Snart 2 år!

Vad vill man ha när man är snart 2 år? Och vad behöver man när det mesta redan finns efter storebror? Det är inte lätt att skriva önskelista till kommande tvåårskalaset, och bara en månad efter kommer julen. Men några önskningar har vi!
 
 
Pyjamas HM, necessär Mairo, skidpulka från norska Fjellpulken, mössa med knytband HM, förkläde HM, potta och andra docktillbehör samt Pippi-knoppussel från exempelvis lekmer.se
 
Annars är böcker alltid roligt, precis som pussel, armband och halsband som tål lek, handskar behövs alltid och tvådelade pyjamasar. Pippi är en favorit och vi ser filmerna flera gånger i veckan, så nån lämplig första Pippi-bok kanske finns?
 
Ja, det var några tips till de som undrar, men egna idéer välkomnas!

Poetry

 
För ett tag sedan skrev jag här om att Boråstapeter hade en ny spännande tapetkollektion på gång, nu är den här, "Poetry". På hemsidan skriver de så här:
 
"I sin kollektion Poetry har Boråstapeter flyttat människans eviga behov av att uttrycka sig i ord och form från böcker och bilder till hemmets väggar. Det är en modern tapetkollektion som både tänder en gnista att inreda hemma i en lite mer avskalad stil samtidigt som de skapar en inbjudande och poetisk känsla. Mönstren vandrar mellan strikta kalligrafiska uttryck till blommiga akvarelleffekter."
 
 
Jag gillar att man kan provtapetsera i olika slags rum på många av tapetleverantörernas hemsidor, så även här och jag testade flera kombinationer som jag gärna skulle ha hemma.
 
 
Jag föll pladask för det här marocko-inspirerade mönstret som finns i tre olika färgställningar. Men det fanns fler lite mer diskreta mönster som jag också gärna skulle ha, i köket till exempel. Tyvärr ska vi inte alls tapetsera om nu eller ens snart. Även om vi gärna skulle göra om i just köket. Önska kan man ju alltid göra!
 
Apropå önskningar, idag är det precis två månader till julafton, det går fort!
 
 

Liten sjukling

 
Blev hemma med snorig lillasyster idag och på eftermiddagen ska vi till sjukhuset på öronmottagningen för att kolla upp hur det är med eventuella polyper. En dag hemma innebär ju lite extra tid till sånt som annars inte hinns med. Inte så mycket så klart med liten sjukling, men nu sover hon och jag har hunnit rensa undan lite sånt som vi inte kommer behöva på ungefär ett halvår. Sandaler, sommarjackor... och har också hunnit lägga ut lite prylar och plagg till försäljning. Hoppas någon nappar!

Mer Ikea´s jul

Jag fortsätter med lite mer jul från Ikea och nu sägs det att alla varuhus fått fram årets sortiment. Det här ser ju jätteroligt ut! Så enkelt! Egna praliner, marsinpanfigurer, granar att ställa vid papparkakshuset. Undra förresten om vi får till något hus i år?
 
 
Mandelmassa och marsipan är inte riktigt min grej, men fint blir det och man borde väl kunna använda dem till lera också?
 
 
 
Små, söta pompoms till julgranen? Eller till kommande 2-årskalaset.
 
 
Lite roliga nyheter inför julen 2013.

Årets färg 2014


 

I veckan släppte Nordsjö "Årets kulör 2014" - Teal. En djup turkos ton, en blandning av blå och grön och en av mina favoritfärger som alltid går hem. Enligt Nordsjö är det en lugn och harmonisk färg som går att kombinera med många andra kulörer och material. Akzo Nobel är världens största färgtillverkare, det hade jag ingen aning om, och Nordsjö ingår i koncernen. Varje år presenteras Colour Futures och så här har det sett ut genom åren.
 
