Kungen och jag

Idag firar vi Valborg och våren med majbrasa. Och så flaggar vi för kungen, eller inte vi, men det flaggas runt om i landet. Det kunde ha varit för mig alla flaggar, det tyckte jag när jag var liten, det är nämligen min födelsedag också.
 
Vi har dragit vårt ris till stacken och brasan på Hembygdsgården alldeles intill är helt lagom stor. Ikväll äter vi födelsedagsmiddag med vänner och sedan ska vi se när de tänder brasa för våren.
 
 
Jag brukar inte bjuda på vanlig tårta när jag fyller år. Det är sällan jag föredrar tårta framför exempelvis glass, cheesecake, kladdkaka eller nästan vad som helst faktiskt. Men ibland händer det att jag hittar något recept som låter lockande och så var det nu. "Busgod tårta med bärig marängfrosting" i Coop´s tidning Mer smak. Den bjöd jag på i lördags när jag firades av min mamma, syster och mormor.
 
 
Som vanligt följde jag inte receptet till punkt och pricka utan gjorde lite som jag tyckte. Dvs jag la till en extra fyllning med mosade hallon och så använde jag köpta bottnar. Jag har provat att baka egna vid flera tillfällen och vet att de flesta tycker att det är bland det enklaste som finns, men jag lyckas aldrig.
 
Busgod tårta med bärig marängfrosting
 
Tårtbotten
6 ägg
3 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl potatismjöl
1 tsk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver
 
Frosting
100 g tinade frysta hallon
4 ägg, endast vitan
2,5 dl strösocker
250 g rumsvarmt smör
 
Fyllning
2 dl lemon curd
2 dl turkisk yoghurt
3 passionsfrukter
 
Färska bär t ex blåbär och hallon till dekoration
 
Gör så här
Sätt ugnen på 175°.
Tårtbotten: Smöra 2 springformar, 18 cm i diameter. Smöra hela formen, klä botten med bakplåtspapper och bröa kanterna med ströbröd. Vispa ägg och socker vitt och pösigt med elvisp. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Sikta ner blandningen i äggvispet och vänd in med slickepott till en jämn smet.

Häll smeten i formarna och grädda mitt i ugnen i ca 40 min tills kakorna är helt klara. Låt svalna.

Frosting: Mixa de helt tinade och rumstempererade bären till en slät puré med stavmixer. Passera genom finmaskig sil så att purén blir helt slät. Blanda äggvita och socker i en rostfri bunke. Värm och vispa över vattenbad tills sockret smält och blandningen har blivit lite varm.

Ta av från värmen och vispa till en slät maräng. Vispa tills marängen har svalnat till rumstemperatur, ca 10 min. Har du en hushållsassistent är detta ett perfekt jobb för den. Vispa in små bitar mjukt smör i omgångar till en slät smet. Vispa 2–3 min till en fluffig frosting. Vispa inte för länge, då är det lätt att den spricker. Vispa in hallonpurén till en silkeslen frosting.

Dela tårtbottnarna till 2 bottnar vardera. Varva lemon curd, yoghurt och passionsfrukt mellan 3 av tårtbottnarna.

Toppa tårtan med den sista botten, med den skurna sidan uppåt så att tårtan får en jämn och rak topp. Bred frosting runt hela tårtan. Toppa med färska bär.
 
Jag rekommenderar er verkligen att prova den! Lagomt syrlig fyllning mot den söta lena frostingen, urgod! Snygg också om jag får säga det själv.

Böckerna har hittat fram igen

Det här med förvaring är inte lätt! Allt eftersom kommer vi på att det behövs fler och smarare lösningar. Uppe i kontoret/tv-rummet/arbetsrummet/gästrummet har vi flera garderober och skåp, ändå räcker det inte riktigt. Fram till nu har vi haft böcker, pärmar och fotoalbum i köksbänkskåp, men det är inte det bästa och lite synd att inte ha sånt mer lättillgängligt.
 
 
Nu har vi äntligen fått upp hyllor ovanför bänkskåpen också och böckerna har fått flytta ut tillsammans med fotoalbum och lite annat som papper och pysselmaterial. 
 
