Påskägg

Ingen påsk utan ägg, inte heller hos oss. Både vanliga kokta ägg till frukost och till påskig förrätt, men ännu viktigare, de i papp, fyllda med godis och annat som gör barnen glada. Eller de vuxna.
 
 
Det här ägget gav barnen till en i personalen på dagis som skulle sluta i veckan. Lilla A´s bästa fröken som också hade storebror när han var liten och började.
Ägget innehöll ett halsband med pärlor i olika storlek och rosa toner.
 
Den här påsksöndagen har vi varit ute hela förmiddagen och om ett par timmar åker vi och firar med makens sida av familjen och jag gissar att äggförrådet fylls på ännu mer.
 
Söndagsbilden presenteras utan prestige och tvång och varje medlem väljer själv vad som visas. För fler söndagsglimtar, titta in hos inspirationsfabriken!
 

Sommar i en burk

Även om våren är på gång är det långt kvar till sommar och allt ätbart som trädgården har att erbjuda. Då är det lite extra lyxigt att fortfarande ha lite av varje sparat i frysen. Hallon, äpplen, rabarber, vinbär och krusbär hittade jag när jag städade nyligen. Vinbär och krusbär får nog hamna i en kaka, Hastkakan som mamma brukar baka är jättegod med syrliga bär. Äpplena ska bli äppelmos vid behov och rabarbern saft.
 
 
Hallonen, eller faktiskt bara häften av dem, kokade jag sylt av. Perfekt till våfflor och pannkaka och är nog den godaste sylt jag vet, hemgjord hallonsylt. Sommar i en burk.
 
 

Påskmat

Vi firar inte påsken så mycket egentligen. Men eftersom det är en högtid och många är lediga i familjen så brukar vi ses och äta eller fika ihop. Det blir som på julen, nästan alla dagar blir fulla av ätande på olika ställen. Vad vi äter är olika, det brukar inte alltid vara särskilt påskigt. Men det är klart att det blir lite mer ägg än vanligt.
 
 
Bläddrade i Ica´s Buffé och Coop´s Mer smak och gillar Coop´s tidning nu när de gjort om den, men har inte valt något speciellt recept än att prova.
 
 
En laxrätt som är väldigt god och enkel gjorde vi och bjöd på här om dagen. Man saltar och pepprar en laxsida och täcker den sedan med kräftost. Därefter kryddar man på lite extra med cayennepeppar, strör över västerbottenost och häller grädde blandat med dill och lite salt kring fisken i formen. In i ugnen tills den är färdig och servera med potatis och valfria grönsaker.
 
 

Torsdagstema mars moodboard

Sista veckan i mars och skärtorsdag idag. Moster är på väg från Stockholm och vi har varit och storhandlat tidigt på morgonen. Mitt mood i mars har varit upp och ner, ena dagen har känts som semester och nästa har varit lite jobbigare och oron ligger och lurar i bakgrunden hela tiden.
 
Tidningsurklipp från Åhlens och muggar Ikea
 
Dagar fyllda av sol och faktiskt lite värme gör att vårlängtan gör sig mer och mer påmind. Längtan efter tunnare skor och kläder, torra vägar och lökar som börjar titta upp i gräsmattan. Färger som lockar går åt det pastelliga och även lite klarare. Jag provade mina fjolårssommarjeans här om dagen och de passar bra, ett par gröna och ett par i korall. I april kanske de åker på igen.
 
Stjärnsneakers till de allra minsta från HM
 
Jag ska gå igenom Lilla A´s vårgarderob och se vad som behöver kompletteras och vad som finns kvar från storebror. Sötaste skorna har jag redan köpt, de gick bara inte att motstå och jag längtar nästan lika mycket tills hon kan använda sina som till när jag kan plocka fram mina egna.
 
Fabrikens torsdagstema varierar från vecka till vecka och varje medlem väljer själv hur temat ska tolkas och presenteras. För fler inspirerande inlägg, titta in hos inspirationsfabriken!

