bilder på flera olika sätt. Framför allt ser jag väldigt mycket bilder, jobbar med bildhantering och har ett bra bildseende. När jag fotar själv händer det ofta att jag vet var jag skulle vilja komma men lyckas inte alltid komma dit.
 
Så, tyvärr inga tips om just inredningsfotografering från mig, mer tankar kring fotografering över lag. 
 
Fota mycket! Man kan aldrig ha för många bilder. Det går alltid att rensa bort vid behov men inte att gå tillbaka till ögonblick som passerat.
 

Använd bilderna! Gör något med dem. Framkalla och ha i album, rama in och ha framme eller gör fotoböcker. Låt inte bilderna bara finnas digitalt. Inget slår ett bra foto på ett fint papper.
 
 
 
Gå till fotograf! Ja, faktiskt. Även om man är väldigt duktig själv och vet vad man vill ha så kan det vara svårt att lyckas med allt. Jag tycker till exempel att det är svårt att fota barnen, annat än de vardagliga bilderna, som absolut är minst lika värdefulla. Men fina porträttbilder på sig själv eller barnen är så roligt att ha, också. Väljer man bara en fotograf som man vet har en stil som man tycker om så blir det bra!
 
Ett sista tips också. Ha en STOR pepparkaka om du ska fota julkort och vill att barnet i fråga ska sitta stilla tillräckligt länge...
 
 
 Jag hoppas på mer specifika och tekniska tips från de andra på fabriken.
 
 

Bloggtips

Det finns ju så oerhört många inspirerande bloggar. Vad som är en inspirerande blogg för mig kan vara lite olika. Att den är snygg är viktigt och för det mesta är det utseendet som får mig att titta mer. I längden är det ändå såklart innehållet som gör att jag återkommer. Det kan både vara bra texter, fina bilder, ett ämne som är intressant eller att jag får tips om sånt som jag tycker om.
 
Hos Petra med bloggen Popetotrora har jag fått flera tips. Bland annat har hon gjort en lampa som jag tidigare har försökt mig på utan att lyckas. Men med hennes tips insåg jag vad jag hade gjort för fel.
 
Bild Popetotrora
 
Nu har Petra startat en insamling hos Unicef för utsatta barn i världen. På Unicef´s sida kan man lätt se vad pengarna faktiskt räcker till, hur många vaccin eller hur mycket vätskeersättning till exempel. Som en liten morot, eller ganska stor faktiskt, lottar Petra ut fem priser från sin webshop bland de som bidrar till insamlingen.
 
Fint!

En liten stjärna

 
 
På vårt gamla skåp i vardagsrummet hamnade ytterligare en stjärna. En liten variant av den jag gjorde och hängde på ytterdörren. Väldigt lätt att göra och mycket fin.
 
 
Ljusstakarna har fått lite adventsklädsel i form av mossa, kanelstänger och små glittriga stjärnor. I veckan ska adventsljusstaken tas fram och göras i ordning, det blir nog mossa även där. Stjärnorna hänger redan i fönstren, de ger så fint ljus att jag tjuvstartade lite med dem, men adventsstaken kommer inte fram förrrän till advent.
 
Men det är ju den här veckan! Vilket också innebär att 24 små paket ska pysslas ihop de närmsta dagarna...

Värmande

Ikväll blir det soppa till middag. Det känns som en sådan dag också. Värmande som passar bra de dagar när det aldrig blir ljust och när det smattrar mot fönsterbrädan.
 
Bild Sweet Paul
 
Jag ska göra kycklingsoppa och visst vore det lite roligare att dekorera med fina stjärnor!

Tävla hos Hem & trevligheter!

Jag vill tipsa om att du just nu kan vinna ett av mina smycken i en tävling hos Linda med bloggen "Hem & trevligheter". Det är ett silverarmband på ärtlänk med en liten måne och stjärna som lottas ut och vinnaren dras den 5 december. En perfekt julklapp till dig själv eller någon du tycker om!
 