 
Colour Futures 2014 finnas att ladda ner på www.colourfutures.com
 
Samtidigt som man släpper Årets Kulör 2014 avslöjas också fem trender inom färg- och inredning. Varje trend presenteras med text och inspirationsbilder tillsammans med en färgpalett. Jag älskar färgpaletter!
 
 
Jag rekommenderar verkligen alla som är det minsta kreativa att gå in på sidan och titta runt, fredagsinspiration när den är som bäst!

Vardagspusslet

Det här pusslandet varje dag, för att hinna med, få med rätt saker på morgonen, lämna, hämta, handla, göra små ärenden, laga mat, mysa, träna, lägga och så rullar det på. Ibland märker man när hjulet börjar rulla för fort och man kan lyckas bromsa farten i tid, medan man andra gånger näst intill kastas av i farten.
 
Frukosten står förberedd på köksbordet.
 
Vardag har vi trots allt större delen av vår tid och vi får försöka göra det bästa vi kan. Allt för att underlätta, för att få tid till annat än måsten och faktiskt välja bort och göra annorlunda. Det är inte alltid lätt och ibland blir det inte alls som man vill, men då gäller det att komma ihåg att vara tacksam för allt som är bra.

När jag tycker att vardagen är jobbig, med tidiga mornar, långa dagar och stressiga kvällar, kan jag få dåligt samvete över att jag inte är mer tacksam för att jag faktiskt får jobba nu, om än tillfälligt. Men samtidigt kan man inte studsa upp ur sängen med ett leende på läpparna varje dag bara för att man har ett jobb att gå till. Vardagen är ett svårt pussel även utan jobb, ibland svårare.

Försmak del 1

Är det på tok för tidigt eller är det okej med det allra första julinlägget redan nu?
 
Att julen kommer tidigt till Ikea har nog inte gått någon obemärkt förbi och snart är det dags igen. Vi som är ikea-fans på facebook har kunnat se några bilder på kommande julsortiment och visst kan man blir lite sugen trots att det är alldeles för tidigt!
 
 
Lysande kristaller som slinga eller lösa att dekorera med. De behöver inte alls vänta till jul utan skulle gärna få vara framme redan nu när mysbelysningen tänds tidigare och tidigare.
 

 
Julgranskulor i olika utförande och färg må vara kul, men jag gillar nog de klassiska bäst. De här som är till häften doppade i glitter ser finfina ut!
 
 
Och vilken strålande idé att göra sin alldeles egna kristallkrona av juldekorationer. Det juliga behöver inte vara så väldigt juligt egentligen, särskilt inte i början när vi plockar fram lite försiktigt. Jag gillar ju som bekant glitter och stjärnor och skulle nog kunna tänka mig att smygstarta ganska snart.

Vedboden del 2

Vedboden ja, vi kämpar på! Regnigare dagar och kortare kvällar gör det svårare att hinna med allt på att-göra-innan-det-blir-för-kallt-listan, men vi har försökt prioritera vedbodsbygget och nu är det faktiskt inte så mycket kvar. I år iallafall. Målning blir nästa år.
 
 
Så här såg det ut för en vecka sedan. Nu har boden dörr och det som saknas är några plåtar och el till belysning.
 

Resten på listan är att köra med trimmer, montera isär studsmattan, klippa ner häckarna, städa garage och förråd, köra skrot till tippen, plocka undan möbler och annat för vintern och flytta veden till nya vedboden. Tror ni vi kommer hinna före snön?

Bokprojektet

För några månader skrev jag om en bok som jag blev tillfrågad om jag ville utforma tillsammans med författaren. Nu är boken färdig och finns i bokhandeln och i dagens Sundsvalls tidning kunde man läsa en recension. Jag har faktiskt inte läst den än, boken alltså, läst på riktigt. Naturligtvis har jag tagit del av det mesta av innehållet när jag satte i ordning det, men det var med andra ögon och utan något riktigt sammanhang.
 
 
Det är alltså en självbiografi av och om Kjell Lönnå, välkänd i hela landet och även internationellt i körkretsar. Många välkända ansikten finns med i boken och jag tror säkert att det finns många som skulle tycka att den är intresant.
 
