Torsdagstema februari moodboard

Dags för inspirationsfabrikens månadsmoodboard igen så här sista dagen i februari. En månad som har varit fylld av festligheter. Middagar, fest, kalas, det är inte dumt. Februari är nog för många en mellanmånad som mest bara är en väntan på något som ska komma. Jag känner också lite så, nu vill vi ha den fina vårvintern, soliga dagar att vara ute i snön, mars, månaden innan våren kommer på allvar.
 
 
Min moodboard kretsar precis som tankarna i februari kring fest och kalas. Färggladare än vanligt hos mig, barnkalas, presenter, tjejmiddag, fortfarande tända ljus och två små fåglar som får symbolisera vårkänslorna som faktiskt börjar komma så smått. Men imorgon har vi mars och ett nytt mood.
 
Fabrikens torsdagstema varierar från vecka till vecka och varje medlem själv väljer hur temat ska tolkas och presenteras. För fler inspirerande inlägg, titta in hos inspirationsfabriken!

Veckans vill-ha!

Jag har verkligen kommit igång med träningen nu, det är jätteroligt och skönt! Jag är så pass igång att jag inte vill missa planerade träningspass och igår när min vän som aldrig brukar vilja gå i affärer ringde och ville ha sällskap valde jag faktiskt att träna som jag tänkt istället för att åka med och titta på kläder. Inte för att jag heller är den som älskar att gå runt och leta efter det där speciella, utan mer för att det hade varit roligt att göra det tillsammans.
 
 
Jag skulle behöva lite nya träningskläder, det får hamna på önskelistan till kommande födelsedag för den som är intresserad. Allt på bilden kommer från Stadium, som jag tycker brukar vara bäst, kläderna är från Casall och Soc. Jag tycker om när linnet inte är helt tight och jag skulle verkligen behöva ett par träningstight till, ett par kortare kanske eftersom vi närmar oss en varmare säsong.
 
Jag går på ett för mig nytt pass och ett pass som är helt nytt för klubben, Get Fit och Functional Moves.

Get Fit är högintensivt funktionellt pass, där vi arbetar med enkla helkroppsövningar och främst egen kroppsvikt. Fokusering ligger på hög puls i intervallform och vi kombinerar/alternerar kondition med styrka. Vi arbetar individuellt i helgrupp och formatet tillåter att arbeta helt efter egen förmåga, vilket gör att alla kan vara med – nybörjare som erfaren, otränad som vältränad. Det är du själv som tillsammans med oss sätter taket - eller lyfter taket!

Functional moves är upplagt efter hur kroppen är byggd och fungerar och målet är att stärka och balansera kroppens alla funktioner. Du tränar styrka, kondition, stabilitet, rörlighet och balans. Efter ett pass känner du dig ordentligt genomtränad. Du får en komplett träning för din kropp – och det kommer att ge dig fantastiska resultat.


Kokosrulltårta

I lördags när vi skulle ha ett av kalasen bakade vi kokosrulltårta, med mycket kokos i, jättegod. Det skulle vara en lite spännande fyllning med bland annat kokosgrädde, turkisk yoghurt, citron och honung i, men den misslyckades jag med totalt, så det fick bli en hitte-på-fyllning och den blev så bra att den får vara med i receptet.
 
Kokosrulltårta
3 ägg
2 dl socker
3dl kokos
3/4 dl potatismjöl
1 1/2 tsk bakpulver
 
Fyllning
Chokladpuddingspulver, 3 påsar
Kokosmjölk
 
 
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda kokos, mjöl och bakpulver. Vänd ner blandningen i smeten.
Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna, 30x40 cm. Grädda i 250° i ca 5 minuter.
Själp upp kakan på en bakhandduk med kokos och strösocker på. Dra av bakplåtspapperet och låt den kallna.
 
Blanda chokladpuddingspulvret med kokosmjölken, enligt förpackningen men alltså med kokosmjölk istället.
Bred på när kakbotten kallnat helt. Rulla ihop och ställ kallt en stund innan den skärs i skivor. Servera med grädde och hallon eller andra bär.
 
Supersmarrigt, om man gillar kokos alltså.

Framåt!

Tack vare en utlottning hos Linda med Hem & Trevligheter hittade jag in till webbshoppen Lun Design. Bilden på första sidan fick mig att klicka vidare, jag tror att det är väldigt viktigt att man lyckas locka eventuella kunder till att klicka sig vidare.
 
 
Jättesnyggt, färgerna, formerna, känslan! Jag måste väl erkänna att stjärnan nog var avgörande för min del.
 
Idag börjar min sista vecka på jobbet, eller det är inte ens en hel vecka eftersom den sista februari är på torsdag. Det känns ju lite ironiskt att jag har mer än på väldigt länge att göra, men det är som det är och inget att hänga kvar vid. Framåt ska vi!

