Sista dagen i oktober

Idag är det dags att avsluta rosa månaden för i år. Min egen insats har varit utlottningen av ett av mina silversmycken och dragningen kommer ske senare idag. Det finns alltså lite tid kvar att delta.
 
Onsdagar innebär ett barn till för oss hemma på eftermiddagarna. Storebror har en kompis som följer med hem från dagis innan de ska på gympa på kvällen. De leker jättebra och sitter ofta djupt försjunkna i legobyggen uppe i storebrors rum, ibland har vi en riddare och en spindelman, eller en brandman och en polis, eller jack sparrows.
 
alcro.se
 
Förra veckan när jag kom hem efter jobbet visade de upp en dans lärt sig till en musikvideo. Lilla A tyckte att det var jätteroligt och hon satt på golvet och gungade med och klappade händerna. Kanske väljer någon av dem dans senare. Storebror skulle gärna gå på streetdance säger han, men just nu är det fullt upp med simskola, gympa under den kalla säsongen och fotboll under den varma.
 
Men, sista chansen nu alltså. Ikväll presenterar jag vinnaren på facebook.
 

Nya smycken

Stjärnor är jag ju barnsligt förtjust i, nästan så det går till överdrift. Men det är samtidigt viktigt att det är "rätt". Vilka stjärnor som helst går inte, och inte heller var som helst eller hur som helst. Men om jag tänker efter så finns det nog en stjärna i nästan alla rum hemma, jag har kläder med stjärnor och inte minst smycken. Här är ett av mina favorithalsband just nu, ganska rejält med lite grövre kedja och tre olika slags stjärnor. När jag tänker efter så gillar jag nog smycken som låter lite när man rör sig.
 
 
Halsbandet i mitten, med "plättar på rad", är gjort av spill, så jag har samlat på mig små plättar när det blivit lera över och det har alltså tagit ganska lång tid från idé till färdigt halsband. Men jag är jättenöjd och använder det ofta. Det låter faktiskt också lite.
 
Det nedersta halsbandet var ett prov på en idé jag haft länge och även det är jag nöjd med. Jag tycker om kristaller och att det gnistrar. Det här kan man ju kombinera ihop precis som man vill, färger, antal kristaller, stansa något på silverbrickan eller inte ha någon bricka alls.
 
Vad gillar du bäst att bära för smycken?
 



Kallt idag

Sitter på jobbet nu med iskalla fingrar och tår. Ute snöar det för fullt och det var nog verkligen i sista stund som jag grävde ned lavendeln i rabatten igår. Den fick precis som vanligt flytta ur stora betongkrukan för att ge plats för ljungen. Jag brukar ha ljung, prydnadskål och ibland murgröna till hösten. Men i år var sommarplanteringen fin så länge att jag inte nämndes riva upp förrän igår. Nu blev det ljung tillsammans med den mörkt lilaröda klövern som alltså fortfarande är fin trots frosten. Tyvärr hann jag inte planera medan det var soligt och fint ute och har därför inte heller någon bild att visa. Däremot kan jag visa bild på vårt lilla kvällspyssel, pumpan. Storebror ville verkligen göra en pumpalykta, vi hade aldrig provat förrut men när jag köpte ljungen stog ett gäng pumpor precis bredvid. Resultatet blev helt ok och storebror var mycket nöjd!
 
 
Men när det egentligen man ska fira halloween med bus eller godis och utklädning?
 

Söndagsbild "Lyckans minut"

Det finns en uppsjö av barntavlor, doptavlor och personliga tryck som passar till dop och nyfödda. Många fina och många mindre fina. Jag som ofta tänker att jag kan själv och som tycker om att fundera och göra personligt har såklart gjort egna tavlor till mina barn. Eller egenligen är det bara storebrors som är färdig, den har hängt på hans vägg i ungefär 5 år.
 
 
Dikten är "Hjärtats allra käraste barn" av Harriet Löwenhjälm, vackra passande ord! Längst ner står storebrors hela namn, födelsedatum, längd och vikt och handen i mitten är hans egna handavtryck. Ett avtryck som jag också valt att tatuera in på min rygg, ungefär där han brukade hålla sin lilla hand när jag bar honom som mest.
 