Lite häftigt är det att se mitt eget namn i boken, även om det är jag som har bestämt att det ska stå med.
 
Mitt arbete med boken tog lång tid, lite drygt ett halvår, så det är kanske därför jag inte gjort mer än skummat igenom sidorna i det färdigtryckta exemplar som ligger på skrivbordet. En paus från projektet för att kunna ta in det med andra ögon. Men om jag tycker att det upptog mycket av min tid kan jag bara föreställa mig hur mycket arbete som ligger bakom från författaren.
 
 
 
 
 
 

Rosa oktober

Vi är redan inne i oktober och jag hinner inte riktigt med mig. Men jag vill ju, som jag brukar, uppmärksamma den rosa månaden på mitt sätt.
 
Det är bra att bröstcancer uppmärksammas som det gör, men det finns så många andra cancersjukdomar som också är beroende av privatpersoners bidrag. Det är faktisk så att en stor del av svensk cancerforskning är möjlig tack vare privatpersoner. Om det kan man tycka vad man vill, men nu är det så och Cancerfonden gör ett livsviktigt jobb.
 
Delta i utlottningen genom att bidra på ditt sätt! Köp en Rosa produkt, sätt in pengar till Barncancerfonden, starta en egen insamling eller välj något annat sätt att öka möjligheten till forskning. Bland er som skänker valfri summa till någon av Cancerfondens insamlingar lottar jag ut ett rosa armband, värde ca 200 kr.

 

Gå därefter in på min sida på facebook, gilla sidan och skriv en kommentar till tävlingsinlägget hur du bidragit och att du vill delta i utlottningen. 31 oktober drar jag en vinnare!

 

Se fler bilder på mina smycken här.
 
Tillägg
De som vill vara med i utlottningen och inte har Facebook kan naturligtvis lämna kommentaren här istället!

Äntligen!

Granits webshop har låtit vänta på sig, men nu är den öppen och med rätt lösenord är det bara att klicka in och klicka hem. Med samma lösenord får man dessutom 15% rabatt! Ordet är Äntligen.
 
 
När jag gör mina kollage har jag först valt vad det är jag vill visa. Därefter klickar jag oftast runt och sparar ner bilder lite planlöst för att sedan se vilka av bilderna som på något vis känns bra tillsammans i färg, stil och känsla. När jag har tagit bort bakgrunden kring produkten monterar jag in alla bilder och flyttar runt till jag känner mig nöjd. Ibland får inte alla bilder som jag valt ut plats och andra gånger är det något som saknas.
 

Kollagen är roliga att göra och de visar på ett tydligt sätt vad som passar ihop när man vill skapa en viss stil eller känsla. Sedan betyder det naturligtvis inte att jag går och köper allt jag visar och skulle vilja ha. Ofta går det att leta runt hemma och skapa stilen på liknande sätt med sådant som redan finns och komplettera med detaljer.
 
 
 
 

Bloomingville

Ögongodis och inspiration från danska Bloomingville som får mig att önska att jag kunde dreja. En dag kanske, men eftersom det inte kommer hända den närmsta tiden siktar jag istället på att göra en egen ljushållare av resterna från vår björk. Som alltid, om tiden räcker till. Egentligen hade jag velat göra nån form av pall eller litet avlastningsbord av en stubbe som jag sett på så många ställen, men eftersom jag inte har någon naturlig plats att ha en på har det inte kommit längre än fyra bitar av björkstammen i lämplig längd.
 
 
Inte helt oväntat är det bilderna med de naturliga tonerna som jag faller mest för, grått, svart, vitt, brunt och glänsande metall. Vintern närmar sig med stormsteg och vi har mindre än tre månader kvar till jul så visst kan man väl så börja smyga in lite mer stjärnor, gnistrande detaljer och värmande ljus?!

RSS 2.0