Torsdagstema Midsommar

Midsommarafton och nyårsafton kommer som en överraskning varje år, alltid lika plötsligt. Det är konstigt. Oj, vad ska vi äta? Var ska vi vara? Nu har vi sedan ganska många år vänner som vi brukar fira med, nyårsafton med en familj och midsommar med en annan, så det är liksom redan klart. Det är maten och hos vem vi ska vara som är våra svåraste beslut, inte särskilt svårt med andra ord. Kanske är det därför vi väntar in i det sista.
 
 
Det är en självklarhet för oss att gå till vår hembygdsgård på midsommar. Där, genom syrénen, skymtar gärdsgården kring hembygdsgården så här dagen före. Imorgon är det full rulle från tidig morgon med förberedelser. Kring lunch börjar besökarna strömma till och hela vårt område blir fullt av bilar som försöker hitta lämpliga parkeringsplatser. Lagom när lilla A ska sova sin lunchlur brukar de köra soundcheck inför folkdansen och Små grodorna. Och strax före två reses stången med stor precision och försiktighet.
 
 
Vi håller det enkelt på midsommar. Vi klär oss så somrigt som vädret tillåter, plockar så mycket blommor vi hinner och är glada om vi får sitta kvar vid bordet tills vi ätit färdigt middagen. Ingenting är självklart med fyra barn i olika åldrar. Vi har rationaliserat bort tjusig dukning, det är ingen idé att lägga tid på avancerade för- eller efterrätter. Vi grillar med goda tillbehör, äter jordgubbar, bjuder på rabarbersaft med sockrad kant på finglasen. Det räcker långt om alla är glada och har roligt!
 
Glad midsommar!
 
Fabrikens torsdagstema varierar från vecka till vecka och varje medlem väljer själv hur temat ska tolkas och presenteras. För fler inspirerande inlägg, titta in hos inspirationsfabriken!

Kommentarer
Postat av: Camilla/Stilitiden

Fint, jag är också helt upp i blommor nu. Det är därute man helst vill vara nu. Och ta det lugnt och enkelt, ska vi också göra:)

Ha en skön midsommar!
Camilla/Stilitiden

2013-06-20 @ 11:21:20
URL: http://stilitiden.se
Postat av: Petra/Popetotrora

Så mycket vackra blomsterbilder. Hoppas ni får en riktigt, riktigt bar midsommar! Kram //Petra

2013-06-20 @ 14:48:31
URL: http://www.popetotrora.blogspot.com
Postat av: Mia

Hoppas ni får en mysig midsommar!
Kram Mia

2013-06-20 @ 22:25:34
URL: http://palandetvidhavet.blogspot.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0