Lilla A ska också få sin egna tavla, den är så gott som klar, ska bara monteras först. Snart. Då ska ni få se. Kanske en annan söndag. Se fler söndagsbilder hos inspirationsfabriken!
 
Rättelse: I söndagsdimman fick jag visst hjärnsläpp och skerv helt fel namn på dikten... "Det är HJÄRTATS ALLRA KÄRASTE BARN" Av: Harriet Löwenhjälm
 
 

30-årsfest

Japp, ikväll blir det 30-årsfest. Att gå på fest hör inte till vanligheterna direkt. Jag hoppas vi kommer iväg och kan stanna hela kvällen, det är nämligen lilla A´s första tillfälle med barnvakt. Hon har varit väldigt reserverad mot andra och är fortfarande till viss del, så det är lite osäkert hur det kommer gå. Men vi är alldeles i närheten, så jag får väl gå hem om det krisar.
 
Den här klänningen från Mexx såg jag i Stockholm och hade gärna köpt om det inte vore för att jag redan köpt skorna och budgeten tillät inte flera så dyra inköp. Det blir en annan klänning, en svart med fuskläderdetaljer och alltså skorna till den. Klackar hör inte heller till vanligheterna så även det blir en utmaning, men eftersom de är från ecco är de faktiskt riktigt sköna.
 
Och så accessoarer förstås. Det kan hända att det blir armbandet från humanity som jag faktiskt gillar jättemycket fortfarande och har flera färger av. Eller så hinner jag knåpa ihop ett eget som jag visar senare isåfall. Och så ett par egna örhängen till det.
 

Stora fjärilstavlan

Förra torsdagen visade jag hur jag gjorde mina fjärilstavlor. Den mindre med ram från Ikea gav vi bort i doppresent, men den stora tavlan har vi kvar. Den står just nu i lilla A´s rum, på byrån som egentligen hör hemma i vårt sovrum.
 
 
Tavlan ska så småning om upp på väggen, men tills vi har bestämt hur vi ska möblera i rummet får den vänta på byrån. Bakgrunden är målad på duk med akryl och fjärilarna är stansade i olikfärgat och mönstrat papper. De är fastlimmde på duken och vingarna står ut lite.
 
Men nu tar vi helg!

Torsdagstema Barnrum

Vi har två barn, en snart-ettåring och en snart-sexåring. De har varsitt rum, storebror fick sitt rum "uppdaterat" när han fyllde fem år och lilla A sover fortfarande i vårt rum. Tanken är att spjälsängen snart ska flytta in i hennes rum, men än så länge står där istället byrån som vanligtvis står i vårt sovrum. Vi har fått pussla lite för att få plats.
 
 
När storebrors rum gjordes om flyttade vi in hans lilla spis och fikabord till lillasysters rum, precis som docksängen med tillhörande dockor, nallar och dockkläder. I stället fick storebror skrivbord, byggplats och förvaring för lego och en byrå till spel, pussel och utklädningskläder. Fortfarande leker han mycket med de saker som vi flyttade ut ur rummet, så de får vara framme trots att de kanske egentligen inte är för ettåringar. Men det är väl så det är med småsyskon, de får anpassa sig och lilla A tycker att det är väldigt roligt att plocka med lilla servisen, trätårtan och de mjuka smörgåsarna.
 
 
Vi har valt färgerna i barnens rum, när de blir större får de vara med och välja mer själva. Storebror har kvar samma väggfärg som vi valde när han föddes, en ljust glass-grön färg och väggmålningen med ugglorna ville han ha kvar när vi skulle göra om till "storbarnsrum". Lillasysters väggar är ljust turkosa, så basen i båda rummen är ganska neutral. Men ändå syns det tydligt att det är pojk- och flickrum och jag längtar tills vi ska hänga upp adventsstjärnorna i deras fönster!
 
Veckans torsdagstema hos Inspirationsfabriken är barnrum.
 