Ännu en stjärntröja

För några månader sedan gjorde jag en ny tröja, eller jag förändrade en gammal tröja med nytt tryck. Duktiga Helena med bloggen Mormorsglamour inspirerades av min tröja och gjorde en egen variant. En brilliant idé som jag i min tur absolut var tvungen att prova. Helenas blogg är för övrigt full av superbra och tydliga DIY-tips.
 
 
På en tunn svart stickad tröja sydde jag på en stjärna i svart fuskskinn, riktigt snyggt! Vem har sagt att man kan ha för många tröjor med stjärnor på? Jag har faktiskt ett till projekt på gång som innehåller både stjärnor och resten av mitt svarta fuskskinn. Jag hoppas jag hinner ta itu med det ganska snart.
 
Vill du veta hur jag gjorde kan du kika in hos Helena och läsa hennes mycket utförliga beskrivning.

Påskkrasse

I helgen sådde vi krasse efter önskemål från storebror, smörgåskrasse alltså. Som är så gott att ha på leverpastej. Krasse är ju väldigt tacksamt att så, efter bara en eller två dagar ser man resultat och efter en vecka eller så går det utmärkt att börja äta.
 
 
När jag var barn brukade vi så påskgräs. Jag minns fortfarande i vilket fat och i gräset satte vi små gula, mjuka kycklingar. Kanske sätter vi några små kycklingar i vår krasse istället.

Sweet spring

Jag bläddrade just i Sweet Paul´s vårnummer, väldigt snyggt! Det är alltid så fina bilder, matlagning, inredning, pyssel, trädgård. Mycket inspirerande. Jag fick Ernst´s nya nummer förra veckan också. Jag gillar papperet men tycker ändå att känslan saknas lite. Nu har jag inte hunnit titta så noga, så jag ska inte säga så mycket än.
 
 
Jag har fått hem några nya pärlor som jag ska hitta på något med. Just nu ligger de i solljuset på mitt arbetsbord och de gnistrar så fint. Jag blir som förtrollad av sånt som gnistrar och glittrar. Jag och skatorna.

Söndagsbilder

Gårdagens middag var mycket trevlig och lite speciell. Restaurangen var egentligen stängd och vi fick sitta i Orangeriet, ett café intill, och blev serverad en trerätters meny som var tillagad i restaurangens kök speciellt för oss. En norrländs meny innehållande bland annat ren, kalv och blåbär. Vi satt kvar till stängning och det kändes väldigt lyxigt att bara kunna resa sig och tacka för maten utan att betala.
 
Idag borde jag egentligen ha visat soliga bilder utifrån när det är så fantastiskt väder, men jag har helt enkelt inte fotat ute. Lilla A sover i vagnen och jag kunde stå och vagga vagnen i kortärmad tröja och det brände på armarna av solen, härlig känsla!
 
Några flugor har hittat fram, det droppar från tak och rinner i hängrännor. Men snön ligger envist kvar i ganska tjockt lager på gräsmattan. Till påsk brukar vi sätta fjädrar i en buske ute, men den är helt nertyngd av snö och har fortfarande ljusslingan kvar. Först när snön tinat bort kan vi ta loss slingan och några påskfjädrar blir det inte det här året.
 
Söndagsbilden presenteras utan prestige och tvång och varje medlem väljer själv vad som visas. För fler söndagsglimtar, titta in hos inspirationsfabriken!
 

Middag på stan

Efter en dag fylld av städning, lek, påskpyssel och en stund i solen har vi nu lämnat barnen hemma med mormor. Vi är på väg till stan för att träffa en fd kollega som har bjudit ut oss på middag på Stadshuset. Väldigt trevligt och jag är säker på att vi inte kommer gå hem hungriga. Det får bli allt från mig idag, ingen bild då det är helt hopplöst från mobilen. Ha en trevlig lördagskväll!

Företagande

Det är lätt att få för sig att var och varannan bloggare, iallafall bland många av de bloggar jag läser, driver eget företag på något sätt. Företagande som går ut på att leva på sin hobby i princip. Smycken, fotograferande, inredning, små fina butiker, tavlor, bakning... Ja, jag skulle kunna nämna flera i varje kategori. Ibland funderar jag på hur det egentligen går ihop, är det så enkelt, finns det plats för hur många som helst? Men det som är lätt att glömma är kanske att jag inte vet om det verkligen är en heltidssysselsättning, eller om företagandet faktiskt går att leva på helt och hållet. 
 