Ändrade planer

Kalashelgen blev en kaoshelg istället. Morgonen igår flöt på bra, jag och storbror bakade lite till kalasen och när det var ungefär en timme innan vi skulle åka på teatern såg jag hur det rann ut vatten under diskmaskinen. Jag var ensam hemma med barnen och båda var ganska nyfikna när jag drog ut diskmaskinen, tog bord sockeln under skåpen och började torka och torka. En halv hink senare kom pappan hem och tog över. Teatern var i farozonen ett tag men det kändes orättvist att hoppa över när det ändå är så sällan tillfället kommer. Så jag och storebror åkte och lämnade köket i kaos.
 
Väl hemma igen konstaterades att det var stopp i avloppet och vattnet var vatten som kom tillbaka bakvägen, trevligt! Telefonsamtal till jour, försäkringsbolag och högtrycksspolning samtidigt som vi fick besök av mamma och mormor som ville fira födelsedagsbarnet, de fick hjälpa till att tömma köket och fikat intogs i vardagsrummet strax innan en orangeklädd man kom och påbörjade sitt arbete. Det luktade inte hallon i köket direkt, men en stund senare och ett par tusen fattigare kunde vi åter igen använda kökskranen.
 
Eftermiddagen flöt på om än med lite mindre energi än på morgonen och vi bestämde oss för att beställa thaimat. Maten hämtades och precis när vi hade öppnat lådorna ringde telefonen och en chockad och skärrad röst bad om skjuts till sjukhuset med misstänkt spräckt skalle, 112 och oroliga samtal medan pappan åkte mitt i maten för att slutligen komma hem med lugnande besked.
 
Ja, den var väl ändå allt kan man tycka, men mitt i natten vaknade vi av att lilla A kräktes mitt mellan oss i sängen, upp, tvätta av, bädda om och sova vidare för att på morgonen berätta för storebror att barnkalaset måste flyttas och kalasbarn meddelas. Gråt och tandagnisslan en stund men humöret vände, vi bestämde nytt datum och nu är pappa och son iväg och köper pysselsaker till stora och små.
 
Ja, det var den helgen, det är tur man inte vet allt i förväg. Jag hoppas att kunna träna i eftermiddag och att jag åtminstone hinner på min massage imorgon innan jag eventuellt får ta över magsjukan. Trevlig helg!
 
 
Söndagsbidraget till inspirationsfabriken får helt enkelt bli utsikten just nu, snö och ännu mer snö utanför köksfönstret.
 
 

Teater och kalas

Igår var jag och hämtade ut de senaste bilderna hos fotografen, bland annat den här underbara. Det var ju lite svårt att få den lilla damen att vara på rätt plats under fotograferingen så den stora resväskan med accessoarer plockades fram.
 
Foto Carina Vallin
 
Idag blir det barnteater och ännu ett firande och imorgon går vi all in med barnkalas med pizza, glass, godis och skattjakt.

Trevlig helg!

Efter en vecka med riktigt stressigt på jobbet och avslutningsvis en anställningsintervju innan jag åkte hem och lagade kalasmiddag för storebror och våra gäster, ska det bli skönt att slappa i soffan och bara vila.
 
 
Tända ljus gör ju underverk för stämningen, mysigt, varmt och förlåtande. Den låga vårvintersolen må vara efterlängtad och alldeles underbar, men det finns inget som är så avslöjande som ljusa strålar på fönster som inte blivit putsade på många månader och dammråttor som vilar under skåp och på lister. Nej, nu tar jag av glasögonen och sjunker ner under filten, trevlig helg!

Torsdagstema "This is me"

Ja, vem är jag, en lugn och trygg 33-årig mamma och fru som ofta är ganska frusen och alltid har tofflor på hemma. Favoritfärgen vet ni ju redan, turkos och blått i olika toner och att stjärnor är något som förekommer frekvent både i hemmet, på mina smycken och på kläder är inte heller någon nyhet. Jag har nyligen bytt glasögon, lite starkare och plötsligt ser jag så mycket sämre utan! Ibland känner jag mig som om jag plötsligt åldrades 20 år och måste kisa och be storebror om hjälp när jag ska läsa tvättråden. Men  jag är väldigt nöjd med de nya så de är på ganska ofta nu.
 
 
Jag är ordningsam och strukturerad i det mesta, jag tycker om att planera och fixa. Jag fascineras av bokstäver, former, färger, ord och typsnitt. Rent, snyggt, enkelt och tydligt ska det vara. Jag har alltid olika projekt på gång i huvudet, både mindre och större. Ibland ligger de där inne länge innan något händer, ibland händer inget alls men ofta blir resultatet precis som jag såg det i huvudet.
 
 
När jag är ledig och har tid tränar jag en del, bloggen tar sin tid och så gör jag mina silversmycken. Det är fortfarande på hobbynivå men jag får en del beställningar och ger gärna bort i present. Stilen på smyckena är ganska lik allt annat jag gör och tycker om. Enkelt och tydligt.
 
