Mer julgott

Ca 40 stycken, 15 minuter + 1 timme i kylen
100 g rumstempererat smör
3/4 dl strösocker
2 msk kakao
2 msk kallt kaffe
70 g (ca 10 st) pepparkakor
275 g mjölkchoklad
1. Blanda havregryn, smör, socker, pepparkakskrydda, kakao och kaffe. Krossa pepparkakorna och blanda ner i smeten.
2. Rulla smeten till bollar. Ställ eventuellt smeten i kylen en timme så går det lättare.
3. Smält 75 g av chokladen och hacka resten fint. Lägg lite smält choklad i handen och rulla bollarna. rulla dem sedan direkt i den hackade chokladen. Lägg dem eventuellt i små pappersformar och förvara i en lufttät burk i kylen.
Vi valde att rulla dem i krossade pepparkakor, ju mer desto bättre liksom!
Mmmm, det lät gott!
Kanske lika bra att inte göra egen deg...den är alldeles för god, så det blir ändå inte många kakor av den!
Kram Pernilla
Mumsigt. Jag såg även att någon gjort chevrebollar och rullat dem i pepparkakskross
Kram Teres
Oj, vad gott!
Pepparkakskrydda? Wow, aldrig hört talas om! Hittar man det i den vanliga kryddhyllan eller?
Detta tror jag att min dotter skulle bli väldigt lycklig över. Eventuellt jag också måste jag erkänna :)
Kramar
Tack för tipset! Vi ska ha adventsfika imorgon och då tror jag att jag ska pröva dessa juliga chokladbollar.
/Linda
Men tänk, dom här tänkte jag göra på tisdag, tillsammans med en kompis.
Ser väldigt goda ut