 
Rummet är fortfarande en enda röra, det som ska in i skåpen och mer av det som ska upp på hyllorna har jag inte hunnit gå igenom än. För att inte tala om min nya arbetsplats som skulle bli så fin... Men, men, ibland finns det så mycket annat att ta itu med.

Söndagsbilden

En enkel söndagsbild innan vi åker på kalas och firar lilla och stora kusin. Jag och svägerskan får vara med på ett hörn också, det är som sagt många födelsedagar i april. I paketen finns perfekta presenter enligt mig, de håller länge, passar många åldrar och kan varieras och göras om i det oändliga.
 
 
Brio och Lego. Klassiker! Våra barn leker med både lego, duplo och järnväg som vi hade när vi var små. Samlingen har givetvis utökats en del under åren, men kan man nånsin ha för mycket?
 
Söndagsbilden presenteras utan prestige och tvång och varje medlem väljer själv vad som visas. För fler söndagsglimtar, titta in hos inspirationsfabriken!
 

Kalaskakor

Vi har många födelsedagar att fira i april, i år har vi slagit ihop mitt, min svägerskas och barnens kusiners firanden och har ett gemensamt kalas i helgen. 74 år tillsammans. Jag har bakat Kickis kakor och eftersom mat- och bakbilder inte är min starka sida, jag har liksom fullt upp med själva fixandet i köket för att kunna tänka foto samtidigt, så visar jag hennes snygga bilder på kakorna!
 
Foto creando
 
Hos Kicki hittar ni också receptet, som var oerhört enkelt! Jag har även gjort små chokladbitar, egentligen en seg kladdkaka med en god glasyr på och skuren i små bitar istället för att ätas som vanlig kladdkaka. Det kommer ju att finnas tårta också. Många små bakverk är bäst enligt mig!

Äntligen!

Nu är det äntligen färdigt, projektet jag nämnt tidigare. En väska. Visst finns det många fina väskor i rätt storlek att köpa och kanske till och med billigare än vad det blev att sy en själv. Men nu ser den ut precis som jag vill och jag är riktigt nöjd!
 
 
Det svåraste var nog att sy fodret och få det att bli bra i väskan. Den är inte perfekt och synar man sömmarna noga syns det att den inte är sydd på fabrik. Men den har flera bra fack och dragkedja att stänga med.
 
 
Jag klurade ganska länge på hur jag skulle få till axelbanden, skinnet är ju inte helt enkelt att få skarpa veck i och ganska tjockt och klumpigt. Till slut tog jag en enkel och billig genväg, jag åkte till Erikshjälpen och hittade en väska att helt enkelt ta remmarna från, helt klart värt de 30 kronorna och att slippa krångla med något som jag förmodligen inte skulle ha lyckats med lika bra.
 
 
Jag har tänkt mig att sy ett mobilfodral också, men det blir mycket enklare och kanske bara som en ficka att ha som skydd. Kan hända blir det en stjärna även där. Det här fuskskinnet visade sig vara riktigt användbart!
 

Torsdagstema April moodboard

April är vår, födelsedagar, ljus, knoppar i gräset, tunnare kläder, lättare skor. April är månaden då lilla A lärde sig säga "hejdå", då storebror åkte flygplan för första gången, då maken fick jobb, om än tillfälligt. Snön hann smälta bort innan majbrasan ska tändas, rådjuren har fortfarande inte ätit upp tulpanlökarna, jordgubbslandet är rensat och deklarationen gjord.
 
 
April är en månad som lovar bättring på olika vis, värme, ljus, mellis ute, grillmiddagar, fågelsång och fjärilar. Idag är en bra dag, solen lyser, barnen är förhållandevis friska, storebror ser fram emot säsongens första fotbollsträning och jag skaffar mig hantlar för att kunna fortsätta på den bana jag gett mig in även om antalet pass trappas ner inför sommaren.
 
 
Jag har sytt, bakat och pysslat en del. Mer ska det bli. Nya pärlor ska väljas med omsorg och smycken och tavlor funderas ut och skapas. I maj blir det vårmarknad, men det är en ny månad, först avslutar vi april.
 
Fabrikens torsdagstema varierar från vecka till vecka och varje medlem väljer själv hur temat ska tolkas och presenteras. För fler inspirerande inlägg, titta in hos inspirationsfabriken!