 
Idag ska jag på arbetsförmedlingens starta-eget-information. Jag vet inte än om det kommer att leda till något, eller om jag ens kommer att gå kursen. Men nu när möjligheten finns vill jag ta reda på om det är något jag vill lägga några veckor av min tid på, till att börja med.

Torsdagstema påskpynt

Föga originellt påskpynt hos oss, minipåskliljor, små ägg och lite ris i planeringen. Nyheten för i år är att kopparsprayen, efter tips härifrån, fått riset att skimra fint. Och att det hela får ta plats i det fina betongfatet som svärmor gjutit.
 

Vi brukar inte pynta speciellt mycket till påsk, men lite mer än så här blir det, vi har bara inte kommit så långt än. Det kommer bli mer ris, med mina färgade droppar i, lite mer ris med fjädrar och så påskgräset som förhoppningsvis kommer vara påskkrasse istället, om det växer som det ska.
 
 
Ute på bron står ännu en enkel plantering, lite brunt papper runt krukan, ett snöre, två ägg och ris. Välkommen!
 
Fabrikens torsdagstema varierar från vecka till vecka och varje medlem väljer själv hur temat ska tolkas och presenteras. För fler inspirerande inlägg, titta in hos inspirationsfabriken!

Mest bara kaos

Idag blåser det full storm ute, men det är iallafall sol och fint så den snö som kom igår kanske tar med sig en del av vinterns snö när den smälter bort.
 
Kreativ kaos, kan man skylla på det när det ser ut så här, där det brukade se ut så här...
 
 
Egentligen inte, det beror mer på den redan nämnda tidsbristen och allt för många idéer. Idag hade jag faktiskt tänkt lägga tid på ett pysselprojekt som jag velat göra länge, men så kom en del teknikstrul och stopp i (ännu) ett avlopp mellan. Nu rinner vattnet som det ska igen och även tiden rann iväg. Resten av dagen behöver nu istället fyllas med nyttiga saker innan det blir en tur till svärmor-frisör och dagishämtning.
 
En annan dag kanske.

Fjälltoppar

Jag har inte visit några bilder från fjällen. Skidturer, fika i spåren, fin utsikt, glad och trötta barn.
 
 
Vi hade det som sagt väldigt skönt och mysigt och jag skulle gärna åka igen.
 

 
Det är verkligen något speciellt med fjäll och naturen i fjällen, det karga, låga och stilla. Vi kunde inte åka något ovanför trädgränsen den här gången eftersom det blåste alldeles för mycket. Här är Sonfjället, lite på avstånd, vi försökte ta oss upp i nationalparken, men man måste ha skoter så här års.
 

Tid

När jag visste att arbetslösheten låg ganska nära i tid började jag planera för vad jag skulle göra med tiden, den lediga tiden på dagarna när barnen är på dagis. Nu har jag varit hemma i två veckor och har inte hunnit något på listan. Faktum är att det inte ens hunnit bli någon lista mer än i huvudet. Jag skulle gå ut och gå i det härliga vårvintervädret, sånt väder som vi har idag. Jag skulle göra iordning platsen där min nya dator står och sortera i skåp och på hyllor i samma rum. Jag har flera pysselprojekt som jag är väldigt sugen på att testa och så skulle vi hinna handla, tvätta och städa så vi kan ta tillvara på tiden när barnen är hemma på ett bra sätt.

 
Men, var tar tiden vägen! Det är möten att gå på, papper och brev som ska ordnas och skickas, samtal att ringa och ett speciellt projekt som tar upp resten av tiden. Igår kväll funderade jag till och med på om jag måste ta en paus från bloggandet. Men nej, inte än. Jag hoppas fortfarande på den där listan, att den ska bli och bockas av allt eftersom.
 
Nu ska jag iallafall försöka hinna äta lunch innan det är dags att hämta barnen.