En vecka kvar att delta i min rosa utlottning av ett silverhjärta!

En snart-ettårings önskelista

Eller mammans kanske.
 
 
En pusselpall från Bonde of Sweden
Korgar, de här finns på Åhlens
Mini-Kånken från fjällräven, men vilken färg ska vi välja?
Babypulka, den här från Biltema
Ljusslinga med fjärilar, Watt & veke, skulle passa perfekt ihop med hennes fjärilstavla
Xylofon i trä, föreställer mig att ljudet är behagligt, blaelefant.se
Nattlampa, kanin, familyroom.se
En docka i lämplig tyngd och storlek för en liten tjej, den här från Krabat
Och så Kapla, som jag blivit tipsad om
 
Det här är alltså vad jag kommit på hittills. Dessutom kommer vi önska oss Expedit från Ikea och böcker. Vi skulle behöva något skönt att sitta på vid spjälsängen också. Jag hade ju även siktat in mig på det fina tältet från HM´s All for Children-kollektion, men det tog slut snabbare än snabbt tyvärr.

Veckans tips!

När jag var i Stockholm såg jag "En oväntad vänskap", en omtalad och rosad fransk film om utanförskap och livsglädje. Den handlar om Driss, en svart kriminell kille som blir utslängd hemifrån och tvingas söka jobb. Han hamnar motvilligt hos Philippe som blivit förlamad efter en skärmflygolycka och behöver en assistent. Tillsammans utvecklas de och plockar fram nya sidor hos varandra.
 
Har du inte sett den, gör det! En varm, fin och rolig feelgoodfilm.
Vad passar väl bättre en grå dag i oktober?

Nu är det jul igen...

Snart iallafall och i butikerna har det börjat lite här och där. Jag har ingen riktigt julkänsla än och för att komma i rätt stämning inför jul- och adventspyssel har jag surfat runt lite. Jag skrev för ett tag sedan att jag önskar att jag kunde sy bättre. Stoff och Stil bjuder på inspiration både med lättare och svårare projekt. Stjärnorna i fuskskinn ser ju inte så avancerade ut. Och tänk vad granen skulle vara fin med en massa hemgjorda dekorationer istället för de vanliga kulorna.
 

Söndagsbilden

 
Hemkommen från Stockholm och välkomnad med kräftor och västerbottenpaj. Underbart!
 
Fabriken.

Dirty dancing

Ja, mitt försök att mobilblogga från Chinateatern gick ju så där. Det gick inte att justera bild eller text, så den appen får inget toppbetyg direkt.
 
 
Dirty dancing däremot var riktigt bra! Jag tycker att han som spelade Johnny var rätt lik en ung Patrick Swayze faktiskt och han hade studerat in och fått till hans kroppsspråk väldigt bra. Jag är väldigt nöjd med hela föreställningen och alla var duktiga dansare och musikalartister. Lite extra roligt är att tejen som var Baby kommer från Sundsvall och har dansat tillsammans med min lillasyster under många år.
 
 
Nu är vi på väg hem från Stockholm igen efter en bra helg. Jag shoppade en hel del faktiskt men alla påsar är inte mina, jag köpte ett par skor, en kjol, en klänning, lite saker på Granit, en liten present till storebror och några småsaker tlll kommande adventskalender.
 
Om en stund är vi hemma och jag längtar verkligen efter att få krama och gosa med lilla A och storebror!
 
 
 
 

Stockholms-måsten

 
Granit vill jag inte missa när jag är i Stockholm. Deras ledord är "praktisk funktion, enkel form, bra pris och kvalitet". Vem vill inte ha det liksom?! Tyvärr är det svårt att handla hem många av sakerna då det blir praktiskt svårt att få med på en längre resa med buss eller tåg. Jag hoppas på den där webshopen som det har rytats om under en längre tid.
 
En annan butik jag gärna besöker är Chokladfabriken. Allt i butiken innehåller choklad av högsta kvalitet, allt tillverkas för hand och alla ska känna sig välkomna i butiken. Små askar med praliner är inga problem att ta med på tåget. Här är problemet istället att välja bland alla spännande sorter. Min favorit hittills är lakritspralinen med flingsalt!