Rullrör

Jag har samlat på mig en del presentpappersrullar, det är roligt att ha att välja mellan. Men vi hade inte hittat något bra sätt att förvara dem på. Ju fler det blev i samlingen desto rörigare blev det. Först hade vi dem i tvättstugan, några stycken i en korg på väggen. När den svämmade över fick rullarna flytta upp till kontoret i en korg. Men det blev aldrig riktigt bra, de spretade åt alla håll, några föll ur och det blev en enda röra. Som jag har blundat för under ett par år tror jag.
 
 
Då och då nämnde jag att vi borde försöka hitta på nåt smartare. Något smalare än korgen, och högre. Så nu har vi byggt en ny förvaring av gjutrör i papp på en skiva med hjul. Och det blev jättebra! Två rör som vi delade på mitten och skruvade fast på skivan. 
 
 
Rören klädde jag i papper och pappersrullarna står nu rakt och är sorterade, kalaspapper, neutrala papper och julpapper för sig till exempel, perfekt och billigt!

Stjärnor på toaletten

Vi har en liten toalett på nedervåningen, gästtoan skulle man kanske kalla den om det inte vore så att det är den även vi använder mest eftersom vi är mer nere än uppe, där det stora fina badrummet finns. Vi gjorde en liten snabb renovering när vi bott in oss. Vi satte vitmålad panel på väggarna och skulle byta golvet senare. Nu har det gått 9 år sedan vi flyttade in och den, vad ska vi säga, kräkmönstrade, mattan ligger fortfrande kvar. Och inte är det läge att byta den nu heller.
 
Så istället fick det bli en miniförändring som säkert knappt märks för de flesta, men ändå något jag stört mig på ett tag. Vi har krokar och små hyllor med stjärnor på. Stjärnor med marin känsla, röd, vit och blå. Jag tycker ju om stjärnor, men det marina går inte hem hos oss. 
 
 
En dag här för nån vecka sedan fick jag bara nog, skruvade ner krokarna och sprayade helt enkelt stjärnorna med kopparsprayen. Säkerligen kommer jag tröttna på det också, men just nu känns det bra! Och nu vet jag ju hur enkelt det är när jag vill ändra igen.

Söndagsbilder på en måndag

Storebror och jag var ju i Stockholm i helgen. Mycket åkande blev det, tåg, tunnelbana, spårvagn, pendeltåg, buss och flyg. Aquaria och TomTits hann vi med förutom besök i lekpark och på leksaksaffär. En mycket nöjd 6-åring, och mamma, efter en alldeles egen helg tillsammans.
 
 
Nu har vi ny vecka, en fulltecknad sådan. Jag har till och med skrivit en lista över allt som ska planeras in. Några exempel är anställningsintervju för maken, anställningsintervju för mig, gympaavslutning, möte på stan, säsongens första fotbollsträning, konsert med ortens förskolegrupper, firande av små kusiner och firande av mamman, som också hoppas hinna med lite träning.

Minisemester i 6-årspresent

Nu är jag och storebror på väg till Stockholm, vi åker tåg dit och ska flyga hem, det var en av hans presenter när han fyllde år och han har laddat i precis två månader nu. Det är första gången han åker tåg så långt och första gången han ska flyga överhuvudtaget, oerhört spännande med andra ord!
 
När vi kommer fram idag ska vi åka hem till moster Jennie där vi ska bo och sedan ger vi oss ut och hittar på något skoj. Kanske blir det ett besök på Aquaria vattenmuseum. Storebror hoppades på blåvalar, men jag har tröstat med att jag har läst att det ska finnas hajar. Det blir nog bra vilket som, det är själva resan och att träffa moster som är det viktigaste!

Kvartersteatern

Varje sommar sätter Kvartersteatern i stan upp en teater på Norra stadsberget. Utomhus på berget, mitt i skogen bygger de upp scen, kulisser och läktare. Jag har tidigare sett Zorro, men det var många år sedan. Den här sommarens teater blir Bröderna Lejonhjärta och jag hoppas att vi kan se den med storebror.
 
 
Vi har inte läst boken än, den är sorglig och otäck och kanske lite svår att förstå, så vi har väntat. Mio min Mio, som är min favorit, har vi också väntat med. Den läser vi nu och jag tror vi får försöka oss på Bröderna Lejonhjärta efter så vi hinner igenom den innan det blir dags för teater.
 