Söndagsbilder

I helgen har vi haft moster på besök och igår var det strålande fint hela dagen. Vi gick ut på förmiddagen och plockade ris till påskpyssel och sedan åkte vi pulka och madrass i backen innan vi promenerade hem och grillade korv och åt ute till lunch. Medan lilla A sov sin lunchlur pysslade vi andra och sedan åkte vi till mormor och åt middag.
 
Även idag är det skönt ute, ingen sol men lagom varmt. Storebror ska snart på kalas och vi ska skjutsa moster till tåget innan jag åker och tränar.
 
 
Jag städade frysen i veckan och hittade lite av varje som låg bortglömt. Bland annat en mjuk pepparkaka som det kändes lite tveksamt hur länge den egentligen legat där. Men efter att ha provsmakat lite bestämde vi oss för att prova att göra cakepops för första gången. Kakan mixades med chokladphiladelphia, doppades i smält choklad och toppades med strössel. Inte särskilt svårt, men lite väl sött för vuxen smak. Storebror och hans kompisar har däremot ätit med glädje, kanske både för smaken och för att det lite roligare att äta från pinne.
 
Söndagsbilden presenteras utan prestige och tvång och varje medlem väljer själv vad som visas. För fler söndagsglimtar, titta in hos inspirationsfabriken!
 
 

8 saker om mig

Jag fick en utmaning av Petra för ett tag sedan. Åtta saker om mig själv. Något ni inte redan vet. Jag åkte på semester till fjällen och skulle klura lite på mina svar, mom hem igen och insåg att jag glömde bort det helt.
 
Det får bli den första saken.
 
1. Jag skriver upp ALLT i mobilkalendern för att inte glömma. Allt jag kommer ihåg att skriva upp vill säga. Den plingar några gånger om dagen, om det mesta, allt från att komma ihåg att dra ut soptunnan varannan tisdagskväll till att ta fram köttfärs ur frysen eller att förskolan har stängt eller något viktigt möte, någon jag ska ringa eller bara att jag måste ladda batteriet till kameran. Jag kommer kanske på något viktigt när jag just ska somna och då ligger mobilen där bredvid och det är lätt att skriva upp. För det mesta behöver jag inte ens titta varför kalendern plingar till, det räcker med att jag skriver upp så kommer jag ihåg. Det här är nytt för mig, eller det har kommit med barnen tror jag. Innan det kom jag ihåg allt utan kalender.
 
2. Jag har tränat och tävlat i friidrott, när jag var barn ska tilläggas. Och jag var riktigt bra faktiskt och har vinster och guldmedaljer i flera både svenska och nordiska mästerskap, flest i sprint och några i ländhopp. Jag minns det som en väldigt rolig tid, med kompisar, resor, övernattningar, seriösa tävlingar och hårda träningar.
 
3. När jag slutade med friidrotten började jag istället dansa, jazzdans som det kallades då, men "showdans" kan man väl säga, och så lite balett. Väldigt roligt och bra för kroppen och jag har fortsatt att försöka hitta lite mer dansiga träningspass på senare tid.
 
4. Lilla A föddes 18 minuter efter att vi parkerat bilen utanför sjukhuset. I godan ro. Vi hasade in på sjukhuset i tron om att det nog skulle ta ett tag, men ville inte riskera att stanna hemma för länge eftersom det gick ganska fort även med storebror. Lite motvilligt gav sköterskan oss ett rum trots att jag bara hade 2-3 värkar per tio minuter. Jag hann kissa och de började stöka med ctg och då kom en krystvärk, den första och enda och jag var fullt påklädd och höll på att föda med byxorna på. Smidigt kan man tycka så här i efterhand, lite chockartat för både min och lilla A´s kropp i ögonblicket. Men allt gick bra.
 
5. Jag älskar avokado! Min "favoriträtt" med avokado är en röra som jag fick när jag var barn. Mosad avokado blandat med fint strimlad skinka, pressad citron, creme fraiche, italiensk salladskrydda och eventuellt lite majonäs. Så gott! Så 80.
 
6. Jag var på språkresa på den tiden när man skulle det. Egentligen tycker jag att det är lite olikt mig, osäker och blyg som jag ändå är. Men jag hade det jättebra, roligt och säkert nyttigt. Visst var det en del festande, men vi blev bra omhändertagna och jag hamnade i en trevlig familj, dock tillsammans med en hemskt falsk tjej från södra Sverige.
 