Fabrikerna finns på Söder, i city, Vasastan och på Östermalm i Stockholm.
Den femte ligger i Fukuoka, Japan.

På tåget!

 
Nu sitter jag på tåget tillsammans med min mamma. Vi är på väg till Stockholm för att hälsa på min syster. Resan är en present till mamma från oss och ikväll ska vi på Dirty Dancing på Chinateatern. Det var länge sedan jag var på musikal, men jag blir alltid lika glad av det och jag ser fram emot att se dansen och höra musiken från filmen som jag sett oräkneligt antal gånger.
 
 

DIY Fjärilstavlor

Det är roligt att göra personliga presenter och jag tycker om fina tavlor. Jag såg en bild på nätet, kommer inte ihåg var, som inspirerade och resulterade i en doptavla som jag gav bort och en nya tavla till hemmet. Det tog ett tag att hitta rätt produkter, jag surfade runt och efter mycket letande hittade jag rätt.
 
 
En Martha Stewart-stans i form av en fjäril hemklickad från någon liten webbshop motsvarade förväntningarna. Tillsammans med en ram med extra djup från Ikea och en passande dikt blev det en fin doptavla till lilla Irma. TIll lilla A´s rum målades en gammal undanstoppat akryltavla över i fina färger och de utstående fjärilarna svävar upp längs duken. Jag har valt att använda olikfärgade mönster till fjärilarna, men det är även fint att stansa i enfärgat papper eller vanligt vitt. 
 
 
Fjärilarna limmade jag fast på passepartouten och duken bara i mitten, på fjärilens kropp. Därefter böjde jag upp vingarna olika mycket. Ett enkelt DIY som jag själv är mycket nöjd med! Nu såg jag att fjärilsstansen finns som nyhet hos Panduro om någon blir sugen. Fjärilarna är även väldigt fina att dekorera paket och kort med.
 
 Det finns fortfarande goda chanser att få ett av mina silverhjärtan i rosa utlottningen, kika här! 
 
Själv ska jag titta in hos Inspirationsfabriken, jag är väldigt nyfiken på de andra DIY-projekten!

Äntligen klart!

Förra sommaren bestämde vi oss för att ta bort de "kryptallar" som troligen suttit på tomten sedan husen byggdes. Tallarna var nu ca två meter höga och tog upp mycket plats. Det som var positivt med dem var att de gav lite skugga och även insynsskydd mot vår altan.
 
Tallarna försvann och istället byggde vi plank som skulle skärma av lite. Planket går i samma stil som staketet med lite smalare ribbor målade med järnvitriol. Vi blev väldigt nöjda, ända tills vinterns storm, Dagmar, drog fram. Vi fick montera ner det lutande planket och ställa det på vinterförvaring för att förstärka med stag när tjälen gick ur marken.
 
Tur i oturen var att vi inte hade hunnit dra el och montera belysning på planket innan vintern. Men nu är det äntligen gjort! Lagom till de mörka kvällarna blivit längre kan vi nu sitta i soffan och titta ut på vårt upplysta plank.
 
 
Det är bara en sak som stör, bakom planket, nere på gatan, står gatubelysningen och med sitt orangefärgade ljus passar den inte alls in i utsikten.
 
Vill du vara med i utlottningen av ett silverhjärta, och samtidigt stödja cancerfonden? Kika här!

Min verkstad

När jag bestämde mig för att börja göra silversmycken vad det viktigt att få en egen arbetsplats hemma. Med silverlera måste man jobba snabbt så att inte leran stelnar innan man är färdig. Därför ville jag ha en egen plats där jag kan sitta utan att bli störd och någonstans där verktyg och smyckesdelar kan ligga kvar framme under arbetets gång. Ordning och reda är viktigt för mig och att det ser snyggt ut är att föredra. Nu är det inte alltid som det blir som man önskar. Det började bra, vi gjorde om i tv-rummet uppe, tog bort en gästsäng och ställde in en fotölj istället. Jag köpte nytt arbetsbord med glasskiva, satte upp tavlor, ordnade med förvaringen på ett bra sätt och kunde sitta och jobba i ett rymligt och snyggt rum.
 