 

Torsdagstema På mina väggar

Temat hos fabriken är idag "Fondvägg/På mina väggar". Jag gillar fondväggar oavsett om det är modernt eller inte. Vi har tre stycken, av olika anledningar. Den i sovrummet är den nyaste, den med fåglarna. Jag blev helt enkelt kär i den när jag såg den och var tvungen att tänka ut en lämplig plats. Däremot tycker jag att den är för rörig för att ha på alla väggar just i sovrummet.
 
 
Den i vardagsrummet blev en fondvägg i samband med att vi var tvungna att byta ut innerväggarna. Vi hade tapeten i hela rummet först och ända ut i hallen. Jag tycker fortfarande väldigt mycket om den och när vi som sagt var tvungna att bygga om ville jag ha den kvar, men då hade den utgått. Som tur var hade vi några rullar kvar, lagom till en vägg.
 
 
I trappen har vi en väldigt hög vägg rakt fram. Alla väggar i trappen och hela vägen upp till övervåningen var vita ovanför, den också vita, halvpanelen. Väldigt vitt med andra ord och en väldigt stor och tom vägg. När vi flyttade in hängde vi upp ett stort tyg som fond, men tröttnade på både mönster och färg. Det blev vitt igen tills vi för ett par år sedan beslöt oss för att tapetsera bara den höga väggen och jag är väldigt nöjd, både med tapeten vi hittade (som jag tyvärr inte kan hitta vad den heter eller vilket märke det är) och tavelväggen som vi förra året omsorgsfullt arrangerade.
 
 
Gemensamt för alla våra tapeter är att de går i gråblått med skimrande eller silvriga detaljer
 
 
Vad vi har på våra väggar, både fondväggar och icke fondväggar, har jag visat det mesta tidigare. Tavelväggen i trappen, barnens tavlor som jag gjort, fjärilstavlan hos Lilla A och så min stora fina 25-årspresent med hjärtan.
 
Fabrikens torsdagstema varierar från vecka till vecka och varje medlem väljer själv hur temat ska tolkas och presenteras. För fler inspirerande inlägg, titta in hos inspirationsfabriken!
 
 

Rött

Snoriga barn och storm idag. Vi har varit ute en sväng, det är soligt och fint, men som sagt blåser det så man får hålla hårt i både cykel och barnvagn. När det är så här fint ute blir jag så sugen på att ta fram möbler och göra iordning på altanen. Men innan det är dags för det måste vi städa ordentligt. Under en vinter hinner det samlas en del skrot där ute, lite av varje som inte kommer längre än så. I måndags körde vi till återvinningen med det mesta och det som är kvar ska nu flyttas tillbaka till sin rätta plats på sommarhalvåret, veden som inte eldats upp, skottkärran, pulkor, spadar och annat som hör vintern till, stolar ska oljas och den gamla kökssoffan täckas av.
 
Visst skulle jag kunna ta tag i mycket av det här själv, men att vara ute ensam med barnen kräver full uppmärksamhet och tillgänglighet. Lilla A vill testa det mesta och är väldigt bestämd. Vill hon springa (stapla) upp och ner för backen så gör hon det, om och om igen även om det innebär att hon ramlar femtioelva gånger och jag får hjälpa henne upp gång på gång. Och så ska det väl vara, men det blir inte mycket annat gjort.
 
 
Jag fick en beställning på ett rött, flätat läderarmband med en röd swarovskikristall och en berlock i form av bokstaven k. Idag ska det levereras och finns att se på hemsidan, precis som de andra nya smyckena jag visade härom dagen.

Inte enligt planen

Har hostiga barn hemma idag, inte alls vad jag hade tänkt. De är inte sjuka egentligen, men eftersom storebror och jag ska ut och resa till helgen vill jag inte att han ska bli sämre och eftersom lillasyster nyligen blivit bra från långvarig förkylning med hosta vill vi se om det ger med sig snabbare den här gången om hon inte är bland andra snoriga barn.
 
Det är perfekt väder att vara hemma i, soligt, varmt och snön smälter i en takt som jag inte trodde. Vi har sett myror, flugor, spindlar och en citronfjäril. 
 