7. Jag är väldigt bra på att ta till vara på foton. Jag både framkallar, gör fotoböcker, bloggar och lagrar, med backup. Våra barn är med andra ord oerhört väldokumenterade. 
 8. Jag älskar Gotland! Det är möjligt att jag har skrivit om det tidigare, men det tål att upprepas. Det är något speciellt med ljuset, lugnet, naturen och känslan av att befinna sig på ön. När jag var barn åkte vi ofta till Grekland och jag tycker att grekiska öarna och Gotland påminner en del om varandra. Jag hoppas att det inte kommer dröja allt för länge tills vi kan åka dit igen.
 
Jag väljer att inte skicka utmaningen vidare till någon speciell bloggare, men om det är någon som känner sig inspirerad får ni gärna ta vid och berätta lite mer om er själva.
 
Ha en fortsatt skön lördag!

& other stories

H&M har kommit med ett nytt och som de själva beskriver det, lyxigare märke ”& other stories”. Jag har tittat i webshoppen och kläderna känns inte som något för mig. Bland väskor och accessoarer fanns det en del fint, men det som fångade min uppmärksamhet och gav ett sug efter något nytt var skönhetsavdelningen.
 
 
Snygga förpackningar och bra priser, många olika produkter att välja mellan och härliga lockande färger gör att även jag, som använder sparsamt med smink och sällan förnyar mig blir sugen på nytt!

Torsdagstema Min bloggplats

När jag bloggar behöver jag lugn och ro, helst. Men jag är samtidigt ganska effektiv och sitter inte med en kopp te eller något annat gott, utan gör det jag ska tills jag är färdig. Ofta blir det när barnen har somnat och då sitter jag i soffan med bärbara datorn i knät, tofflor på fötterna och en filt över benen, inte sällan i morgonrock.
 
 
Men helt ärligt är det inte särskilt bekvämt någon längre stund att arbeta så, då sitter jag bättre vid ett bord, på en bra stol och med min stora skärm och fixar med bilder och kollage. När jag slutade jobba köpte jag med mig min stora, fina mac och den står nu uppställd på skrivbordet bredvid det där jag jobbar med mina smycken. Lyx!
 
Mina bloggplatser är alltså soffan och arbetsrummet uppe. Därifrån vill jag inte visa några bilder nu, det är under förändring kan man säga. Eller ett fullständigt kaos om jag ska säga som det faktiskt är. Lådor, papper, paket, böcker, pyssel och smyckestillverkning i ett virrvarr utan slut. Inte särskilt rogivande och förhoppningsvis hinner jag snart få bättre ordning. Då ska jag visa min nya bloggplats.
 
Fabrikens torsdagstema varierar från vecka till vecka och varje medlem väljer själv hur temat ska tolkas och presenteras. För fler inspirerande inlägg, titta in hos inspirationsfabriken!

Bloggen som blev bok

Jag har en till blogg, en mer privat, för och om barnen. Den har nu blivit bok, eller böcker faktiskt. Inbundna och fina i två delar till båda barnen. Jag utnyttjade mina kontakter på gamla jobbet in i det sista.
 


Det känns oerhört värdefullt att ha skrivit så mycket om barnens första tid, både för min egen skull men främst för deras när de blir lite större. Att dessutom kunna ha det i form av böcker känns extra fint, för även om det går bra att gå tillbaka i bloggen så är det ändå speciellt att kunna sitta och bläddra tillsammans och både läsa och titta på bilder.
 
 
Så det får bli ett tips till er! Om ni har möjlighet, jag tror inte att det behöver bli så väldigt dyrt om man går in på ett tryckeri och ber dem limbinda. Det går till och med att komma med färdiga utskrifter av sidorna, så slipper man den kostnaden.

Vänskap

Foto Queen of Kammebornia
 
Mottagaren av armbandet blev glad och då blir jag glad!
 