 
Jag har haft den här bloggen i ungefär ett halvår nu. Den tar en del tid men ger också väldigt mycket. Dels är det så klart väldigt inspirerande att läsa alla snygga, roliga, bra och intressanta bloggar jag hittat tack vare min egen. Men dessutom lär jag mig mer om vad jag tycker om och vill, jag fotar mer och testar kameran och jag får inspirera med sånt som jag tycker om.
 
Det var lite mer om mig och bara mig, inget om barnen, familjen eller vänner som så klart är det allra viktigaste och även grunden till vem jag är och att jag kan göra det jag vill och är bra på.
 
Nu ska det blir roligt att lära känna fler bloggare lite bättre, hos Inspirationsfabriken.
 

Vår hos Åhléns

Idag hade det varit skönt med en ledig dag, eller åtminstone en tur på stan på lunchen, men jag väntar besök på jobbet under eftermiddagen och har förberett mig för det istället. Solen strålar och det är plusgrader och takdropp och jag hoppas att det är fint även imorgon, för då ska jag ut på lunchen.
 
 
Mellan lunch med pappa och ett möte på stan ska jag springa in på Åhléns och kika på de här fina nyheterna. Jag har sett dem i olika bloggar ett tag nu men inte hunnit titta på riktigt än. Några nya tallrikar blir det inte även om jag tycker att de här grå är väldigt fina, men de små skålarna kanske, beroende på hur små de är och så fatet och skålen med fågeln att ha små saker i, smycken kanske.

6 år!

Idag har vi en storebror som fyller år, 6 år! Hur kan det komma sig kan man undra, att tiden går så fort med barn och inte med oss vuxna. Eller hur var det nu...
 
Foto Carina Vallin
 
I vår familj brukar det bli flera kalas när någon fyller år. Skilda föräldrar och många familjemedlemmar går inte så bra ihop med vårt lilla kök och min uppfattning om att man vill hinna faktiskt träffa alla när de kommer på besök. Alltså delar vi upp, det blir ett barnkalas och tre familjekalas och därmed också ganska mycket fika. Men det har jag förträngt, jag har helt enkelt glömt att baka, förutom minisemlorna då, men de räcker inte till alla. Ja, ja, det är ju några dagar kvar och lite köpefika kan man också lägga på faten.
 

Kalasvecka

Jag inleder kalasveckan med bilder från i lördags, som ju också var ett slags kalas kan man väl säga. Dukningen gick, inte helt oväntat, i turkost. Nya skålarna från Rörstrand och Filippa K fick vi i julklapp av pappa och hans fru och de var perfekta till soppan.
 
 
I går åt vi som sagt rester hela dagen, till lunch blev det lite-av-varje-plock, till mellis jordgubbar och ananas, middagen var den grekiska pytten och på kvällskvisten slank det visst i lite snacks också.
 
Med en storebror som fyller år imorgon och pappan nästa vecka blir det kalasande framöver, middagar, fikor och barnkalas. Trevligt, roligt och intensivt!
 

Soft söndag

Det var jättetrevligt igår kväll! Maten var god och sällskapet perfekt! Tyvärr var det en som inte kunde komma, men det är ganska bra ändå med bara ett återbud med tanke på att alla har barn och att det det är sjukdomstider. Mat, vin, musik, prat, drinkar och skratt, jag är så glad att det blev av och önskar att jag gjorde sånt här oftare.
 
 
Söndagen har hittills varit lugn och skön, familijen kom hem före lunch och storebror tog hem en kompis på lek. Söndagsbilden får bli på de fina, fina tulpanerna jag fick igår, en stor bukett i härliga färger!
 
Helgen avslutas helt okej också, om ett par timmar blir det hård träning och därefter äter vi rester från igår.

Tjejmiddag

Jag håller som bäst på att förbereda för kvällen, fixa, plocka, dona och grejja. Familjen har åkt hemifrån och huset är rent och fint.
 
 
Här är menyn för kvällen och det kommer bli så gott. Om ni inte har ätit Grekisk pyttipanna tidigare måste ni prova det, det är fantastiskt gott och enkelt att laga. Men fuska inte med tiden som köttet ska ligga i marinad, ju längre desto godare!
 
 
Jag har delat ut små uppdrag till gästerna, var och en ska ta med en drink för två och så får vi bjuda varandra. Dessutom ska de ta med tzatsiki, bröd till maten, sallad, kladdkaka och snacks. Det blir lite knytis, men det är ändå jag som valt och lagat det mesta av maten. 
 
Men nu börjar det dra ihop sig och jag ska göra färdigt det sista!

Veckans vill-ha!

Jag gillar ju verkligen betong, det är kallt och stelt med ändå levande på något vis. Tove Admans äggkoppar fångade min uppmärksamhet här i veckan när jag surfade runt, jättesnygga och jag har inte sett dem förrut. Bokstödet dessutom, jag har funderat på just bokstöd till en kommande förvaringshylla och det här skulle passa perfekt!
 