 
Men även om vi har det bra och det är roligt att vara tillsammans så blir det inte riktigt som planerat. De få timmar som de får vara på dagis innebär ganska värdefull egentid. Tid då det som måste göras ska hinnas med. Papper, ansökningar, samtal, tvätt, städ och sånt. Och så hade jag ju tänkt pyssla lite med mitt också, fixa, plocka. Men, det blir som sagt inte alltid som man tänkt. Men det kan bli bra ändå.

Veckans vill-ha!

Har redan träningsvärk efter gårdagseftermiddagens pass! Det värsta brukar ju komma efter två dagar, imorgon alltså, när det är dags för nästa pass... Hur ska det gå?
 
När vi får ny årstid, kanske främst inför vår och höst, blir iallafall jag alltid så sugen på nytt! Mycket av sånt som finns kvar från tidigare säsonger känns så gammalt, har jag haft den här, liksom. Tyvärr kan man ju inte köpa allt man vill ha, inte jag iallafall, och särskilt inte nu. Då är det bra att ha sin födelsedag i april!
 
 
Linne HM, jacka Esprit, byxor Lindex, sjal HM, solglasögon Lindex, skor Vagabond och väska MQ.
 
Våriga färger för mig, blått känns alltid extra bra på våren och sommaren även om jag har det året runt. Ljusare färger över lag och så cognacsfärgat. Skorna har jag faktiskt köpt, jag gillar ju sneakers och de här kändes lite finare än mina converse och nike. Även jackan kunde jag inte motstå. Jag såg den först i butik, men tyckte att den var för dyr. Åkte hem och funderade fortfarande på den. Så kom jag på att Ellos har Esprit och att det kanske kunde finnas någon bra rabattkod och mycket riktigt, 50% på varumärken, tack för det! Åkte till butiken igen för att prova ut rätt storlek och välja färg innan jag klickade hem den.

Söndagsbild

Sol, plusgrader när vi vaknade, en morgonpromenad och fågelsång. Perfekt start på en söndag i april. Efter promenaden kom resten av familjen ut. När det var dags för lunch och ingen ville gå in letade vi i frysen efter något lämpligt att äta ute, hittade hamburgerbröd och biffar och kunde fortsätta njuta i solen en stund till.
 
 
För att hjälpa våren på traven lite har vi skottat och hackat i snön. Det har tinat längs husväggar och kring träd.
Den här veckans söndagsbild blir på den söta och hoppfulla lilla knoppen. Alldeles ensam i det torra gräset är den ett tecken på att våren är här. Igår kändes det lite tveksamt, men idag, när solen verkligen värmer, och de har lovat regn till kvällen, finns det till och med hopp om en snöfri sista april.
 
Snart blir det lite fika med svärföräldrarna som är på väg hit och efter det ska jag iväg och träna.
 
Söndagsbilden presenteras utan prestige och tvång och varje medlem väljer själv vad som visas. För fler söndagsglimtar, titta in hos inspirationsfabriken!
 
 
 

Kulor och droppar

Vad tråkigt väder vi fick idag då! Grått, kallt och blåsigt. Vi har hittills ägnat dagen åt tvätt, städning och handling eftersom vi ska ha middagsgäster i eftermiddag. Det blir, vädret till trots, grillat kött, chorizo, grönsaker, brietårtan jag skrev om för ett tag sedan, tzatsiki och som avslutning en blåbärsglass som jag provat att göra för första gången.
 
 
Här är några nya smycken, armbandet med de gnistrande pärlorna i silver och koppar, ett armband av kulkedja och droppformade örhängen som passar bra till halsbandet jag gjorde i samband med Musikhjälpens insamling förra året. De här nya smyckena finns inte på hemsidan än, men går utmärkt att beställa!

Back up

Här om dagen tog jag äntligen tag i det som jag skjutit på så länge. Senast jag gjorde det var i juli visade det sig. Back up på våra foton. Livsviktigt känns det som.
 
 
De senaste sex årens bilder ligger på datorn, på en extern hårddisk, snart på vår server och godbitarna finns dessutom framkallade. Hängslen och livrem. För säkerhets skull!
 
