Sommar i en burk

Även om våren är på gång är det långt kvar till sommar och allt ätbart som trädgården har att erbjuda. Då är det lite extra lyxigt att fortfarande ha lite av varje sparat i frysen. Hallon, äpplen, rabarber, vinbär och krusbär hittade jag när jag städade nyligen. Vinbär och krusbär får nog hamna i en kaka, Hastkakan som mamma brukar baka är jättegod med syrliga bär. Äpplena ska bli äppelmos vid behov och rabarbern saft.
 
 
Hallonen, eller faktiskt bara häften av dem, kokade jag sylt av. Perfekt till våfflor och pannkaka och är nog den godaste sylt jag vet, hemgjord hallonsylt. Sommar i en burk.
 
 

Kommentarer
Postat av: Fint o Fult

Ja men visst är det väl härligt att få koka sylt på bären som finns kvar i frysen. Lite som att tjuvstarta på sommaren nästan :) Och det behövs lite extra av det den här våren!
Ha en fin påsk, kram Monica

2013-03-30 @ 11:44:26
URL: http://fintofult.blogspot.se
Postat av: Jonna

Ett väldigt bra knep när man härdar ut till våren.

2013-03-30 @ 17:26:40
URL: http://ladonnajonna.wrodpress.com
Postat av: Suss

Så härligt med nåt somrigt bland allt påskigt!
Jättegott med hemkokad hallonsylt.
Ha en fortsatt fin påsk, kram Suss

2013-03-30 @ 21:10:09
URL: http://www.hemmapasjuan.blogspot.com
Postat av: Lissen

Sylt som man gjort själv, blir så mycket godare.
Så gott det måste ha doftat i köket.

2013-03-30 @ 22:27:34
URL: http://lissento.blogg.se
Postat av: creando

Ja, underbara hemgjorda sylt. Jag har inte gjort någon på länge...men det får mig att tänka på min fina farmor som lämnade oss tidigare i år. Hon hade ALLTID hemmagjord sylt till oss. Jag borde hedra hennes minne och koka sylt...

Fortsatt bästa påsken till dig och dina!

2013-03-31 @ 01:27:59
URL: http://creando-kicki.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0