Sedan kom lilla A och vi fick tänka om. Det tidigare kontoret skulle bli barnrum och kontoret fick flytta in i "mitt" rum. Det innebar att det som var rymligt och lyxigt plötsligt fick ändras. Rummet fick fler funktioner och fler familjemedlemmar ska trivas och få plats där. Därmed är det inte heller så god ordning som jag skulle önska längre, lägger vi till tids- och platsbrist innebär det tvätt i högar i fotöljen, papper som inte blivit insatta i pärmar på skrivbortet, tavlor som ska upp på nya platser ligger i högar och kläder som ska lagas ligger staplade på symaskinen som också fått en plats i ett hörn.
 
Men det är så det är när familjen växer, förutsättningarna ändras och hemmet formas om, önskan och verklighet är inte alltid detsamma. Men jag har fortfarande min lilla vrå där jag kan vara i fred när det behövs. Och vem vet, om några år kanske tiden finns att hålla den ordning som jag skulle vilja ha.
 
Under tiden får jag drömma. Arbetsbord har jag ett bra, så även skrivbordslampan från Ikea. Tavlan har jag visat tidigare. Snodden med klämmor från Granit skulle vara bra till inspirationsbilder, anteckningsblock och kudde med fjärilar från Lagerhaus, konservburkar, Granit, till pennor och andra verktyg, papperskorg också Granit och jättesnygga stolen Sigurd från Ikea. Armband j.dolk silversmycken.
 

11 månader

I dag blir lilla A 11 månader. Tiden går så fort! Funderar på önskelista till hennes ettårsdag. Det är inte lätt att komma på saker att önska. Hon har det mesta hon behöver just nu och så får hon ju ärva en hel del efter storebror.
 
 
Några saker har jag kommit på. Tältet från HM som jag skrev om förra måndagen ser fint ut, och en egen minikånken måste hon ju få. Bebispulkan från storebror fick vi kasta för den blev helt utsliten och det kommer ju en vinter snart, någon ny fin bok kanske, många är ju tuggade på av två barn nu. Men mer... Det är rätt många som vill ha en liten önskelista av henne.
 
Har ni tips på bra saker till ettårsdagen?
 
Jag tror vi ska fundera ut vad vi kommer att behöva till hennes rum. Då kan vi önska möbler och annat både till födelsedagen och i julklapp.

Söndagsbild från äppelträdet

 
Stoltheten när man kan klättra upp i äppelträdet själv! Underbart!
 
I helgen har vi höstfixat ute. Inte riktigt allt som var planerat, men det gör inget för istället blev det spontantacomiddag med vänner i går och besök av morfar idag. "Varför gör vi vinter ute" undrade storebror. Ja... för att vi inte kommer att kunna sitta ute och äta mer i år, och för att första snön faktiskt kan komma vilken dag som helst nu. Plötsligt står vi där en morgon innan dagis och måste leta fram varmare vantar, tjockare mössa och täckbyxor. Roligt tyckte han. Hoppas det dröjer minst en månad känner jag.
 
Se fler söndagsbilder hos Inspirationsfabriken

Utflykt

 
I måndags åkte vi på utflykt till Klampenborgs naturreservat. Det var en riktigt fin dag, solen strålade genom de löv som finns kvar på träden. Det finns spår av människor ända från järnåldern, men det vi såg mest var rester från sågverkssamhället som fanns på ön från mitten av 1800-talet. Husgrunder, jordkällare, brunnar och en gammal rostig moped lutad mot ett träd i den lummiga skogen. Lilla A satt nöjd på min rygg och småpratade och pekade på allt som hon tyckte var spännande. Storebror klättrade och sprang runt bland grenar och löv. Längst ut på ön finns gamla skyttegravar, bunkrar och skyddsrum från andra världskriget och det var naturligtvis spännande att klättra ner och titta. Vi gick längs klipporna och såg in mot Sundsvall innan vi promenerade tillbaka genom skogen medan solen sjönk och det blev kallare och mörkare bland träden.
 