Veckans-vill-ha får bli betong, en sån rund skiva till en pall eller litet bord borde ju inte vara så svårt att lyckas med själv.
 
Ikväll blir det ganska likt de senaste fredagarna, På spåret och något gott att smaska på. Men innan jag får slappa i soffan ska jag förbereda lite till morgondagens middag. Fin fredag!

Torsdagstema färg

Idag är temat färg hos Inspirationsfabriken. Det råder nog inga tvivel alls om vilken som är min favoritfärg. Jag gick och plockade ihop saker från alla rum och lådor i huset.
 
 
Med turkost är det ungefär som med stjärnor hos oss, det återfinns lite här och var. Just nu lite mer sparsamt faktiskt, i höstas och inför julen fick grått ta över mer. Men nu när ljuset och våren kommer närmare blir det nog en del turkosa detaljer som får komma fram igen. Till exempel har jag en idé om nya kuddar till soffan. Men det involverar symaskinen och därför kan man inte veta riktigt säkert om eller när det blir av.
 
 
I garderoben lyser det turkosa lite oväntat med sin frånvaro. En stickad tröja, en kofta som knappt används längre och några linnen var det enda jag hittade, märkligt. Min uppfattning har varit att jag har turkost på det mesta, inte alltid, men jag skulle kunna om jag ville. Men så är det alltså inte. En oanvänd klänning i söt spets och lilla A´s fina stjärnklänning fick stå för det mjuka i samlingen. Men jag har ju smycken i turkost, armband, örhängen och pärlor, och så mina nya glasögon. Så visst blir det turkost nästan varje dag ändå.

Nya armband

Nu borde två av vinsterna ha kommit fram till sina nya ägare. Två armband som förhoppningsvis blir en glad överraskning och som kan påminna om att fina vänner är ovärderliga! Det ena är det som lottades ut och det andra blev ett helt nytt med ett trådhjärta på två tunna, svarta läderband. Armbanden skickades direkt till vännerna som motiveringen handlade om, tillsammans med de fina orden som fick mig att välja just dem.
 
 
Armbanden finns självklart att köpa via hemsidan också.
 
På lördag är det äntligen dags för tjejmiddag, det ska bli så roligt! Menyn är bestämd, musiken i ordning, maten inhandlad och små uppdrag är utdelade. Men först några dagar med barngympa, träning, alla hjärtans, På spåret-final och annat. Snöskottning till exempel, hur mycket mer snö ska vi få?

Semmeldagen

Fettisdag idag, men det är väl ingen som missat det. Recept, reklam och semlor mest överallt. Jag är inget jättefan av semlor egentligen, jag gillar bullen med kardemummasmaken, inte för mycket grädde och inte för mycket mandelmassa. För något år sedan bjöd vi på semlor på storebrors kalas, några fyllda med mandelmassa för de som gillar traditionella semlor, några med chokladkräm i och några med vanilj. När jag var liten och inte alls gillade mandelmassan gjorde min morfar, som var bagare, semlor fyllda med hallonsylt.
 
Bild IKEA
 
Jag önskar jag kunde visa en bild på mina hembakade minisemlor, men de ligger fortfarande i frysen och ska tas fram nästa helg när vi firar storebror. Minisemlor är alldeles lagom stora enligt mig. Fin fettisdag till er!

60 frågor

Inspirerad av frågorna jag fick i utmärkelsen förra veckan och även av listan med 60 frågor jag hittade på min kompis Idas blogg kommer här ett rekordlångt och personlig inlägg. 60 frågor och svar om mig som jag klurade på igår kväll. Den som orkar får läsa.

 

Jag, lilla A och storebrors handavtryck. Foto Carina Vallin

 

1. Hur gammal är du?

33 år. 

 

2. Hur gammal känner du dig?
33. Men jag fick visa leg på systembolaget förra veckan!

 
3. Vad har du gjort i dag?
Gjort smycken, fotat till torsdagens tema, tränat, lekt och torkat vad som känns som oändligt mycket snor.

 

4. Vilken film såg du senast?
Jaa... Kanske Bröllopsduellen på TV, det har inte blivit så många filmer den senaste tiden.

 

5. Vem ringde du senast?
Mamma.

 

6. Är du besatt av någonting?
Nej.

 

7. Är du rädd för blod?
Nej.

 

8. Beskriv platsen du befinner dig på just nu?
Sitter i soffan med fötterna på fotpallen och datorn i knät. Har storebror bredvid och Långben på tv.