Idag ska jag gå på stan med mamma och önska mig födelsedagspresenter, lyx! Efter det ska vi hem till vänner och äta riktig fredagsmiddag, tacos så klart och sedan väntar en näst intill helt oplanerad helg. Den enda tomma helgen på länge. Trevlig helg!
 
 

Torsdagstema Uteliv

Det märks på gatan att våren är här. Grannarna tinar fram och igår var vi fyra barnfamiljer som möttes ute med våra cyklande barn. Det går utmärkt att cykla, även om det bli ännu bättre när de kommer och sopar bort allt grus från gatorna. Men på gräset är det fortfarande mycket snö och träden har inga knoppar än. Längs husväggen har det tinat så mycket att små scilla tittat fram och tulpanlökarna har kommit upp lite, lite. Lite mindre än vad de brukar vara när rådjuren kommer och äter upp dem...
 
 
Grillen brukar användas flitigt här hemma. Så fort det är tillräckligt varmt i luften så att inte maten hinner bli kall på vägen in grillar vi första gången för säsongen. Den här gången blev det lax med ugnsrostade grönsaker, fetaost, rabarberchutney och vitlöksröra.
 
Vilstolarna, och fotpallen som maken byggde förra sommaren, har fått komma fram och idag var det så skönt att sitta på det solvarma skinnet en kort stund medan barnen var på dagis.
 
Uteliv har vi året om, men det är lite lättare att ta sig ut när solen värmer och man kan ta på mindre kläder och livet i naturen börjar ta fart igen.
 
Fabrikens torsdagstema varierar från vecka till vecka och varje medlem väljer själv hur temat ska tolkas och presenteras. För fler inspirerande inlägg, titta in hos inspirationsfabriken!

Fina fynd

Här är en del av det jag fyndade i helgen på klädbytardagarna, tröjor och klänningar för runt 20 kronor. Jag hade egentligen tänkt leta mest efter byxor och leggings, men vem kan motstå så fina färger och mönster när det nästan är gratis?
 
 
Idag tog vi en promenad till dagis när vi skulle hämta barnen. Lilla A fick åka hem i röda, trehjuliga vagnen för första gången och gillade det! Sitta vänd framåt och kunna se allt mycket bättre. Storebror åkte sparkcykel iallafall en del av vägen. Hemma har vi pysslat med lite av varje de senaste dagarna. Satt upp hyllor, rensat bland böcker, gjort några smycken och jag har kommit lite längre på ett projekt jag planerat ett tag. Nu återstår bara några mindre, men viktiga detaljer innan jag är klar och kan visa.
 
 

Nya pärlor

Koppartrenden har nu nått mina smycken. Något jag aldrig trodde skulle hända. Men när jag hittade de otroligt fina, gnistrande pärlorna var jag tvungen att ge det en chans.
 
 
Jag har gjort ett armband till mig själv, enklast möjliga. En pärla i silver och en i koppar på en tunn läderrem med silverlås. Passar perfekt ihop med en tunn kulkedja runt handleden.
 
 
Ena dagen något enkelt och litet och nästa dag ett regnbågsarmband med stora pärlor i alla tänkbara färger. Det är det som är det fina med att ha en egen liten verkstad. Möjligheten att kunna göra något till varje tillfälle, precis som jag jag vill ha det.

Var tog våren vägen?

Så var en helg full av begagnade kläder till ända. Massor av plagg har fått nytt hem och kommer till användning igen. Själv fyndade jag såväl skor och ytterplagg som sommarklänningar och galon. Det, och 900 kronor i vinst ett kuvert för det inte våra barn behöver längre, kommer komma väl till användning när det äntligen blir vår och sommar.
 
För var tog våren vägen? Det var frusna köpare som köade utanför dörrarna i lördags morse och under båda dagarna kunde vi se hur det yrde snö utanför fönstren. Idag är det soligt och fint igen, men kallt och blåsigt och inte alls läge att använda vårjackan som jag letade fram förra veckan. Aprilväder kallas det va?
 
Jag har inte gröna fingrar över huvud taget. Våra krukväxter får vatten en gång i månaden, i bästa fall. Vi har allt eftersom tagit bort mer och mer i trädgården av det som fanns när vi köpte huset. Kvar finns bara sånt vi kan äta och växter som sköter sig helt och hållet själv. Visst gör vi sånt som är nödvändigt, som rensar jordgubbslandet, klipper äppelträdet och håller efter bärbuskarna. Vi har faktiskt också en pallkrage med plats för lite smått och gott som rädisor, ärtskidor och morötter.
 
