Bokstäver

Typografi och bokstäver som konst? Absolut säger jag, i så många olika former. Här grafiska tryck från Petrified in Pink, Therese Sennerholt och Ylva Skarp, kudde Lagerhaus och halsband jdolk handmade. Det kan vara budskapet, stilen eller formen på bokstaven eller ordet som är tilltalande. Ett typsnitt kan ge helt andra signaler än innebörden av vad som står. Fel typsnitt kan ge ett oseriöst intryck, ett enda ord kan innehålla en massa känslor och en bokstav kan vara vacker.

Höstmys!

 
1. Överkast Åhléns 1099kr   2. Tofflor Shepherd 749kr   3. Ljus i kopp Lagerhaus 99kr   4. Te Åhléns 45kr   5. Tårtkupa Lagerhaus 199kr   6. Bok Lomelinos tårtor Adlibris 171kr
 

Jag tycker att tårtan på omslaget till Linda Lomelinos fina bok ser väldigt spännande ut. Jag har sett andra varianter och gillar de olika nyanserna på tårtbottnen. Fin idé med de små vimplarna också.

Färg och form

Vad gör jag då med mitt intresse för färg och form? Intresset odlas med hjälp av många bloggar och en del tidningar, jag ser gärna Roomservice och tycker att Ernst hör både sommaren och julen till. Mer praktisk gör jag tavlor, gratulationskort, såklart mina silversmycken, en del hemmabyggen i inredningsväg, har provat på betong, några mer och mindre lyckade sömnadsprojekt, och jag ser fram emot att prova på nya tekniker!

 

Hemsytt lapptäcke, med gratulationskort i form av en etikett runt täcket.

 

Lite skäms jag för att erkänna att tankarna på mina privata intressen kom ganska fort när jag fick besked om uppsägningen. Först kom ju chocken och oron över ekonomi, familj och framtid. Men därefter. Jag kommer sakna min mac med sin stora fina skärm och möjligheten att skriva ut kort på fina papper, skära, biga... Tavlor i större format, på canvas, kunna göra om när det blir fel. Jag har varit bortskämd med både teknik och material. Även om det går att underhålla intresset även hemma, så underlättar det att ha tillgång till allt vad ett tryckeri har att erbjuda. Men, jag försöker se nya vägar och lösningar.


Belysning

 
För lite drygt 12 år sedan bodde vi i vår andra lägenhet, men hade just köpt huset som vi bor i nu. Ett hus som vi renoverat rum för rum och som nu har vår stil nästan överallt. Huset passar oss bra, rummen ligger placerade genomtänkt, det är ljust och lagom stort. Utom köket. Det lilla köket där vi får trängas om alla vill hjälpa till med maten, och där det är mycket hjärterum som gör att stjärtarna får plats vid kalas. Visst såg vi det redan när vi valde huset, men då var vi två och tankarna på barnkalas var avlägsna. Det jag istället tänkte desto mer på var hur vi skulle göra huset till vårt. Månaderna när vi bodde kvar i lägenheten i väntan på att få flytta fylldes av planer och listor över vad som skulle göras. Vi skulle börja med köket.
 
Jag, som är väldigt bra på att planera och förbereda, ser hur det ska bli när det är färdigt redan innan det faktiska arbetet ens är påbörjat. Vi hade valt inredning, tapeter och möbler, iallafall på ett ungefär. Köket var i princip klart, fast vi inte ens hade flyttat än. Och där var den, lampan! Självklart skulle vi ha den lampan i vårt kök. Den var dyr, hängde i stans finaste inredningsbutik och glittrade i det skarpa ljuset. Jag funderade nog en och två gånger på om det var vettigt att köpa en dyr lampa till ett hus vi inte flyttat in i än, till ett kök som vi inte börjat renovera än. Men jag är sån att jag har svårt att släppa sånt som jag vet är rätt. Och det blev rätt. Lampan med stort L hänger kvar fortfarande och förtrollar små barn när prismorna gör regnbågsfärgade mönster som dansar på väggarna i vårt lilla kök. Och jag tycker att den är lika fin där som den var i inredningsbutiken.
 
 
Idag kan du se massor av inspiration på just temat "belysning" hos Fabriken.
 
 

Vänskap

Värden som finns i vänskap är ofta resultatet av en vän som visar följande:
Tendensen att önska det som är bäst för andra. Sympati och empati. Ärlighet, kanske i situationer där det kan vara svårt för andra att säga sanningen. Ömsesidig förståelse och medkänsla. Förtroende. Positiv ömsesidighet - en relation bygger på lika givande och tagande mellan de två parterna.
 
Armband i silver med textbricka och swarovskikristaller
i olika blå nyanser, ca pris 600 kr, jdolk handmade
 
Vad är vänskap för dig?
Glöm inte att visa din uppskattning då och då.
 
 
 

Framtida projekt?

Jag har länge varit lite sugen att prova på att göra något slags möster på väggarna i något av barnens rum. Förmodligen lilla A´s.
 
Hittade bilden här
 
Jag tycker inte om "wallies" utan vill kunna påverka mer själv, och det finns ju så många fina tapeter! Kanske göra ett träd som på bilden, med olika tapeter i löven, några små fåglar i fina mönster, fågelholk, fjärilar. Idéer finns det gott om, det är tiden som sätter gränserna.
 