 
9. Kan du nämna fem statsministrar under 1900-talet i Sverige?

Olof Palme, Ingvar Carlsson, Göran Persson, Tage Erlander, Fredrik Reinfeldt

 

10. Googlade du för att få fram svaret på föregående fråga?
Nej.

 

11. Vilken färg är dominerande i din garderob?

Svart, blått, grått

 

12. När vaknade du i dag?
Först 05, sedan 07.

 

13. Vilken är din favorithögtid?
Midsommar

 

14. Vart i världen skulle du vilja befinna dig just nu?
Här, eller i fjällen eller på någon varm plats.

 

15. Nämn en plats i världen du besökt som du aldrig vill återvända till?
Sunny Beach i Bulgarien

 

16. Hur vill du tillbringa din pension?

Med familj, barn och barnbarn, på resor, hemma, med vänner.

 
17. Vad lyssnar du på just nu?

Långben på tv och storebror som disskuterar med pappan om det är läggdags eller inte.

 

18. Har du någon gång brutit ett ben?

Ja, när jag var 5-6 år, i slalombacken

 

19. Vilka fem saker vill du inte vara utan i ditt skafferi/kyl?

Mjölk, tomater, ost, hårt bröd, kanel 
 
20. Vem är din favoritkändis?
Jason "Timbuktu" Diakité

 

21. Vad är du på för humör just nu?

Trött i kroppen efter träningen, ganska avslappnad för stunden men stressad över sån som inte går att styra.

 

22. Vilka världsdelar har du varit i?

Europa.

 

23. Snarkar du?

Det händer säkert, när jag är lite förkyld kan jag tänka mig, men inte "till vardags"
 
24. Vilka yrken har du provat på?

Städare, kontaktperson, originalare.

 

25. Hur går du helst klädd?

Till vardags blir det jeans och tröja, hemma är det leggings och nån skön längre tröja.

 

26. Vilket stjärntecken är du född i?

Oxe

 

27. Vilket är ditt favoritgodis?
Marabous mörka choklad, antingen med kokos eller med citron och ingefära

 

28. Vad sa du senast?

"Jag älskar dig. Sov så gott!" till storebror.

 

29. Vilket var ditt bästa ämne i skolan?

Bild och senare grafisk form

 

30. Vad har du på dig just nu?

Morgonrock och tofflor

 

31. Vilken är din favoritaffär?

Åhléns

 

32. Vad har du för storlek i kläder?

38

 

33. Vad har du i dina fickor?

Näsdukar (använda...) och mobilen
 
34. Vad köpte du senast?

Handlade mat igår

 

35. Hur många gånger har du flyttat?

Fyra

 

36. Om du var fast ensam på en öde ö, vilka tre saker skulle du ta med?

Yxa, varm jacka, tändstickor
 
37. Är du morgon- eller kvällsmänniska?

Morgon

 

38. Senaste filmen du såg på bio?

Batman

 

39. Har du blivit sydd någon gång?

Ja, efter forlossningarna och när jag tagit bort födelsemärke.

 

40. Har du någon gång badat naken utomhus?

Ja
 
41. Vad åt du till frukost?

Fil med kanel och musli, smörgås med ägg, majonäs och kaviar.

 

42. Hur såg ditt liv ut för tio år sedan?

Vi bodde i lägenhet närmare stan och hade inga barn. Jag tränade mycket och ledde barngrupper i dans och gymnastik. Jag jobbade på samma ställe som nu.

 
43. Har du någon gång åkt dit för fortkörning?

Nej

 

44. Vem gjorde senast något extra speciellt för dig?

Min man gör ofta speciella saker för mig. Nu sitter han och googlar kameratillbehör och handböcker för att jag gnäller over mina foton.

 

45. Vart lägger du din mobiltelefon när du sover?

Bredvid sängen

 

46. Vad var det sista du åt?

En ostskiva när jag gjorde kvällsmacka till storebror

 

47. Vilken tid är din väckarklocka inställd på?

06.20

 

48. Är du blyg?

Ja, i nya situationer

 

49. När flög du senast?

2010, till Stockholm i jobbet

 

50. Har du något tatuering?

Ja, två. Den första är en sjöstjärna jag ritade på illustrationslektionnen i gymnasiet och några år senare valde att sätta på fotleden. Den andra är storebrors handavtryck som förevigades för tre år sedan tror jag. Vi får se vad nästa blir, lilla A måste ju också få en egen.

 

51. Har du varit med om en bilolycka?

Nja, bara mindre krockar på parkeringar

 

52. Har du något bevarat inom dig som ingen annan vet?

Ja. Har inte alla det.

 

53. Vilken är den roligaste träningsformen?

Dans

 

54. Har du några husdjur?

Nej, inte längre, vi fick ta bort katten Isak för ett och ett halv år sedan.

 

55. Vill du gifta dig?

Jag är gift sedan ganska precis sju år tillbaka.

 

56. Var växte du upp?

I Granlo utanför Sundsvall

 

57. Har du någon gång ringt polisen?

Nej, jag tror inte det.

 

58. Vilka är dina största svagheter?

Osäker på mig själv och vad jag kan.

 
59. Har du, eller har haft, något smeknamn?

Under några år kallades jag Jois av tre kompisar.

