Ljus

 
Visst märks det att ljuset är på väg tillbaka? Eller beror det mest på snön som äntligen kommit? För visst hör det till med snö på vintern, pulkåkning, skidor, knarrande promenader och gnistrande kalla dagar. Men jag måste erkänna att det har varit bekvämt utan snö också, ingen snöskottning alldeles för tidigt på morgonen och inga igenfrusna eller snötäckta bilar. Men nu är det vinter på riktigt och jag ser fram emot en fin vårvinter.
 

Vinterbubbla

Vi har trettonde januari idag och därmed också Tjugondag Knut och det är dags att rensa bort det sista av julen. Jag håller inte så hårt på dagarna när ljusstakarna får komma fram i fönstren eller när granen ska kläs eller dansas ut, vi gör som vi känner och har tid. Idag plockade jag ner de sista stjärnorna och hängde fram de vanliga lamporna igen, samma som innan. Samtidigt som det blir lite tomt känns det också rent och ljust på ett annat sätt.

 

För den som längtar efter våren finns gott om inspiration, just de här från ellos.se

Precis som vanligt vid den här tiden kommer vårnyheterna i butiker och kataloger och det är lätt att frestas och låta vårkänslorna krypa sig på. Men än är det alldeles för tidigt för det, vi har ju just fått riktig vinter! Jag väntar med att bläddra eller surfa runt efter inspiration och stannar kvar i min lite murriga vinterbubbla ett tag till, tids nog kommer suget efter förnyelse igen, det är jag säker på.

RSS 2.0