 

Fullt upp

Alltså, hur hinner folk med sig? Hinna med hemmet, sig själv och jobb. Hinna med barnens aktiviteter och kompisars kalas. Hinna träffa familjer, fira födelsedagar och ha familjemiddagar. Hinna träffa vänner och ha mysiga middagar och spontanfika. Putsa fönster, laga kläder, skriva inköpslista och önskelista, kratta löv, klippa hallonbusken, plocka äpplen, dra el till planket, rama in foton och fixa tavelväggen, handla, städa, tvätta, träna, skjutsa, baka, bädda rent, "ajajaj" och "nej", imse vimse spindel, fredagsmys, stapla ved, göra höst.
 
 
Om du vill (och hinner...) kan du vara med i min rosa utlottning av ett silverhjärta. Det är bara att skänka valfritt bidrag till någon av cancerfondens insamlingar, och det är det säkert många av er som redan gjort. Läs mer om utlottningen här.

Höstens moodboard

På hösten är det många som väljer att inreda med murriga färger som förknippas med mysig höst. Jag känner istället att jag vill behålla en lättare känsla för att ha kvar ljuset så länge som möjligt. Och så tycker jag om lite kallare färger, men med inslag av natur för att få in värmen. Och så ljus såklart, och en brasa!
 
 
1. Ljusslinga Granit 449kr  2. Kudde Ylva Skarp / Åhléns 399kr  3. Flaskor Granit 49-179kr  4. Ljuskoppar Dollarstore  5. Skål Mateus / Rummet 265kr  6. Plåtstjärna Lexington 195kr  Övrigt på bilden: soffa Mio, lammskinn och kudde Gotland, kudde Ikea, kudde Mairo, lampa Ikea, matta Ellos, korg med filtar från Ikea och Mio och kudde Gotland.
 
Idag kan du se massor av inspiration på just temat "Höstens moodboard" hos Fabriken.
 

Min akilleshäl i inredningen

Gardiner... Det är inte min starka sida. Jag tycker om gardiner, men de är inte viktigast i vår inredning. Jag är verkligen inte en sån som byter efter säsong. När jag väl hittat några som jag tycker om blir de ofta hängande alldeles för länge. Jag är väl medveten om det här och skulle önska att jag kunde prioritera gardiner lite högre. Jag tror att det är en kombination av att jag faktiskt har samma smak länge och att det kostar ganska mycket som gör att de blir hängande. Då och då känner jag att jag är riktigt trött på vissa och surfar runt efter nya. Men det slutar för det mesta med att de gamla blir kvar. Just nu är jag inne i en period när jag skulle vilja byta ut i flera rum. Vardagsrummets skulle behöva byta nyans, kökets har fel stil och arbetsrummets hänger fult efter ommöbleringen.
 
Och när jag ändå är inne på tyg, jag fick en fin symaskin av min man när jag fyllde 30 år. Den används inte så flitigt som den borde med tanke på alla sömmar och program man kan välja mellan. Jag lagar och lägger upp och syr på sin höjd gardiner vid de få tillfällen jag köper nya som inte redan är färdigsydda. Men jag önskar att jag kunde sy bättre och hade mer tid till det.
 
 
Så länge visar jag fina bilder från Stoff och Stil, där finns massor av fina tyger och andra tillbehör som också gör att jag önskar att jag sydde mer.
 
 

Smycken

Jag har länge tyckt om smycken. När jag var yngre önskade jag mig alltid ett presentkort eller något smycke från stans, enligt mig, finaste smyckesbutik. Jag har många Dyrberg & Kern som jag fortfarande tycker mycket om. Jag gillar det enkla, men ändå ganska rejält. Jag tycker om kristaller, det kan aldrig glittra för mycket liksom. Det ska vara silver, eller stål eller titan. Platinum och vitt guld är inte min prisklass, men det gör mig inget.
 