 

60. Vad ska du göra imorrn?

Jobba, skicka jobbansökningar, handla, göra klart några smycken.

 

Ja, det här funderade jag alltså på igår kväll, nu är det annat att tänka på. Tankar rörande befintligt jobb blandas med oro inför framtida avsaknad av jobb och funderande kring ansökningar till potentiella jobb. Det må kännas motigt att gå till jobbet på måndag morgon, men att ha ett jobb att gå till unerlättar oerhört.

 


Söndagsbilden

Helgen börjar gå mot sitt slut och jag väljer att visa en bild som inte behöver några beskrivande ord alls faktiskt.
 
 
Nu tar vi nya tag inför en vecka fylld av lunch med en tidigare kollega, fettisdag, alla hjärtans dag och tjejmiddag!

Nätkärlek

Ett väldigt aktuellt ord just nu, nätkärlek, vad passar väl då bättre än att berätta om den fina utmärkelsen jag fick av Elvornas mamma Elin. För all fantastisk inspiration. Det är klart att det värmer, att det jag tycker om och visar också kan få andra att bli just inspirerade. För det är ju kontakten med andra bloggare och likasinnade som är så fantastisk.

Med utmärkelsen följer uppdraget att skicka den vidare till bloggar som har färre än 200 följare. Berätta på din blogg vilka du utnämner och länka till deras bloggar. Skriv på deras bloggar att de fått utmärkelsen av dig. Svara på frågorna du fått av den som gett dig utmärkelsen. Hitta på nya frågor till de du nominerar.
 

Vart och hur skulle du spendera din drömsemester?
Oj vad svårt att välja! Jag drömmer mig till Gotland, till karg natur, det magiska ljuset, sten och lammskinn, keramik och gofika. Till Grekland och vita hus, varma stränder, souvlaki och tzatsiki. Till London och shopping, parker, afternoon tea och musikaler. Till ännu oupplevda platser att upptäcka med barnen. I drömmen kan man resa var man vill.
 
Vilken musik får dig att må bra?
Det är nyttigt med sånna här frågor, man får liksom fundera över sånt som kanske inte tar plats varje dag. Favoriter från förr är U2 och Robbie Williams, min allra första favritlåt är Forever Young med Alphaville. hemma just nu lyssnar vi mycket på Rihanna, Madonna och Eric Saade och även om jag inte valt allt själv blir jag glad av barnens musikglädje. Jag är verkligen en allätare och inte alls särskilt kräsen. Det får inte bli för enformigt, hårt, vasst eller tråkigt bara.
 
Vad gör du för att rå om dig själv och slappna av?
Jag tränar och mår bra av det, jag gör mina smycken i lugn och ro, jag tar riktigt varma duschar, jag träffar mina vänner. Men jag vet att jag skulle kunna bli mycket bättre på att rå om mig själv och lära mig att slappna av ordentligt.
 
Vad har du alltid i din handväska?
Just nu har jag plånbok, läppglans, näsdukar, kvitton, min krisneccesär med enstaka bindor, tamponger, plåster och värktabletter, paraply, bankdosa, puder, penna, mössa, våtservetter, halstabletter, rabattkuponger, visitkort, glasögonfodral, usb och säkert något mer. Och så ser det nog faktiskt ut för det mesta.
 
Fortsätt meningen : jag har aldrig....
Jag har aldrig rökt, överhuvudtaget, inte ens testat.
 
 
Jag skickar vidare utmärkelsen till de här fina bloggarna:
 
Creando, för de otroligt fina och inspirerande bilderna
Popetotrora, för att hennes idéer på hantverk och pyssel aldrig tycks ta slut
Hem & Trevligheter, för roliga och personliga texter blandat med inspiration
lilla.u, för att det är oerhört inspirerande att hon kommit så långt med sina smycken
Mormorsglamour, för gör-det-själv-tips, återvinning, enkla beskrivningar och snygg blogg
 
Och frågorna som jag vill att ni svara på är:
 
Beskriv en ledig dag när den är som bäst.
Vad gör dig stolt?
Vilken är din favoritmaträtt?
Vad önskar du att du hade uppfunnit?
Berätta något oväntat om dig själv.
 
 
 
 
 
 

Äntligen fredag!

Godmorgon fredag! Efter två riktigt jobbiga dagar på jobbet är jag så glad att det alldeles snart är ledig helg, utan större planer dessutom. Jag ska fundera lite inför min tjejmiddag nästa helg, storebror ska till ett lekland med en kompis och så ska jag göra några smycken.
 
Regnbågsarmband med matchande halsband
 
Ikväll blir det god middag, vin och sedan På spåret under en filt i soffan. Men först alltså några timmars jobb och jag vet inte riktigt var jag ska börja, det är mycket som ligger efter de senaste dagarna. Ha en skön fredag!
 
Imorgon ska jag förresten visa en utmärkelse jag fick i veckan och även ge den vidare till några favoritbloggare. Jag måste bara klura färdigt först.