 
Som extra julklapp vill jag erbjuda specialpris på ett likadant armband på beställningar som läggs fram till Lucia, alltså senast 13 december. Luciapris på armbandet är 270:- istället för 350:-, ange "Lucia" vid beställning. Enklast beställer du per mail och adressen hittar du på hemsidan.
 
Men först, lycka till i utlottningen!

Nytt grått

Jag skrev för ett tag sedan om gardiner och att det är något som ofta kommer långt ner på prioriteringslistan hos oss. Vi har helt enkelt samma i flera år. För att vi trivs med dem och för att det bara blir så. Men. Nu har vi nya i köket och vardagsrummet! Eller i vardagsrummet är de nygamla, vi har haft dem tidigare för många år sedan och nu tyckte jag att det kändes rätt med dem igen, naturfärgade linnegardiner.
 
 
Till köket blev jag inspirerad av mamma som klädde om stolar i det här gamla bolstertyget. Jag köpte ett par meter och det räckte både till gardin och nya kuddar. Här är kuddarna fortfarande halvfärdiga, men efter att ha tråklats ihop ska de ligga i soffan i vardagsrummet.
 
Det är roligt med nytt och jag är riktigt nöjd. Tyget passar bra nu till jul också, men jag tycker att det passar lika bra resten av året. Och det är ju tur, för nu kommer de nog att hänga i köket i ett par år.

Söndagsbild

Jag är inte så mycket för tårta, vanlig tårta. Därför bjuder jag ofta på paj, cheesecake eller nåt annat istället för tårta vid födelsedagsfiranden. När jag ändå vill göra tårta letar jag reda på ett nytt recept på någon tårtvariant som jag tycker låter lite spännande. Resultaten blir varierande eftersom jag också experimenterar en del och ofta blandar olika recept och testar egna idéer. Det blir sällan dåligt, men ibland inte riktigt som jag tänkt mig. Och jag gör inte ofta samma tårta igen.
 
 
I början av veckan skrev jag om Wintermint Cake. Min egen variant får bli veckans söndagsbild. Ungefär hälften så hög och inte med samma fyllning, men inspirerad av Sweet Paul. Den blev god, men som vanligt inte riktigt som jag tänkt mig.

Inspirerande

 
Via Njutbara ting hittade jag in på Oi Soi Oi´s hemsida och deras miljöbilder är riktigt fina! Kan vara för att jag gillar grått och stjärnor. Till veckan ska jag visa nytt hemifrån, både grått och med stjärnor.
 
I helgen blir det bland annat bio och kalas. Det är inte helt fel.
 
Ha en skön helg!

Till små töser

Många festliga tillställningar väntar och det är roligt att klä upp sig och även de små. Nu finns det en hel del klänningar i lilla A´s klädskåp och jag vet inte om det går att motivera ytterligare köp med lite begränsade användningstillfällen. Hon får kanske finna sig i att ta på sig någon av de fina hon redan har.
 
 
Men om jag fick önska och resurserna var obegränsade skulle vi nog välja de här. Söta, söta kläder till småttingar för kommande helger och kalas finns det gott om i butikerna just nu. Röda stickade strumpbyxor, 69.50 kr, blommig klänning, 99 kr och lackskor 99 kr. Guldprickiga strumpbyxor 79.50:-, guldglittrande klänning 129 kr och gyllene skor 99 kr. Allt från Lindex utom den blommiga klänningen som finns hos Åhléns. 
 
Men som sagt, det blir nog jul även i en redan använd klänning och utan gyllene skor.
 

Torsdagstema Glöggfest!

Det går så himla fort, det är torsdag igen och tema hos fabriken. Glöggfest.
 