 
Intresset för smycken och att jag nu gör egna medför att det finns halsband, armband, örhängen och ringar på ganska många platser hemma hos oss. Förutom i min lilla verkstad hänger de på ett smyckesträd jag köpt på Gotland, örhängen ligger i en fin burk från Mio, mina flätade moccaarmband i olika färger ligger i en mörkblå Maribowl från iittala, egna armband samsas med humanity och olika ringar vid sängen och i badrummet ligger de jag lägger fram inför nästa dag.

Lite skojigt

 
 
"Får vi klä ut oss?" Så låter det ofta hemma just nu. Det är lite gulligt att han frågar, vi har ju aldrig sagt nej. HM´s nya All for Children-kollektion släpps snart. Det kommer säkert vara stor efterfrågan på produkterna. Utklädning är ju alltid uppskattat. Jag tycker särskilt att tältet är fint. En perfekt 1-årspresent till lilla A faktiskt! Trollkarlshatten och en tillhörande cape kanske får bli julklapp till storebror. Det finns en hel del fina och roliga vanliga kläder i kollektionen också. Skorna skulle vara fina på bröllop!

Äppel päppel

Pirum parum. Vi har två äppelträd som ger väldigt mycket frukt varannat år. I år är ett äppelår och vi har kört skottkärra efter skottkärra med ful fallfrukt till komposten på andra sidan av vägen. Jag har kokat äppelmos ett par gånger och vi har fyllt frysen med både mos och skivat äpple till vinterns äppelkakor. Förra äppelåret kokade jag äppeldricka, som vi sedan gjorde egen glögg av.
 
 
Men i år blir det inget sånt. I år köpte maken en äppelsvarv. Den skalar, kärnar ur och skivar om man så vill. Det gillas mycket även av stora A, som mer än gärna svarvar och äter flera äpplen om dagen. Jag, som inledningvis brukar vara skeptisk till många av makens prylköp, får även den här gången medge att prylen i fråga för något gott med sig. Den är dessutom rätt snygg och det går väldigt fort att göra äppelmos.

"Jag syr mina egna kläder..."

Vilken färg är du? Jag är blå, de flesta nyanser. För det mesta. Men jag kan också vara rosa, grå, grön, röd, svart, vit och faktiskt även gul och orange ibland. Eller bara silver såklart. Aldrig guld. Men annars beror det på humör, säsong och mode. Därför är det så himla bra att själv göra sina smycken. Vill jag ändra på något så gör jag det och jag har ett ganska stort lager efter några år med egen silververkstad. Men idag är jag blå.

Veckans vill-ha!

 
1. Kofta Stockhlm MQ 699kr   2. Klänning Maison Scotch MQ 1099kr   3. Byxa Zoul MQ 399kr   4. Tee Zoul MQ 199kr  
 
 

Rosa kanelbullar?

I oktober färgas hela Sverige rosa med hjälp av företag, föreningar och privatpersoner som vill engagera sig i kampen mot bröstcancer. För nionde året i rad genomför Cancerfonden Rosa Bandet-kampanjen, med syftet att bekämpa bröstcancer genom att finansiera cancerforskning, sprida kunskap om sjukdomen och driva opinion.
 
Bonjour är en av Sveriges största bulleverantörer och under oktober månad kommer alla deras bullar som säljs i Sverige ha rosa pärlsocker som en del i Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj. Jag tror att det är många företagare som ser Rosa Bandet-kampanjen som en chans att plocka poäng hos sina kunder. Man visar engagemang och ökar efterfrågan på sina produkter genom att spela på kundens samvete. Men behöver det vara fel? Det är för en god sak, och kunden har ett eget ansvar. Tycker man att det är fel är det bara att avstå.

Jag kommer inte att köpa några kanelbullar med rosa pärlsocker på. Vi ska prova att baka bullar med äppelmos i.