Torsdagstema återbruk

Återbruk är temat idag hos Inspirationsfabriken. Återbruk kan ju vara att börja använda något som hamnat i skymundan ett tag eller så kan det vara att göra om något som varit oanvänt ett tag till något som behövs. Det gör vi då och då, bygger nytt av gammalt och syr eller målar om. Vi har en sänggavel, ett skåp, legohylla, piratskepp, högtalarhylla bara för att nämna några hemmabyggen av restprodukter. Vanligaste återbruket är kanske en gardin som får vara duk, eller blir nytt överdrag på en kudde.
 
 
Senaste återbruket är nog de kopparsprayade pepparkaksburkarna som fick lite ordning på mitt arbetsbord. Kanske det enklaste också. Lite mer planering krävdes när jag kom på att jag ville göra om en tröja. Startsträckan var ganska lång innan tanke blev handling och jag kom iväg och köpte den där textilfärgen.
 
 
Tröjan hade jag som sagt och en spets fick hjälpa till att inte få så skarp färg. Jag gjorde så att jag skar ut en stjärna i självhäftande papper, klistrade schablonen på tröjan och la spetsen överst. Därefter duttade jag på färgen med en vanlig hushållssvamp innan jag ganska snabbt drog bort spets och papper.
 
 
Jag är väldigt nöjd, det blev till och med bättre än jag trodde. Jag visste inte hur skarpt mönstret från spetsen skulle synas, men det syns inte alls utan gör som sagt bara att färgen blir lite lagom täckande.
 
 
Att jag älskar stjärnor har nog inte undgått många i min närhet. Halsbandet med tre stjärnor i olika skepnad finns på min hemsida och är bara ett av många smycken med just stjärnor.
 
Jag förmodar att det blir massor av intressanta och inspirerande tips på återbruk och gör-det-själv hos fabriken idag och ska försöka hinna klicka mig in på så många jag kan!

Do something creative every day!

Oj vad mycket snö det kom inatt! Jag fick trycka upp ytterdörren för att komma ut nu på morgonen och ta storstövlarna på för att inte bli helt blöt på väg till bilen. Nog för att det är mycket kvar av vintern fortfarande för oss som bor i Norrland, men så här mycket mer snö är inte nödvändigt, jag var alldeles nöjd med det vi redan hade.
 
Har ni sett Pouf! Magazine, ett snyggt gratismagasin som är trevligt att bläddra i. Nya numret kom ut i förra veckan och tack vara en söt bild i dubbel bemärkelse hittade jag till Paper Source. Här finns massor att kika på och inspireras av även om man inte vill handla.
 
 
Snygga sudd, pennor, block, kalendrar och annat till kontoret. Dessutom finns paketinslagning, etiketter, kort, bröllopskit, pysseltips och presenter. Jag kommer inte att handla, men inspiraras som sagt gärna av fina mönster, färger och kort. Och den söta bilden som fick mig att kika in, den här, pillerburkar i form av macarons.
 
 
 
 
 

Alla hjärtan

Det har börjat pratas om alla hjärtans dag, brukar ni uppmärksamma det? Vi köper inte presenter eller gör något speciellt men visst kan det vara roligt att överraska lite ändå, bara för att det är alla hjärtans dag och just för att det inte förväntas. Jag tänker nog överraska storebror med något gott, han blir så glad.
 
 
Annars kan man skicka kort till de man tycker om. De här fina har Sara/SMÄM gjort och delar med sig av till den som önskar! Snygga och inte så där gulligt rosa med hjärtan utan så fina att man skulle kunna skicka till sig själv.
 
Idag ska jag på massage igen, lite skönt, mycket ont och väldigt välbehövligt. Är det förresten någon som har något bra välkomstdrinktips?
 
 

Färgexplosion

Appropå färgexplosion, storebror fick vara uppe och se melodifestivalen i lördags och favoriten blev inte helt oväntat Yohio, som ju faktiskt kommer från Sundsvall. När vi sedan skulle till farmor frisören och bli klippta igår kväll var önskemålet att se ut som Yohio. Inte helt lätt med kort hår, men spretiga rosa toppar blev det och en nöjd storebror!
 
Annars är det ganska sparsmakat med färg hemma hos oss, i de flesta rummen är det ljust på väggarna och det är bara i barnens rum som det blir ganska färgglatt ändå. Vi har inte vitt utan glått eller svaga kalla toner och till det kan man ju välja att lägga till färg, men just nu är det som sagt inte så mycket alls. Till och med det turkosa har fått flytta in i skåpen för ett tag. Jag kommer säkert att börja plocka fram det igen när vi närmar oss våren, för man blir faktiskt glad av färg.
 
 
De här bilderna och färgguiden finns på Åhléns hemsida och det är verkligen snyggt, men jag tror att jag skulle tröttna på färgerna om jag hade så här mycket hemma, men hos andra som sagt och på bilder, väldigt snyggt!
 