 
Om jag ska dricka glögg föredrar jag faktiskt för det mesta den vanliga lättglöggen från Blossa. Med mandel i. Russin går bra det också men är inte nödvändigt. Till är det gott med pepparkakor förstås och gärna med ost på. Jag som inte tycker om mögelostar tycker att det är godast med en bra hårdost eller oväntat nog vitlöksost.
 
 
För några år sedan provade jag att koka egen glögg av äppeldricka som vi gjort på hösten. Det blev okej men inte riktigt som glögg ändå, mer som varm äppeldricka med kryddor i, precis som det var.
 
Blossas årgångsglögg kom i ny tappning för tionde året i år och fast jag inte brukar dricka så mycket av den är det spännande varje år, vilken smak ska det bli? Men ännu mer intressant, hur ska flaskan se ut?

Kära tomten...

 
 
Det här porslinet från Åhléns är så fint! Jag vill helst ha koppar men även skålarna skulle passa bra, våra små skålar har minskat i antal och nu blir det ett hopplock när det behövs flera.
Moderskeppets Photoshop-recept har jag bläddrat i på jobbet och skulle gärna ha själv för att kunna gå igenom mer noga hemma.
Mina tofflor har slitits ut och behöver bytas asap! De här från heppo.se har hård sula för att vara skönast att gå och stå en del i. Jag har andra "mystofflor" när jag kryper upp i soffan.
 
Jag har visserligen fyra morgonrockar. En är fin, men kort och passar inte nu när det är kallt, en är urgammal, den är säkert 20 år och inte så kul längre och två är illasittande gratismorgonrockar och nä, en ny skulle sitta fint helt enkelt.
 
Ja, det var väl allt.
 
(Jag kan nog tänka mig en hel del annat också, men inser att det finns vissa begränsningar då våra barns listor är betydligt längre och jag förmodar att det finns någon slags kvot per hushåll.)
 
 
 

Ja tack!

Jag blev lite sugen på babuschkadockor till lilla A´s rum. Jag hade en egen när jag var liten och tyckte om att ta mig in till den allra minsta men tyvärr finns inte den kvar. På inreda.com finns de här fina damerna för blygsamma 3175 kr. Härliga färger och snälla ögon. Men alldeles för dyra för ett barnrum, eller vilket rum som helst i vårt hus. Tyvärr.
 
Då blev jag glad när jag igår var in på Krabat och såg ett gäng dockor stående längst upp på en hylla. Tillverkade i Ryssland och till mycket bättre pris får de nog komma med på lilla A´s önskelista till jul.
 
 

Sweet!

 
Sweet Paul Magazine har jag sneglat lite i tidigare, nu tog jag mig en ordentlig titt efter länktips från Helena och jag gillar den verkligen! Inspirerande bilder, gör-det-själv-tips, mat och dekoration. Allt liksom. En liten nackdelen är att jag tycker det känns så krångligt med recept på engelska, annars hade jag nog provat på Baked Wintermint Cake ur nya numret. Det får kanske bli en egen variant istället, mint och choklad blir aldrig fel.
 
 
Sweet Paul finns såklart både på Facebook och Pinterest. Pinterest som är både fantastiskt och farligt på samma gång. Det är hur lätt som helst att bli fast medan tiden går och allt man egentligen tänkt göra försvinner all världens väg.
 

Sen söndag

Idag har vi kalasat hela dagen. Lilla A har fått fina presenter och ätit tårta med hallon och jordgubbar. Men nu sover födelsedagsbarnet och jag ska kika i fler söndagsbloggar, se Solsidan och bläddra i lite tidningar.
 
 
Här är stjärnan som jag gjorde, passar fint på dörren tycker jag. 
Ha en skön söndagskväll! 

Så mycket bättre

I kväll är det musikunderhållningen igen och jag gillar det fortfarande. Det är något med kombinationen av musiken, stämningen och samtalen som gör att det går bra säsong efter säsong.
 
