Torsdagstema Uteliv

Det märks på gatan att våren är här. Grannarna tinar fram och igår var vi fyra barnfamiljer som möttes ute med våra cyklande barn. Det går utmärkt att cykla, även om det bli ännu bättre när de kommer och sopar bort allt grus från gatorna. Men på gräset är det fortfarande mycket snö och träden har inga knoppar än. Längs husväggen har det tinat så mycket att små scilla tittat fram och tulpanlökarna har kommit upp lite, lite. Lite mindre än vad de brukar vara när rådjuren kommer och äter upp dem...
 
 
Grillen brukar användas flitigt här hemma. Så fort det är tillräckligt varmt i luften så att inte maten hinner bli kall på vägen in grillar vi första gången för säsongen. Den här gången blev det lax med ugnsrostade grönsaker, fetaost, rabarberchutney och vitlöksröra.
 
Vilstolarna, och fotpallen som maken byggde förra sommaren, har fått komma fram och idag var det så skönt att sitta på det solvarma skinnet en kort stund medan barnen var på dagis.
 
Uteliv har vi året om, men det är lite lättare att ta sig ut när solen värmer och man kan ta på mindre kläder och livet i naturen börjar ta fart igen.
 
Fabrikens torsdagstema varierar från vecka till vecka och varje medlem väljer själv hur temat ska tolkas och presenteras. För fler inspirerande inlägg, titta in hos inspirationsfabriken!

Kommentarer
Postat av: Fint o Fult

Vad härligt att grillen startats upp, det känns ju som ett riktigt vårteckan! Här har snön försvunnit men det är ännu lite kallt, kanske, kanske att grillen åker fram i helgen när den utlovade värmen äntligen kommer...
Kram Monica

2013-04-11 @ 12:00:51
URL: http://fintofult.blogspot.se
Postat av: Petra/Popetotrora

Åh, vad jag är glad över det här temat just nu. Så mycket härliga våriga glada bilder överallt! :)

2013-04-11 @ 17:12:48
URL: http://www.popetotrora.blogspot.com
Postat av: Lantligt i Smultronbacken

Härligt. Ser ut ungefär som här hemma med snön. Tulpanläkarna har börjat kika upp mot söderväggen men annars är det mest snö. Runt träden börjar det bli bart nu och jag bara väntar tills allt är borta. Men grillen tänds flitigt här med. Nästan så det är godare att grilla nu än i sommar (men då är man inte lika "hungrig").

Kram Teres

Postat av: lilla.u

Våren är snart här, heja heja heja!
Bara sitter och hummar och njuter av att läsa dessa ord.
För jag fryser fortfarande arslet av mig, trots 2 jackor på fortfarande. ;)

Finfina bilder,
u

2013-04-11 @ 21:08:10
URL: http://llillau.blogspot.comlogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0