Idag ska vi följa med barnen till dagis och vara med en del av dagen eftersom det årliga skidloppet går av stapeln. Det blir vätskekontroller, målsnöre, speaker och medalj. Precis som på riktigt. Sedan lunch ute tillsammans. Storebrors sista lopp på förskolan och lilla A´s första, på skidor och i pulka.
 

Dagar som den här

Dagar som den här kan jag vänja mig vid! Sovmorgon medan maken tog hand om barnen och skjutsade till dagis. Därefter pappersjobb och ansökningar blandat med mindre roliga telefonköer och samtal. Men sedan, att få lunchen serverad, rökt sik från fjällen och strålande sol utanför köksfönstret.
 
 
Det gäller att försöka se det fina med att vara hemma samtidigt. Det kan vara svårt att hitta fördelar med att båda två är arbetslösa samtidigt, men om vi lyckas ta tillvara på tiden hemma och tillsammans kan vi nog få en del jättebra dagar mitt i allt det ovissa.

Kalassöndag

Halvt uppackade och redo att kalasa! Vimplarna som vi hängde upp till födelsedagen har hängt uppe i två veckor nu, men det gör inget, de är så fina.
 
 
Snart kommer ett gäng 5-6-åringar så det är bäst vi samlar krafterna och gör klart det sista!
 
Söndagsbilden presenteras utan prestige och tvång och varje medlem väljer själv vad som visas. För fler söndagsglimtar, titta in hos inspirationsfabriken!

Cineast

Nu är vi hemkomna från fjällen och sitter i soffan framför melodifestivalen och dricker färskpressad apelsinjuice. Vi har haft det jättebra och så skönt. Det har varit soligt och fint alla dagar, första dagen blåste det så mycket att vi inte kunde åka upp på kalfjället som vi tänkte utan fick hitta ett annat spår innan vi grillade korv till lunch. 
 
En kväll åkte vi till Lofsdalen och bowlade, en förmiddag var vi och badade på ett jättefint och bra badhus i Sveg och annars har vi hållit oss i närheten av stugan, gått på upptäcktsfärd, åkt skidor i skoterspåren, klättrat i snöhögar och åkt madrass.
 
Lilla A gillade skidpulkan och storebror har haft så roligt tillsammans med pojkarna i familjen vi åkte med. På kvällarna har vi bastat och druckit vin och pratat till alldeles för sent. Det är blanade känslor när det är dags att åka hem, borta bra men hemma bäst håller jag med om, men några fler dagar borta skulle jag kunna tänkt mig.
 
Bilder härifrån
 
Jag har fotat men går på semesterfart fortfarande så de ligger bra i kameran än så länge. Istället visar jag bilder från Café Cineast i Sveg, dit vi var idag på hemvägen och åt lunch. Ett café med 50-talsinredning på undervåningen och filmtema på övervåningen. "Upplev känslan av en saloon från slutet av 1800-taletkänn Gudfaderns vakande öga i maffiarummet och passa er för att sätta pralinen i halsen i skräckrummet!" Ett kul ställe för både barn och vuxna och med förmodligen landets största chokladbollar.
 
 

Torsdagstema Vår inne

Det är så fint med vårlökar, pärlhyacint är min favorit och jag längtar tills de börjar kika upp i gräsmattan. Men för oss är det långt kvar än, en halvmeter snö ligger bestämt kvar under äppelträden och kommer nog inte försvinna än på ett tag trots solens välkomna strålar.
 
 
Då får vi ta in våren, lite i förväg liksom. Det här får bli mitt enkla bidrag från fjällstugan. En vårvintervisa av Gustaf Fröding.

Fabrikens torsdagstema varierar från vecka till vecka och varje medlem själv väljer hur temat ska tolkas och presenteras. För fler inspirerande inlägg, titta in hos inspirationsfabriken!

Furudröm

Nu sitter vi här i en stuga där allt är i furu, möbler, väggar och dörrar i samma gulnade träfärg. Men så ska det väl vara när man är på fjällsemester! En stor stuga med plats för många fler än vi är och just nu fylld av en massa gott att äta.
 
Barnen sover, eller ligger i sina sängar iallafall, efter en blåsig dag fylld med skidor, bastu och disco. "Det här är den bästa dagen" sa ett av barnen, trots att vi fått medla en del. 
 