Bild
 
Lilla A gillar Miss Li. Vi lyssnar ofta på musik i köket när vi lagar mat och även när vi äter. Här om dagen blev det just Miss Li och lilla A sitter i sin matstol och gungar med. När det börjar en ny låt blir hon extra förtjust och skrattar och blir lite extra ivrig i sin rörelser. Undrar om Linda Carlsson vet att hon har åtminstone en hängiven lyssnare som nyss firat sin allra första födelsedag.

En gammal stol

Gamla stolar har nåt visst. En pinnstol som suttits på oräkneligt antal gånger av så många kära i flera generationer. Mina har funnits i familjen länge och jag hade dem som köksstolar i mitt första egna kök. Nu är de inte tillräckligt stadiga för att barn med myror i brallan ska få sitta på dem varje dag. Jag vill gärna ha både barn och stolar kvar längre än så. Därför står de utplacerade där det finns plats i huset.
 
 
Vitmålade och lite lagom nötta med fina detaljer och stjärnor på sitsen. Jag har ju sagt att jag tycker mycket om stjärnor. Faktiskt kommer det nog ett inlägg igen ganska snart med en eller två stjärnor som jag är väldigt nöjd med.
 
Men nu är det snart helg och vi ska kalasa lite för lilla A. Och så var det ju den där städningen, som fått stå tillbaka alldeles för länge nu. Då är det bra med besök, det är bara att ta tag i det liksom.

Torsdagstema Textil

Ja, vi har torsdag idag och lilla A´s allra första födelsedag. Vi firar inte så mycket idag utan har kalasen lite utspridda över flera helger, det brukar bli så och det passar oss bra. Kanske för att vårt kök inte är tillräckligt stort och det rent praktiskt blir väldigt trångt runt köksbordet om alla som vill fira kommer samtidigt.
 
Men nu till veckans torsdagstema, textil, kuddar fick det blir mest, och lite plädar och fårskinn. Och en glad storebror som gärna ville vara med på ett hörn.
 
 
Vi har ett gäng kuddar i soffan som kastas runt hej vilt. Nån vill ha bakom ryggen, nån vill inte, det ska vara den ena eller den andra och ofta ligger de flesta i en hög i mitten där ingen sitter. Just nu, och sedan ganska lång tid tillbaka faktiskt, går de flesta kuddarna i olika turkosa och blå toner. Men jag planerar en förändring nu under vintern, ut med det gamla och in med det nya. In med mer grått och lite brunt faktiskt.
 
 
Fårskinnet och kudden är favoriterna från Gotland som alltid är framme. I bakgrunden står tidningskorgen som för tillfället inte innehåller så många intressanta tidningen utan mest halväten reklam och annat som vi inte är rädd om. Lilla A gillar nämligen tidningar och skulle kunna gå under smeknamnet "dokumentförstöraren".
 
 
Filtar har vi gott om också, några ligger i en korg och tas fram vid behov och tre ligger alltid i soffan och används flitigt. Den skönaste är en från Mio med lurv på ena sidan och nån slags fleece på andra. Med den över benen sitter man som bäst i soffhörnet, med fötterna på fårskinnet, en bit choklad, en tidning och ett alldeles tyst hus på kvällen när barnen sover.
 
 
Det ska sägas att det inte hör till vanligheterna alls. För det mesta finns det massor att göra när huset är tyst och det är lätt att det mest blir en liten stund framför tv´n innan det är sovdags även för mig.
 
Men nu längtar jag som sagt efter förändring och ska inspireras hos de andra på inspirationsfabriken.

Ingen vanlig dag

Idag fyller lilla A ett år. Det är svårt att skriva om barnens födelsedagar utan bli lite klyschig. Tiden går så fort och allt det där. Men det är ju så det är, för ett år sedan visste vi inte vilken dag hon skulle välja att komma, hur hon såg ut och vem hon var lik. Nu vet vi lite mer, men lär också känna henne allt eftersom hon utvecklas och blir en liten människa. Första året är en omtumlande tid för hela familjen.
 