 
På hemsidan skriver de om färgers betydelse och hur man kan tänka när man färgsätter sitt hem. Jag tycker att färgcirkeln är fin som den är.
 

Söndagsbild

Godmorgon söndag, med nypressad blodapelsinjuice, härlig färg och underbart gott! Vi har massor av apelsiner hemma nu när det är så bra pris.
 
 
Färskpressade efter ett träningspass är nog det allra bästa, men jag kan tänka mig ett glas när som helst. Ha en skön söndag!

Godaste glassen

För ett år sedan ungefär köpte vi en glassmaskin och det är så bra! Det blir verkligen fluffigt och känns precis som köpeglass, men så mycket bättre eftersom vi vet precis vad som är i och kan välja smaker som inte finns i mataffären.
 
Bild Syster Dessert
 
Kokosglass
200 g söt kondenserad mjölk
3 dl kokosflingor
3 dl vispgrädde
2 äggulor

Blanda den kondenserade mjölken med kokosflingorna. Rör ner en äggula i taget. Vispa grädden och blanda i även den. Häll i glassmaskinen och låt den arbete i 20 minuter. Lägg gärna i frysen i 3 timmar innan servering för bästa resultat.
 
Förra helgen gjorde vi den här kokosglassen som blev så god så det är inte klokt! Underbar och riktigt len och full av kokos. Det är ju sött såklart och jag funderade på tillbehör som skulle kunna komplettera på ett bra sätt. Hackad mörk choklad kanske. Eller något syrligt.
 
Så igår gjorde jag sorbet med passionsfrukt, lime och citron. Fantastiskt! Jag har inte testat dem ihop än, men kan inte tänka mig annat än att det blir perfekt. Och så är det ju så enkelt.
 
Citronsorbet
3 dl vatten
1½ dl strösocker
1½ dl citronsaft, färskpressad
1 äggvita ev.

Blanda vatten och socker i en kastrull och sjud den 2-3 minuter. Låt svalna. Blanda citronsaft och sockerlag. För krämigare konsistens, rör ner en uppvispad äggvita. Starta glassmaskinen och häll i blandningen. Låt maskinen gå tills sorbeten är klar.
 
Jag blandade saften från tre passionsfrukter, en citron och en lime istället för bara citron.
 
 
 
 

Fina vänner

Vad svårt det blev det här! Så många hade väldigt fina vänner som förtjänar extra uppskattning eller uppmuntran. Om jag ska vara ärlig fick jag faktiskt ta lite hjälp av min man att välja och vi var ganska överens. Vinnaren av vänskapsarmbandet skrev så här om sin vän.
 
"För alla magiska fantasiplatser vi skapat tillsammans. För alla fnittriga nätter och dagar som vi inte ville skulle ta slut. För de tårar vi fällt och de kramar vi gett varandra. För den där stjärnklara natten då vi gjorde snölyktor och låg i snön, minns du? För alla ord vi sparat genom att förstå varandra ändå. För popcorn, glass i coca-cola och kinderägg i te, din kreativitet och alla vår kärlek. För våra minnen, vår framtid och för att du varit min underbara vän i 20 år, Tess."
 
Vänskap. Punkt slut. Armbandet skickas till Elin med bloggen Elvornas hem. Eller såklart direkt till hennes vän.
 
 
Men att välja bort alla de andra, nej, det blev för svårt helt enkelt! Jag får helt enkelt knåpa ihop ett par armband till. De blir inte lika, jag får klura lite, men två armband till kommer alltså att hitta hem till några som förhoppningsvis blir glada.
 
"Åh, vad fint! Jag skulle ge det till min son som är 11 år och önskar sig ett armband varje dag. Jag och hans syster har Pandoraarmband som liknar ditt. Idag sa han att meningen med livet är vänskap mamma, vänskap och kärlek! Det tycker jag var fint och därför skulle jag ge det till honom :)"
 
Det är klart att han ska ha ett eget armband om han önskar sig ett varje dag, prinsen i Kammebornia.

"För bara några månader sedan berättade en vän om deras långa kamp i motvind för att få något som de allra flesta bara tar för givet. Jag vill inget hellre än att det ska lösa sig för dom och känner mig så maktlös för att jag inte kan göra något för att hjälpa. Det enda jag kan göra är att finnas där som vän och en sån här fin gåva skulle visa hur mycket och ofta jag tänker på henne."

Petras kommentar berörde mig lite extra av flera personliga orsaker och jag tror att jag förstår.
 
Fina vänner skulle ingen klara sig utan, jag har just bjudit in mina närmsta på en riktig tjejmiddag och jag hoppas alla kan komma. Det skulle verkligen vara roligt och är något som jag tänkt göra så länge. Nu är datum bestämt och menyn klurar jag på.
 
Har ni några tips på hur man ordnar en riktigt bra tjejmiddag?
 
 

RSS 2.0