Pitabrödet

25 gr jäst
5 dl vatten
2 tsk salt
12 dl vetemjöl
1. Smula sönder jästen i en bunke.Häll över fingervarmt vatten och rör tills jästen lösts upp.
2. Tillsätt salt och mjöl och arbeta ihop till en smidig deg.
3. Låt jäsa under bakduk 60 minuter.
4. Sätt ugnen på 275 grader och sätt in en plåt i ugnen på värmning.
5. Knåda degen lätt på mjölat bakbord.
6. Dela degen i 12 bitar och forma runda bullar som sedan kavlas ut till tunna, runda kakor (ca 0,5 cm).
7. Lägg kakorna på varm, osmord, plåt och grädda mitt i ugnen 2-3 minuter.
Källa: kokaihop.se
Det är riktigt gott med hemlagat pitabröd... gjorde det mycket förut. Men insåg nu när jag tänkte tillbaka att det var nog minst 7 år sen senaste gången :) Kanske dags att ta upp igen?
Kram
Helena
ÅH så gott, detta måste jag baka någon dag! :)
Mmm, så gott!