 
Storebror som inte längre var den enda, är den bästa storebror vi kan tänka oss till lilla A. Snäll, glad, omtänksam. Han som fick bli lite större i samma sekund som lillasyster föddes. Som fick ta ett litet steg åt sidan. Klara lite mer själv. Ta en annan plats. Förändringar som gjort att han vuxit lite extra under det här året, inte minst i våra ögon och hjärtan.
 
Lilla A var självklar från första stund och hon har blivit en lillasyster som vet vad hon vill och som är glad och tillfreds för det mesta. Den som funderar på om man har kärlek så att det räcker till ett barn till behöver inte tvivla. Hjärtat växer och rymmer oändligt med känslor!
 
Moster hittade en fin dikt som hon skickade till lilla A. Jättefin!
 
Den som är mycket liten
inte mer än ett år.
Hittar så små, små saker
var hon kryper och går.
Hittar en ullgarnsända,
ett visset litet blad och en knapp,
en dockas lillfingernagel
och en prasslande papperslapp.
Håller i små, små nypor
små, små smulor och strån.
Ser på den döda myggan
och dammet i barnkammarvrån.
Den som är mycket liten
hittar allt som är gömt,
leker med små förtrollade ting
som de stora har tappat och glömt.

(Okänd författare)

Färgglatt

Julen hos oss brukar gå i ganska traditionella färger, mycket silver, natur, vitt och lite rött i julgranen. Vi byter inte gardiner eller har tomtar i alla rum. Storebror har en fiberoptisk by med tåg som kör runt runt som han älskar och gärna skulle ha framme hela året. Några enstaka tomtar, bland annat från när jag var liten, får också komma fram. Det som ger den mesta julkänlsan är ändå ljus och framför allt stjärnor i fönstren. Snart får stjärnorna äntligen komma upp igen.
 
 
Jag jobbar ju med färger, pantoneskalor och cmykblandningar. Och visst är de här kulorna både härliga i färgerna och lite roliga. Men inte som julprydnad hos oss iallafall. Jag skulle däremot kunna tänka mig en turkos när det inte är jul.
 

Julkort

Idag har vi precis en månad kvar till Lucia. Hög tid att fundera på julen alltså. Jag brukar göra egna julkort som vi skickar med vanlig post. Sedan barnen kom blir det foto på dem i en eller annan form. Vi skickar inte så många, det blir till de som jag vet tycker att det är roligt att få kort på barnen.
 
 
Förra årets kort blev ett dubbelvikt med inklistrat foto på storebror och lilla A. I vanlig ordning hade jag svårt att välja bild och skickade därför ut fyra olika foton.
 
 
Ja, svårt att välja... Det fick bli ett kollage helt enkelt, med samlade bilder från det gångna året och ett recept på julgodis i mitten. Choklad med polkakross som är både väldigt enkelt och mycket gott.
 
 
Här var vi upp på berget och fotade med tomteluva på, mysig utflykt som fick bli årets julkort 2009.
 
 
2008 var storebror fortfarande rätt liten och vad är enklaste sättet att få små barn att sitta stilla där man vill att de ska sitta? Något gott att äta såklart, pepparkaksdeg!
 
I år har jag utmaningen att få två barn med på samma kort. Ska jag lyckas få dem med på samma bild, eller blir det flera bilder i år igen?
 

"Det kommer brumma som en humla i ditt bröst"

Visst är det väl något speciellt med Ernst? Han har, för mig, kommit att höra både julen och sommaren till med sina trevliga fixarprogram på tv. Jag gillar inte allt han gör, men jag tycker om stämningen och många av idéerna. Man behöver inte göra lika bara för att man blir inspirerad.
 
