Italienskt lantbröd
Det hör inte till vanligheterna att jag bakar matbröd. Dumt, tänker jag varje gång det ändå händer, det är ju inte så krångligt eller tidskrävande som jag fått för mig. Det här brödet bakade jag i fredags när vi skulle ha middagsgäster. Lättbakade, billiga, goda och tre väldigt stora limpor får man. Vill man ha lite mer fibrer kan man byta ut lite vetemjöl mot kruskakli eller vetegroddar.
50 gram jäst
9 dl ljummet vatten
0.75 msk salt
1,5 msk olja
Det där är ett bröd som tar lagom tid att baka.
Har inte tålamod för dom där fyra-timmars baken=))
Ha en bra helg!
Mmmm, känner doften ända hit.
Vilka fina bröd! Och den där clubsandwichen låter ju riktigt god! Trevlig helg!
Ser fantastiskt gott ut!
Stort grattis Johanna! Du är vinnaren av två nätters boende hos oss här på Gotland. I dagsläget finns det lediga dubbelrum vecka 27-32 med undantag för 1-4/8. Du kan bara skicka ett mejl när du vet mer hur ni vill göra.!
Men MUMS!! :) Detta ska provas!