Ny vecka, nya tankar

Efter en skön helg med en massa roligheter går vi in i en ny höstvecka. Det är kallt på morgonen nu! Hösten är verkligen här. Träden får nya färger, löven yr i vinden. Det är en låg sol som kämpat sig upp ovan trädtopparna när jag åker till jobbet.

 

 

Efter att ha blivit uppsagd från mitt jobb som originalare, med tolv år på samma stol, och en oviss framtid i sikte, har det blivit ännu tydligare att mitt jobb även är mitt intresse. Iallafall en stor del. Jag har svårt att se mig själv i en helt annan bransch. Jag vet ju att grafiska branschen är skakig, jag konkurrerar med hungriga "nördar" som brinner för att prestera. Jag älskar färg och form, tycker om papper, vika, skära, blir inspirerad och vill! Men jag brinner inte på samma sätt, och det oroar mig. Jag har varit på samma arbetsplats i över 12 år, mina utbildningar är lika gamla, jag har med all säkerhet blivit bekväm, på många sätt har jag utvecklats men på andra har jag tappat. Även om jag inte vill det så tvivlar jag på mig själv, på att jag kan något annat än det här.


Framtiden

 
Den här hösten innebär förändringar på flera sätt för mig och min familj. Jag gick tillbaka till jobbet igen efter 9 månader hemma med vår lilla A. Det känns såklart lite tråkigt att inte vara hemma med henne och stora A på dagarna. Nu är den tiden förbi. Men det är även skönt att fokusera på något annat än att vara mamma 24 timmar om dygnet. Dessvärre hann jag inte jobba många dagar innan jag blev uppsagd, helt utan förvarning. Som tur är har jag ett halvårs uppsägningstid. Det innebär att det inte är någon akut situation än, men det finns definitivt en oro, varje dag, över hur framtiden kommer att se ut.

Veckans vill-ha!

 
1. Taklampa Sticka Mio 550kr   2. Mugg Stickad Åhlens 49kr   3. Bricka Town Lagerhaus 129kr   4. Bordslampa Kran Mio 499kr   5. Lykta Klot Åhlens 79kr   6. Kruka Björk Granit 49-59kr   7. Doftolja Åhlens 29kr   8. Kudde Namak Mio 379kr

Fredagsfeeling

Fredag! Är det bästa dagen på veckan? Ibland är det så iallafall. Helgen ligger framför oss, det är lite fredagskänsla hela dagen på jobbet. Om jag dessutom gör något särskilt på kvällen känns helgen ännu längre.
 
 
Ikväll ska göra något jag inte gjort på länge. Jag ska gå på bio. Det har jag inte gjort på minst ett år, innan lilla A kom. Tillsammans med min syster och pappa ska jag först äta mig proppmätt på tapas, och därefter se Batman. Det blir en speciell kväll. Det är inte ofta vi gör något tillsammans bara vi tre.

Ja tack!

Såg en så fin bild på Pinterest där man hade använt nagellack på ett sätt som jag inte har provat och nog inte hade kommit på själv heller. Naglarna var målade i olika färger, men i nyanser som låg nära varandra. Jättefint och får nog testas här i höst.
 
 
1. Poncho Nordljus 995kr   2. Väska Dixie Nordljus 1199kr   3. Boots Roots 1299kr   4. Nagellack Deborah Lippmann Nordljus 169kr  5. Armband 200kr Halsband 250kr Örhängen 200kr  jdolk handmade
 
Väskan är ju så snygg! Skulle passa mig perfekt. Nordljus fanns till för inte alls länge sedan väldigt nära där jag bor. Nu hittar man deras sortiment endast på nätet, och det är väl så marknaden utvecklats, näthandel alltså. Men visst skulle det ha varit roligt att ha kunnat klämma och känna före köp.
 

Presenter


På lördag ska vi fira min mamma som fyller 60 år. Jag gör gärna personliga gratulationskort, och fina inslagningar. Extra roligt är det när jag vet att den som ska få presenten kommer att lägga märke till arbetet jag lagt ner. Men även annars tycker jag att det är roligt att tänka till och hitta rätt!
 


 
 
 

Nystart

Hösten är en nystart på många sätt, det sitter nog i sedan skoltiden. Vi är inne mer, det blir mörkare, allt syns i ett annat ljus, eller med mindre ljus rättare sagt. Solen ligger lägre och i helgen insåg jag att det är dags att putsa fönstren, igen, många små händer har varit framme under sommaren och en och annan näsa också tror jag.

 

 

Och som för så många andra kommer lusten att förändra inne tillbaka efter att fokus legat mer på utomhusprojekt. Jag har en massa idéer, på förbättringar och förändringar. Ibland är startsträckan lång och andra gånger går det undan. Ofta numer kan det gå ett tag mellan tanke och färdigt resultat, eftersom dagligt underhåll i huset och två barn tar sin tid.


Inspiration!


(Alla bilder är mina egna om inget annat anges)
 
Här har jag bestämt mig för att samla inspiration, för min egen del, och för andras om någon tycker om det jag gillar. Det blir en blandning av egna bilder, andras bilder som jag hittar, tycker om och vill spara, och även bilder på mina silversmycken som jag gör.
 
Därtill blir det nog en del personliga inslag, om familjen och tillvaron i övrigt. Men mestadels med anknytning till mina intressen. Vi får se hur det formar sig!
 
 

RSS 2.0