 
När jag var in i inredningsbutiken som ligger nära mitt jobb såg jag några av nyheterna i hans kollektion. Jag gillar särskilt stumpljusstaken, där själva ljushållarna är magneter som man kan fästa lite som man vill på ljusfatet. Jag tycker om enkelheten och det naturliga i det han gör. Vi gjorde faktiskt ett försök för något år sedan att göra ett eget bord enligt ritningar från ett av tv-programmen. Bordet liknade det på den här bilden med tillhörande bänkar. Jättesnyggt med bockar till ben, men inte så praktiskt visade det sig när det blir så klumpigt och trångt under bordet att man inte riktigt får plats som vi vill. Det borde vi ju ha tänkt på innan, men nu har vi istället väldigt rejäla bockar att använda när något ska byggas eller målas.
 
Det ska bli roligt att bläddra i nya tidningen som kommer nu i november. Säkert mycket inspiration, fina bilder och recept inför jul. Lite som Jul med Ernst men i pappersform.

Sen söndagsbild från bagarstugan

Ja, idag var det alltså dags. Tunnbrödsbak i bagarstugan på hembygdsgården alldeles bredvid. Efter en vakennatt med lilla A, som behagade somna om just när det var dags för mig att stiga upp, tag jag med mig skottkärran full med ved och promenerade mot bagarstugan. Vi har eldat, kavlat, provsmakat och haft jättetrevligt hela dagen.
 
 
Drygt sex timmar och ungefär 200 tunnbröd senare var det tack för idag och slutbakat för den här gången. Jag tyckte att det var förhållandevis enkelt, riktigt mysigt och både smakade och luktade gott. Nu är jag full av mjöl överallt och ganska trött i fötterna. Om någon annan gör degen bakar jag gärna fler gånger!
 
Fler söndagsbilder finna här!

Fulltecknad helg

Veckorna går fort och nu har vi helg igen, tyvärr går ju även helgen väldigt fort och vi har fullspäckat schema. Storebror ska på simskola, pappan ska åka iväg på en liten fiskeresa och bagarstugan är bokad på hembygdsgården för tunnbrödsbak. Och så ska vi försöka hinna fira papporna lite också. Städning, tvätt och allmänt underhåll får som vanligt stå tillbaka när det vankas roligare aktiviteter.
 
Bilder lånade här och här
 
Vi får se om det blir några bröd, för mig är det första försöket.
 

Ester

Tandläkaren var snäll, allt såg bra ut och jag blir kallad igen om två år. Tack för det!
 
Besöket hos optikern tidigare i veckan resulterade inte bara i två nya glasögon. Det blev en ny klänning också. Jag såg den på tjejen som tålmodigt hjälpte mig att leta, prova och leta vidare lite till. Jättesnygg på henne och precis i min färg. Jag tänkte efteråt att jag borde ha frågat om klänningen, men så blev det alltså inte.
 
Då kan ni ju tänka er hur nöjd jag blev när jag råkade hitta just den klänningen och i rätt färg igår när jag surfade runt. Ännu bättre är att den är från gina tricot och alltså inte kostar mer än 199:-. Det är detaljen med dragkedjan i ryggen som gör att den känns lite extra. Till klänningen tänker jag mig att mitt halsband plättar på rad passar alldeles utmärkt.
 
Nu tar vi helg!

Pappersugglor

Har ni sett så fina ugglor? Och det går att göra dem själv.
Kanske något att pyssla med i helgen.
 
Bild e.r.r.y
 
Det bästa med att blogga är att man får tips om andra bloggar att läsa och få inspiration och tips från. De här supersöta ugglorna hittade jag här. De finns alltså att ladda ner och skriva ut i en massa olika mönster och färger. Dessutom finns andra typer av pappersfigurer om man känner sig mer sugen på en hund, katt eller bil till exempel. Sedan är det bara tålamodet och tiden som måste räcka till innan man får ihop ett så här fint gäng.
 
 I dag står det tandläkarbesök i kalendern. Mindre kul, men förhoppningsvis blir det bara kontroll.