Jag hade tänkt visa bilder på furudrömmen, eller från skidspåret, eller på fjälltoppen i solen, men jag rokar helt enkelt inte ladda in bilderna från kameran. Jag har semester!
 
Imorgon hoppas vi att det blåder mindre och så ska vi avsluta dagen med bowling.
 
 
 
 

Nytt porslin

Det här med att måla på porslin har ju blivit väldigt poppis bland bloggare och ett så enkelt pyssel ville jag också prova på. Det är dessutom perfekt att göra med barnen. Vi köpte pennor som går att tvätta bort fram till man har härdat färgen i ugn, det går alltså att göra om och ändra sig.
 
 
Jag hade inte tänkt ut vad jag ville göra innan och när jag satt där med mugg och pennor framför mig fick jag lite prestationsångest, det blir så ibland när jag ska göra något. Jag vill så mycket och jag vill att det ska blir bra så då blir det helt tomt. Men några ränder och prickar senare funderade jag på om det inte vore roligt att ha en hel uppsättning med handmålade muggar och fat.
 

Fåglarna

Vi blev hemma en dag till innan vi åker till fjällstugan. En hemmadag till som ägnas åt packning och lite annat småfix.
 
De söta fåglarna i porslin som fick vara med på ett hörn på torsdagens februari-moodboard har fått flytta upp i grenen där vi hade renar i julas. 
 
 
De kommer från Åhléns och hör till samma serie som fatet, muggarna och burkarna som jag visade för ett tag sedan och som har synts i flera bloggar den senaste tiden. Ljuset är så härligt de dagar som solen är framme!
 

Vi drar

Vi trotsar ovissheten och drar till fjälls med vänner. Vi hoppas på friska barn, härligt soliga dagar, sköna kvällar, lite bastu, lite vin, prat och mys. Det behöver vi, en paus från verkligheten.
 
 
Söndagsbilderna idag får bli lite vinterbilder här hemifrån nu innan lunch och jag hoppas vi får en hel del nya fina bilder från fjällresan.
 
Söndagsbilden presenteras utan prestige och tvång och varje medlem väljer själv vad som visas. För fler söndagsglimtar, titta in hos inspirationsfabriken!
 
 

Ad astra per aspera

Mot stjärnorna genom svårigheter, fina och tänkvärda ord som jag tänker lite extra på just nu, både för min egen och andras del. För visst måste det vara så, att det må vara jobbigt längs vägen ibland, men en ljusning måste finnas längre fram. När man kommer fram kan man förhoppningsvis se svårigheterna som något som faktiskt gjorde att vi nådde stjärnorna till slut.
Vi har två stjärnor hemma faktiskt, alla kanske inte tänker på det, men vissa får kämpa extra mycket för något som andra tar för givet. Nu har vi nya svårigheter att ta oss igenom och vi är inte ensamma om att då och då tvingas möta olika prövningar i livet. Vissa mer än andra tyvärr, livet är inte rättvist, men, ad astra per aspera.

En dag i taget

Då var den här då, den här dagen, den första i mars och min första utan jobb. Vi har hamnat i en situation som är helt overklig och osannolik och som gör att framtiden ser väldigt osäker ut. Det må vara en klyscha, men man ska verkligen vara glad åt det man har för man vet aldrig när det kan förändras. Vi har varandra, vi har barnen, vi har fina familjer och vänner, men man kan inte leva av luft och ingen kan trolla. Det kunde ha varit värre, visst, och det kan det också bli, det är det som oroar. En dag i taget.
 
En gammal bild från när jag var långhårig och hade lilla A i magen, storebror stog bakom kameran. Härliga sommar!
 
Hur det än är rullar dagarna på som om allt vore som vanligt. Idag har vi en födelsedag att fira, mannen i huset fyller år och han har redan fått sin present. Ett efterlängtat verktyg som jag inte förstår mig på. Vi äter något gott ikväll, jag tror det blir min födelsedagsmat som jag har ätit på födelsedagen i alla år, fläskfilé med champinjoner, grönpeppar och vitlöksost.
 

RSS 2.0