 
Min pappas fru däremot är väldigt duktig, det här är hennes plantor som står på glasverandan och växer sig tillräckligt stora i väntan på att planteras ut i växthuset. Egna tomater är nog bland det godaste jag vet. Det hade vi i vår sommarstuga när jag var barn. Kanske kunde vi prova på tomater? Mot vår södervägg skulle det absolut bli tillräckligt varmt och ljust, det var ju bara det här med vattningen...
 

Begagnade kläder

I helgen kommer jag vara upptagen med att sälja begagnade barnkläder. Inte bara mina egna barns utan många andras också. Jag arrangerar tillsammans med en vän en säsongsåterkommande klädbytardag här där vi bor. Tillsammans med några oerhört hjälpsamma kompisar ska vi ikväll ta emot och packa upp väldiga mängder kläder, lägga dem storleksvis på flera bord och förbereda för helgens försäljning.
 
 
Handlar ni begagnat? Prylar hem, böcker, skidor, kläder till er själva, eller till barnen? Jag tycker det är toppen med begagnade barnkläder, för att de växer så fort, för att det är dyrt med nytt, för att det går åt mängder, bra för plånboken och miljön. Jag brukar som sagt sälja och även köpa sånt som vi behöver extra av eller sånt som bara är väldigt fint till mycket bättre pris.
 
Så den här helgen tar jag ledigt från bloggen, nu vet ni vad jag pysslar med istället.

Torsdagstema Belysning

Dagens tema är belysning. Vi har haft det temat tidigare, i höstas när det blivit mörkare om eftermiddagarna och det kändes mysigt att kura inne med lagom mycket mysbelysning tänd.
 

Nu är det vår och jag är glad över att inte behöva tända lamporna lika tidigt som för bara en vecka sedan, att ljuset utifrån räcker nästan ända tills barnen lagt sig. Lilla A har sin fina ljusslinga släckt dygnet runt nu, den får ligga och bara var fin som det är.
 
 
Det bästa med belysningen på våren är alltså att den inte behövs lika mycket som innan, för när det ser ut så här utanför fönstret känns det bra! 
 
Fabrikens torsdagstema varierar från vecka till vecka och varje medlem väljer själv hur temat ska tolkas och presenteras. För fler inspirerande inlägg, titta in hos inspirationsfabriken!

God morgon

Med egen müsli. Eller granola som det så tjusigt också heter. Efter inspiration av Åsa med bloggen @ my Casa tog jag och gick igenom skafferiet och blandade lite av varje till en egen müsli. Jag äter den i morgonfilen med kanel på.
 
 
Havregryn, rågflingor, krossat linfrö, kokos, hasselnötter, mandel, cashewnötter, russin, torkade aprikoser och torkade jordgubbar, lite olja, honung och vatten. Man tager vad man haver-müsli.
 
 

Grillpremiär!

Nu är påsken slut. Men det finns en del spår kvar, främst i form av godis som inte kommer ta slut i första taget, men även några fjädrar.
 
 
Det brukar, precis som vid jul, bli lite pynt kvarglömt nånstans, lite längre än planerat.
 
 
En av dagarna i påsk tog vi fram grillen och åt den första av många goda grillmiddagar. Grilla kan väl de flesta och vad man grillar är inte det viktigaste, det mesta blir gott. Men ett tips är foliepaket med brieost fylld med vitlök och valnötter, toppad med honung. Jag som inte äter brieost i vanliga fall tycker att det är riktigt gott, prova!

En annan dag

Den sista påskdagen och vilket härligt väder vi haft hela helgen! Storebror har äntligen fått ta en liten cykeltur på den grusiga gatan som fortfarande kantas av snö och is. Igår förmiddag åkte vi till en sjö och hade med pulka och fika och kunde skala av lager efter lager i den varma solen.
 
 
Det är en del snö kvar här, men som jag sagt tidigare, samtidigt som vi längtar efter vår så är det här den bästa delen av vintern.

RSS 2.0