Glas & porslin

Jag har varit sugen på ett nytt projekt under en tid, nämligen att prova att stämpla bokstäver på glas och porslin. Jag köpte stämplar på Claes Ohlson, färg på Panduro och letade i skåpen efter något att stämpla på. Det blev ljuskoppar med stämningsfulla ord på, höstglöd, våreld och guldregn och en fin flaska till kylt vatten att ha på matbordet. Resultatet blev väl inte perfekt så här vid första försöket. Men det är en tacksam teknik eftersom det går lätt att torka bort färgen innan den torkar. Och vill man känna sig för med resultatet är det bara att låta bli att bränna föremålen tills man är säker, för så länge man inte bränt dem i ugnen går det att tvätta bort färgen.
 
 
Vi är dåliga på att duka fint. På sin höjd blir det lite finare glas och ljus på bordet. Men annars ligger fokus just nu mest på att få i barnen lite mat. Stora A får vi kämpa lite med mest varje dag och lilla A måste vi gömma brödet för och försöka se till att åtminstone det mesta hamnar i munnen och inte på golvet. En lugn och skön stund vid matbordet känns avlägset men är inte heller prio ett för oss just nu. Att torka golvet efter varje måltid hör liksom småbarnstiden till.
 
Idag kan du se massor av köks- och porslinsinspiration hos Fabriken.
 

Who put´s you back together?

 
Jag ser inte särskilt mycket på tv. Jag följer som jag skrivit tidigare Roomservice, ser gärna Leila och Jamie Oliver om jag råkar sitta i soffan när det sänds, och när Desperate gick såg jag varje avsnitt jag kunde. Grey´s Anatomy missade jag av någon anledning, men jag förstod under säsongerna som gick att väldigt många fastnade direkt och jag ångrade lite att jag inte sett från början men ville inte börja mitt i.
 
När jag var hemma med vårt första barn och dagarna mest gick ut på att amma och få honom att somna, började jag se House, och hann nog se hela serien som fanns då, under min ledighet. Nu med lilla A bestämde jag mig för att börja se Grey´s, och såg flera avsnitt åt gången. Verklighetsflykt, egentid och avslappning, ofta med en bit choklad, lite fruktsallad eller en god smörgås på kvällen. Jag såg alla avsnitt som fanns och är nu alltså ikapp och ser fram emot säsongsstarten ikväll. Det blir nog en bit kokoschoklad och en kopp te till!

Det här med jobb

 
Ordning & Reda

 

Vad gör jag om 1 år? Om 5 år? Arbetsmarknaden ser inte ut som den gjort. De flesta har inte samma jobb hela sitt yrkesliv. Man får byta arbetsplats, byta bransch, skola om sig, flytta... Jag vill inte flytta, jag vill inte byta bransch, jag vill inte konkurrera med de som inte har familj och är beredda att lägga sin själ i jobbet. Jag vill göra något som jag tycker om och är bra på, jag kan vidareutbilda mig, jag kan byta inriktning. Jag är inte beredd att presentera mig som receptionist, eller försäkringsrådgivare, eller... Och jag lägger absolut inga värderingar i det, tvärt om, efter uppsägningen är det ännu tydligare att alla yrken är viktiga. Men än är jag inte där, min identitet är fortfarande originalare. Färg och form. Jag kanske hamnar någon annanstans, men än har jag inte accepterat att jag inte kan välja själv att bli någon annan i yrkeslivet.


Rosa oktober

Jag gör silversmycken, och varje oktober brukar jag göra en insamling, i rosa anda, till cancerfonden.
 

Bland er som skänker valfri summa till någon av cancerfondens insamlingar lottar jag ut ett silverhjärta, värde 350 kr. Köp Rosa bandet, sätt in pengar till Barncancerfonden, sms-a din gåva eller välj något annat sätt att stödja cancerfonden.

 

Gå därefter in på min sida på facebook, gilla sidan och skriv en kommentar till tävlingsinlägget att du skänkt pengar och vill delta i utlottningen. 31 oktober drar jag en vinnare!

 

 
Hjärtat är ca 2x2 cm stort och 1 mm tjockt. Det går bra att stansa in namn eller ord, och naturligtvis köpa till kristaller eller kedja. Se fler bilder på mina smycken här.
 

RSS 2.0