Torsdagstema Sovrum

Jag tycker jättemycket om vårt sovrum. Lugnet, ljuset, färgerna, känslan. När vi flyttade in i huset för si så där åtta år sedan tapetserade vi rummet i en ljus beige färg som var så populär då, "latte". Vi trivdes med det då, men resten av huset går i kallare färger, mest grått, med inslag av isblått, turkost och svagt grönt. Så när vi väntade på lilla A och det blev nödvändigt att organisera om hela övervåningen såg vi vår chans att göra om sovrummet ordentligt. En garderobsvägg blev till och en byrå fick flytta in. Vår sänggavel som vi byggde för några år sedan är vi fortfarande väldigt nöjda med precis som sängborden från Ikea. Välkommen in i vårt sovrum!
 
 
Vi har fin utsikt genom de stora fönstren, ännu finare och bättre blev det när vi bytte räcken på balkongen utanför. Gardinerna är tunna, tunna ljust blågrå och stänger inte ut något ljus. Det gör däremot de vita mörkläggningsgardinerna som är nödvändiga farmför allt nu när vi har extra sällskap i rummet av lilla A. Hon sover där byrån vanligtvis står men snart ska hon få flytta till sitt egna rum och ordningen blir återställd och förhoppningsvis kommer även lite mer av sömnen åter.
 
 
Sovrummet är viktigt. Jag tycker att det är skönt med ett rent och fint rum när jag ska sova. En ljus färgskala, ingen röra av kläder eller prylar som ligger framme, ett lugnt och skönt rum helt enkelt.
 
Nu ska jag titta in i fler sovrum hos inspirationsfabriken.

Ylva Skarp

Jag fortsätter på jul och adventstemat. De senaste dagarna har jag sett bilder från Ylva Skarps hem i flera olika bloggar. Jag tycker mycket om hennes tryck och stil och nu var det särskilt en bild som fångade min uppmärksamhet, vita julhängen i plexi. Så fina, skulle gärna få hänga i en gren hemma hos mig.
 

Hmm

Sitter här och funderar så det knakar. Ska byta glasögon efter tio år med samma och kommer att välja två par. Det blir ett par med båge i silver, ett par som passar till allt. Men så ska jag välja par nummer två, ett par lite roligare kanske. Valet står mellan två par, ett par mörkblå och ett par turkosa. Och de är verkligen turkosa!
 
Jag är ju turkos och blå för det mesta och de turkosa är ju lite roligare. Men hur roligt ska vi ha, liksom?
 
 

Veckans vill-ha!

Det börjar ju onekligen närma sig advent, tre veckor kvar ungefär. Det är inte klokt! Jag skulle gärna uppdatera vårt julpynt en del och har sett fint hos flera av de stora butikskedjorna. Grå tygstjärnor fick följa med hem från ikea, en näverstjärna från åhlens köpte jag när jag var i Stockholm och mossa och fina grenar tog vi hem från skogen i lördags.
 
 
1. Rentrofé Blomsterlandet 299 kr, kanske ett alternativ till Brigby´s mjukdjurstroféer?  2. Pall Blomsterlandet 399 kr, finns både den här stickade varianten och en med fuskpäls. Jag tycker stickat känns rätt.  3. Pappersstjärna Rusta 79 kr  4. Ljusstake Blomsterlandet 149 kr, den här måste jag nog åka och titta på!  5. Kruka Blomsterlandet 19.90 kr  6. Glögg Granit 79 kr, vet inte hur den smakar, men snygg är den.
 
Blomsterlandet överraskar med sina pressbilder på dekoration till julen, jag har slutat åka till just Blomsterlandet för att de har så dåligt med snittblommor, men det får kanske bli en tur dit ändå. På Rusta köpte vi papperstjärnor till barnens rum förra året, kanske blir det någon ny i år. Och så Granit, som med sina naturliga och enkla produkter alltid får mig på fall.

