Rabarberchutney

Nu när rabarbern växer så det knakar gäller det att hinna ta reda på så mycket som möjligt. Jag är faktiskt inte så väldigt förtjust i rabarberpaj, det är gott men jag gillar inte att det blir så där kärvt på tänderna efteråt. Vi har bytt ut vår planta för ett par år sedan, till en med mindre oxalsyra, men det är inte så stor skillnad.
 
Men även om man gör paj går det inte åt så mycket rabarber till det. Jag brukar koka saft och frysa in, eller frysa in rabarber i bitar för att kunna koka saft även på vintern. Och så gör vi chutney. Det brukar bli ett gäng burkar varje sommar, både till oss och att ge bort.
 

 
500 gr rabarber i små bitar
1 tsk ingefära
5 dl socker
2 hackade rödlökar
1 1/2 msk ättika
3/4 dl vatten
1 1/2 msk curry
2 tsk salt
2 tsk cayenne
1 tsk kanel
6-8 torkade aprikoser i bitar

Koka ihop, länge! Det ska bli lite tjockt och simmigt. Chutneyn passar till det mesta, främst grillat kanske, både kött och fisk, men den är också god i röror, till grytor, omelett, ja nästan allt faktiskt. Förra året gav vi bort varsin burk i sommarpresent till storebrors personal när han gick på semester. Om en månad slutar han ju för gott och jag klurar som bäst på vad vi ska ge i present i år. Har ni några bra förslag?

Kommentarer
Postat av: Frida och Smultronen

Åh låter ju hur smarrigt å intressant som helst! Måste testa!

2013-06-12 @ 10:51:44
URL: http://fridaochsmultronen.blogspot.com
Postat av: Lissen

Låter gott med rabarberchutney.

Presenttips, göra ljus i gamla loppis kaffekoppar

Svar: Tack, det var ett bra tips!
Johanna Dolk

2013-06-12 @ 21:18:44
URL: http://lissento.blogg.se
Postat av: Lissen

:-)

2013-06-12 @ 22:36:20
URL: http://lissento.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0