Godaste glassen

För ett år sedan ungefär köpte vi en glassmaskin och det är så bra! Det blir verkligen fluffigt och känns precis som köpeglass, men så mycket bättre eftersom vi vet precis vad som är i och kan välja smaker som inte finns i mataffären.
 
Bild Syster Dessert
 
Kokosglass
200 g söt kondenserad mjölk
3 dl kokosflingor
3 dl vispgrädde
2 äggulor

Blanda den kondenserade mjölken med kokosflingorna. Rör ner en äggula i taget. Vispa grädden och blanda i även den. Häll i glassmaskinen och låt den arbete i 20 minuter. Lägg gärna i frysen i 3 timmar innan servering för bästa resultat.
 
Förra helgen gjorde vi den här kokosglassen som blev så god så det är inte klokt! Underbar och riktigt len och full av kokos. Det är ju sött såklart och jag funderade på tillbehör som skulle kunna komplettera på ett bra sätt. Hackad mörk choklad kanske. Eller något syrligt.
 
Så igår gjorde jag sorbet med passionsfrukt, lime och citron. Fantastiskt! Jag har inte testat dem ihop än, men kan inte tänka mig annat än att det blir perfekt. Och så är det ju så enkelt.
 
Citronsorbet
3 dl vatten
1½ dl strösocker
1½ dl citronsaft, färskpressad
1 äggvita ev.

Blanda vatten och socker i en kastrull och sjud den 2-3 minuter. Låt svalna. Blanda citronsaft och sockerlag. För krämigare konsistens, rör ner en uppvispad äggvita. Starta glassmaskinen och häll i blandningen. Låt maskinen gå tills sorbeten är klar.
 
Jag blandade saften från tre passionsfrukter, en citron och en lime istället för bara citron.
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: michaela- med syskon i magen ♥

aaah. mums!

2013-02-02 @ 11:15:52
URL: http://minahjartanochjag.webblogg.se/
Postat av: Anna och en röd stol

Så gott!! Oj nu kom jag på att här finns oxå en glassmaskin, nu får jag skärpa till mig...gjort glass en gång :) Ha en trevlig kväll. Kram Anna

2013-02-02 @ 18:09:27
URL: http://annasrodastoloannat.blogspot.se
Postat av: frk pyssel

Åh, jag vill verkligen köpa en glassmaskin! Då ska jag göra den här glassen, det låter supergott :-)

2013-02-02 @ 21:38:18
URL: http://pastill.nu
Postat av: creando

Det låter ju oerhört spännande med kokosglassen tycker jag. Vi hade en glassmaskin som gick sönder. Vad har ni för sort? Kanske är en med lite bättre kvalitet än vår...

Kramar

Svar: Oj, vad är det, en inte alls dyr variant från MediaMarkt har jag för mig, ett par hundra kanske. Men den är bra än så länge.
Johanna Dolk

2013-02-02 @ 22:53:54
URL: http://creando-kicki.blogspot.com
Postat av: anna&paulina

Checka min och min systers nya tvillingblogg! Vi lever ett härligt liv i Sveriges vackra huvudstad! I Stockholmskretsarna finner ni oss med våran passion till mode och konst!

Hoppas ni gillar den! -> http://annaochpaulina.blogg.se

2013-02-05 @ 01:25:58
URL: http://annaochpaulina.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0