Härliga helg

Måndagmorgon och ny vecka igen, en vecka som förhoppningsvis kommer innehålla åtminstone ett bra besked. I helgen hade vi alltså lilla A´s första kalas, hon fick fina och bra presenter och sin allra första tårta. En liten bakelse fylld med hallon och toppad med grädde och bananskivor, och förstås ett ljus. Hon åt med förtjusning, men det hade jag inte tvivlat på, hon äter ju allt nu för tiden.
 
 
Vi hade moster här på besök och tog en tur ut i skogen, det var skönt och trots diset var utsikten fin. Förutom svampen hittade vi vimplar som hängde mitt ute i skogen, fina vimplar med pinglor mellan. Vi kom fram till att det  måste vara tomtarnas festplats.
 
När vi kom hem bakade vi chocolate chip & sea salt brownie. Den blev supergod!

Söndagsbilden

Veckans söndagsbild får bli ett kollage av foton från semestern på Gotland förra sommaren. Jag längtar tillbaka! En resa dit varannat år skulle vara lagom för oss, varannan sommar och gärna någon annan semesterresa åren däremellan.
 
Nu får vi se när det blir nästa gång, tyvärr inte sommaren 2013 iallafall. Då är det tur att vi har massor av bilder att se tillbaka på. Det gör jag idag. För att det behövs lite extra just idag.
 
Fler söndagsbilder hos inspirationsfabriken.

Kalaslördag

 
Alla helgons dag idag och ingen simskola för storebror. Istället har vi mostermys och bakar Chocolate Chip & Sea Salt Brownies till kalaset lite senare. Lilla A är ovetande om vad som väntar och det är väl som vilken dag som helst för henne egentligen, utom att hon ska få smaka tårta för första gången. Jag tror hon kommer att älska det!

Tjuvstart

Fredag idag och vi förbereder lite för kalas. Imorgon tjuvstartar vi firandet av lilla A, som egentligen inte fyller ett förrän om två veckor. Men moster kommer till stan och hälsar på, så då kalasar vi med henne, mormor och gammelmormor den här helgen. Lilla A har nog inget att invända mot det. En egen liten tårta till efterrätt, första tårtan. Jag är bra sugen på att testa den här superfina regnbågstårtan som Mary visat tidigare. Men jag tror inte att det blir den imorgon utan kanske på ett av kalasen om ett par veckor.
 
 
Om ni inte kikat in hos Mary tidigare tycker jag absolut att ni ska göra det! Låter det inte alldeles underbart med Chocolate Chip & Sea Salt Brownie till exempel?
 
 
Trevlig helg!

Torsdagstema Färg

Färgtema. Jag har funderat en del på vad det innebär. Vad jag ska hitta på. Presentera mycket färg, lite färg eller svartvitt med någon detalj i färg? Kanske blanda in någon färgkarta från pantone eller från färgbutiken. Visa bilder hemifrån, med mest grått och vitt med inslag av blå, turkos och silver? Naturbilder eller bilder från barnens rum, men det var ju temat förra veckan. Garderoben är ingen rolig historia, inte särskilt mycket kul och inte heller precis i regnbågens alla färger.
 
Aha, där har vi det! Regnbågens alla färger, det är ju precis vad mitt nya armband har. Ett armband som är helt olikt de smycken jag vanligtvis gör. Men är det färgtema så är det!
Pärlorna, eller stenarna, kallas "candy jade", bara det liksom. Det är inte bara lilla A som blir lite sugen att smaka. Jag blir glad när jag ser armbandet, som jag alltså gjorde i lördags lagom till 30-årsfesten vi var på. Jag gjorde två enkla halsband också, med större gobitar hängande i olika långa kedjor. De färgsprakande smyckena piffade till min i övrigt helsvarta outfit.
 
 
Så det får bli mitt bidrag till inspirationsfabrikens torsdagstema den här veckan. Det ska bli roligt att klicka runt bland de andra bidragen.

RSS 2.0