Sagotema

Ikeas barnavdelning är riktigt bra. Ofta har de fina och roliga saker. Hemma har vi många av deras kökstillbehör.
 

Här kommer en del tips till önskelistan! Mössor och stövlar till utklädning, sagofigurer och dockteater, käpphäst och sittpuffdrake och det finns mycket mer i samma stil.

Jul utan rött

Julen kommer nog alltid att förknippas med traditionellt rött men allt fler väljer bort det röda helt eller är lite mer sparsam. Kanske till förmån för ljusare mer naturliga färger, som jag. Här en inspirationsbild från Granit, pappersstjärnor från Rusta, lykta, ljusstake och kulor, Granit, vedmönstrat tyg och inspirationsbild från Ikea.
 
 
Det viktigaste julpyntet för mig är just stjärnor och ljusstakar, som är framme från slutet av november tills det börjar kännas för ljust i januari. Resten av pyntet blir det mindre och mindre av för varje år, bara favorittomtarna får komma fram samtidigt som vi tar in och klär granen. Dom är också bara kvar över julen och möjligtvis nyår. Jag undrar hur våra barn kommer pynta, vilka traditioner som blir viktiga för dom.

Önskningar till jul

Det är inte bara barnen som skriver önskelistor i vår familj. Men det är inte alltid så lätt att komma på bra saker att tipsa de som undrar. Muggarna från Åhléns har blivit ett stående inslag på min lista, jag har med dem i år igen, precis som tofflor, man kan aldrig ha för många tofflor.
 
 
 
Parfymen "Warm Cotton" från Clean, kofta MQ, tofflor Lindex, duschcreme och tvål från Lagerhaus. Jag kanske är den enda som inte redan läst om Ove, vi gav pappan i huset den här i farsdagspresent. Nu kan man läsa vidare om Mormor också. När jag var i bokhandeln förra helgen fick jag syn på boken Sött och den var verkligen söt och lyxig, förpackad i en snygg låda, raka exklusiva kanter på bokens omslag och rosafärgade ytterkanter av sidorna.
 
 
Innehållet verkar lovande också och även om jag inte bakar så väldigt mycket är jag säker på att jag skulle bli inspirerad att prova några recept.
 
 
 
 

Jul med Ernst

Ingen jul utan Ernst! Ikväll är det dags igen, att bygga upp julstämningen med Ernst i rutan. Han är på orangeriet där han var i somras och nu ska det speciella huset julpyntas.
 
 
Jag gissar på en och annan rundstav, någon mer eller mindre vinglig ljusstake, en massa granris, goda recept och en massa ljus. En stämningshöjare vid tre tillfällen före jul, precis vad jag behöver just nu!
 

1:a advent

Jag fick en idé för ett tag sedan, att göra en egen adventsljusstake av delar av vår björk som vi tog ner i somras. Men så blev det inte och igår, när det kändes som hög tid att göra iordning inför advent, fick det blir en annan variant istället.
 
 
Ut i nya vedboden och letade bland vedträn efter rätt form, provade om de låg stadigt, fortsatte leta och tillslut hittade jag rätt. I ren tur hittade vi en borr i näst intill precis rätt dimension och på alldeles lagom kort tid hade vi en ny advenstljusstake.
 
 
Jag är riktigt nöjd med den och tillsammans med stjärnor i fönstren, två små minigranar, ljus och en försiktig hyacint har vi nog lite julstämning trots det tråkiga vädret.

RSS 2.0