Två veckor till advent

Ibland blir det inte riktigt som man tänkt, barnen är sjuka mer än vi är vana vid, tiden tycks gå fortare och dagarna känns kortare, inspirationen och idéerna inför jul borde börja gro, men så är det inte riktigt. Med bara två veckor kvar till första advent går det inte längre att skjuta tankarna kring pynt, önskelistor, julklappar och firanden framför sig och lite irriterat konstatera att julsortimentet kommer tidigare och tidigare för varje år. Nu är vi faktiskt där, då det är dags att lite smått ta tag i det som komma skall.
 
 
Igår kväll bläddrade jag i Ernst´s julnummer av den egna tidningen, det här är nog det bästa numret hittills och faktiskt fick jag några idéer och lite julkänsla. Nu är det bara det ständigt återkommande bekymret med tiden som inte räcker till. I år får det nog bli fokus på några få projekt, adventsljusstaken, julklappsinköp och önskelistor, paketinslagning och själva julfirandet, resten får gå på rutin.
 

För det viktigaste är väl ändå att hinna njuta, av ljus, av varandra, av förväntan och dofter och känslor. Av att kunna varva ner lite och inte bara stressa fram julen. Men det är lättare sagt än gjort!

2 år!


 

Lysande!

Den här ljusslingan från Rusta har synt lite här och där har jag sett. Lilla A fick en så fin i blått förra julen och vår nya är ju en budgetvariant, men jag tycker att den lyser upp hörnet riktigt fint.
 
 
Där ligger boken som jag bläddrat en hel del i den senaste tiden, Leila Lindholms inredningsbok Welcome home. Inom snar framtid, kanske redan på lördag, kan man läsa min recension av den i Sundsvalls tidning.
 

Söndagsbild

 
Blåbärs- och citrontårta på lilla A´s första tvåårskalas.
Fyra firanden kvar. Så gör vi i vår familj.

Couch Lovers Unite

 
Klädmärken Odd Molly har nu även gjort en serie med kuddar och filtar i sin speciella romantiska stil. Den klassiska Odd Molly-koftan blir kudde. Couch Lovers Unite heter kollektionen för soffälskaren och med 995 kr för en kudde och 1995 kr för plädarna känns även priserna igen. Men vi har ju snart jul och för den som gärna skulle mysa under en vacker filt eller pryda soffhörnet med en ny kudde finns alltid möjligheten att önska!

Kopparsprayen

Kopparsprayen åker fortfarande fram då och då. Nu senast var det en mini-makeover av två ljuslyktor från Rusta som ursprungligen var guldfärgade på insidan.
 
Bild från rusta.se
 
På utsidan är de mattsvarta och de påminner om krukan jag gjorde iordning för ett tag sedan, och nu är de alltså kopparfärgade på insidan istället.
 
 
Maskeringstejp på utsidan, några duschar med sprayen, klart! Enklare blir det inte.
 
 

Spöktider

 
I torsdags när jag var hemma med pigg liten sjukling gjorde vi ett av de enklaste halloween-pysslen jag nånsin gjort, ett ballong-spöke som överraskade storebror och välkomnade alla bus-eller-godis-barn.
 
 
 

Söndagsbild

 
En sen söndagsbild från tidigare. I helgen har vi fortsatt göra vinter ute, fått undan alla löv, bytt däck på andrabilen, röjt lite mer och vi är tacksamma att snön inte kommit än eftersom vi fortfarande inte är helt klara med hösten.
 
 
Dagarna blev mörkare och med ljuset försvann både tiden och inspirationen, men helt stiltje har det inte varit ändå. Jag har faktiskt både hunnit med ett litet gör-det-själv-projekt som ska visas senare, jag har bakat till ett av kommande kalas, läst en ny bok, kalasat, gjort lite nytt i vardagsrummet och sytt till storebror. Men mer om det en annan dag!
 
 
 

RSS 2.0